[Alt-Text]

Yhteystiedot

Puh: (014) 525 2200
Fax: (014) 525 2210
Kokkolantie 12
(Opistotie 12)
43500 KARSTULA
kansanopisto[at]
keokarstula.fi

Blogi

Katso tuoreimmat kuulumisemme blogistamme: keokarstula.blogspot.fi

Uutiset

20.7.2016Opiskelijoiden kuulumisia lukuvuoden jälkeenLue lisää »

Opisto yhteistyössä kiekkolukion kanssa

Katso lisää:
www.kiekkolukio.fi
www.karstulankiva.fi
www.maaseutulukio.fi

Share |

YLEISTÄ OPISKELUSTA

LISÄPISTEET JA KORVAAVUUDET

Tiettyjen linjojen sekä yliopistoarvosanojen suorittaminen antavat lisäpisteitä yliopistoon pyrittäessä. Mm. sosiaali- ja terveydenhuoltoalan oppilaitokset sekä ammattikorkeakoulut hyväksyvät opistossa suoritettuja opintoviikkoja korvaaviksi opinnoiksi.

Kansanopistojen lukuvuoden mittaiset linjat tuottavat yhteishaussa ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutuvalle kuusi (6) lisäpistettä. 

Oppilas joka on valinnut kansanopistokoulutuksen yhteishaun tutkintoon johtavien koulutusten sijaan ei myöskään menetä asetuksen 7§ tarkoittamia kahdeksaa (8) ilman tutkintopaikkaa oleville tarkoitettua valintapistettä. 

MAKSUT

Yleissivistävien linjojen (terveysliikunta, käsityö, kasvatus- ja psykologiset aineet sekä hoiva-avustaja) opintoviikkomaksu on 120 euroa. Maksuun sisältyvät opetus, asunto (normaalisti 2 hh) ja ateriat maanantaista perjantaihin (sis. aamupalan, kaksi lämmintä ateriaa ja päiväkahvin). Käsityöalan erilliskurssien hinnat löydät Kurssit ja leirit-sivultamme. Opiston ulkopuolella asuvien yleissivistävien linjojen opiskelijoilla opintoviikkomaksu on 85 euroa. Lisätietoja maksuista saa opistolta. Kysy rahoitusvaihtoehdoista - opintosetelirahoitus, omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, jne.

MAHDOLLISUUS LUKIO-OPINTOIHIN

Mahdollisuus suorittaa tai täydentää lukio-opinnot aikuislukion opetussuunnitelman mukaan Karstulan lukiossa. Mahdollisuus opiskella myös toisen asteen koulutuksen ATTO-aineita yhteistyössä Karstulan lukion kanssa. Huom! Lukio-opiskelijoille opiston kursseista myös korvaavuuksia Karstulan lukiossa, kysy lisää Karstulan lukion rehtorilta anitta.rasi@karstula.fi

OPISTOON HAKEMINEN

Karstulan Evankeliseen Opistoon opiskelijaksi hakeudutaan näiden sivujen liitteenä olevalla tai opistosta saatavalla hakulomakkeella.

Hakuaika syksyllä 2019 alkaville opintolinjoille päättyy 8.8.2019. Opiskelijat valitaan hyväksyttävien hakemusten saapumisjärjestyksessä. Mahdollisia vapaita opiskelupaikkoja voi kysyä elokuussa ja tammikuussa.