Alma Saari in memoriam 1928-2021 - KEO-KARSTULA Alma Saari in memoriam 1928-2021 - KEO-KARSTULA

Alma Saari in memoriam 1928-2021

Alman muistoa kunnioittaen

Opistolle saimme 11.6. suruviestin, että Karstulan Evankelisen Opiston entinen apulaisrehtori, toveriliittomme puheenjohtaja, seurakuntaneuvos Alma Saari oli päässyt taivaan kotiin saman päivän aamuyöllä.

 

Alma Saari tuli opiston palvelukseen vastavalmistuneena kansakoulunopettajana Heinolan seminaarista. Hänet valittiin saman tien apulaisrehtoriksi ja tuota pestiä kesti hänen eläkkeelle jäämiseensä asti vuonna 1991. Opiston rehtorit vaihtuivat varsinkin opiston alkuaikoina lähinnä puutteellisten asumisolojen takia nopeaan tahtiin, Alma Saaren aikana opistossa ehti olla 13 rehtoria. Osin tästäkin syystä Alma Saaresta tuli opistossa pysyvyyden ja opiston toimintalinjan turva, hänestä tuli opiston kasvot.

 

Alma Saari ehti 37 vuoden kansanopistouransa aikana osallistua myös myös moneen muuhun tehtävään ja kantaa vastuuta myös opiston ulkopuolella. Hän oli pitkään Lapuan hiippakunnan hiippakuntavaltuustossa ja kirkolliskokous-edustajana, samoin kuin Karstulan seurakunnan luottamustehtävissä. Lähinnä pitkän ja monipuolisen kokonaiskirkon palvelutehtävänsä vuoksi hän sai ennen eläkkeelle siirtymistään seurakuntaneuvoksen arvonimen.

 

Alma Saari oli ajassa ja elämässä kiinni oleva kasvatuksen ja opetuksen ammattilainen, mutta ennen kaikkea myönteinen, toiset ihmiset huomioiva, vakaumuksellinen kristitty, jonka muisto säilyy hänet tunteneiden mielissä hyvänä ja valoisana.

 

Pekka Knuutti
Karstulan Evankelisen Opiston rehtori


Jaa tämä somessa: