KEO-Karstulaan on hankittu sydäniskuri - KEO-KARSTULA KEO-Karstulaan on hankittu sydäniskuri - KEO-KARSTULA

KEO-Karstulaan on hankittu sydäniskuri

Karstulan Evankelinen Opisto on hankkinut sydäniskurin eli defibrillaattorin. Defibrillaattori on laite, joka tunnistaa sydämen kammiovärinän ja antaa sydämen käynnistävän sähköiskun.

Sydäniskuri on sijoitettu Karstulan Evankelisen Opiston päärakennukseen, alimman kerroksen liikuntasalin ja pääaulan välillä sijaitsevaan välitilaan (Luokka 2 viereen), josta se on hätätilanteessa helposti Opiston molempien kerroksien käytettävissä. Opistolle hankittu sydäniskuri on puoliautomaatti-iskuri, joka analysoi potilaan sydämenrytmin, tekee päätöksen iskun tarpeesta sekä neuvoo käyttäjää koko prosessin ajan selkokielellä Suomeksi. Sydäniskurin hankintaa oli tukemassa Konsta ja Irene Heinon Säätiö. Opisto haluaakin kiittää Säätiötä saadusta avustuksesta.

– Sydäniskuri on turvallinen apuväline myös maallikon käytettäväksi. Se tunnistaa itse automaattisesti tarvitseeko iskua antaa vai ei, iskua ei voida siis antaa ”vahingossa” tai sellaiselle autettavalle joka sitä ei tarvitse. Sydäniskurilla ei siten voi aiheuttaa vahinkoa autettavalle. Sydäniskurin käyttäjän tehtävä on laittaa laite päälle virtapainikkeesta tai kansi avaamalla ja noudattaa laitteen antamia ääni- / kuva- ja/tai tekstiohjeita, kerrotaan Deffa.fi verkkosivuilla.

Opiston rehtori Pekka Knuutti ei muista sattuneen hänen aikanaan tilannetta, jossa deffaa olisi tarvittu.

– Toivotaan tottakai, että laitetta ei tarvittaisi vastaisuudessakaan. Opiston opiskelijat, vieraat sekä henkilökunta voivat kuitenkin olla turvallisin mielin, että mikäli tällainen tilanne tulisi eteen, apu on lähellä, Knuutti toteaa.


Jaa tämä somessa: