Opiston kevätjuhlaa vietettiin ensimmäistä kertaa opiston historiassa etäyhteydellä - KEO-KARSTULA Opiston kevätjuhlaa vietettiin ensimmäistä kertaa opiston historiassa etäyhteydellä - KEO-KARSTULA

Opiston kevätjuhlaa vietettiin ensimmäistä kertaa opiston historiassa etäyhteydellä

Kuvakaappaus Opiston Kevätjuhlan Teams-kokouksesta. Osallistujia oli niin monta, että videoyhteydet oli suljettava kaistan säästämiseksi.

Perjantaina 22.5.2020 vietettiin Karstulan Evankelisen Opiston kevätjuhlaa. Poikkeuksellisen juhlasta teki se, että ensimmäistä kertaa Opiston historiassa kevätjuhla järjestettiin Microsoft Teamsin välityksellä etänä – maailmassa vallitsevasta COVID-19 tilanteesta johtuen.

Kevätjuhlaan osallistui Opiston opetushenkilökunta, toimiston henkilökunta sekä Opiston lukuvuoden 2019-2020 opiskelijat. Ohjelma alkoi rehtori Pekka Knuutin puheenvuorolla ja katsauksella kuluneeseen lukuvuoteen. Tätä seurasi koulutuslinjojen vastuuopettajien puheenvuorot ja kiitokset opiskelijoilleen. Myös opiskelijat jakoivat kiitokset ja kesälomaterveiset alkuviikosta ottamiensa kiitos-selfieden muodossa. Lisäksi juhlan lopuksi myönnettiin kaksi opiskelustipendiä.

Kuvakaappauksia Opiston Kevätjuhlan Teams-kokouksesta. Rehtorin ja opettajien puheenvuorot.

Etäopetus on tuntunut ajoittain pitkältä ja raskaalta eikä teknisiltäkään ongelmilta ole vältytty. Tästä huolimatta opiston yhteisöllisyys ja lämminhenkisyys huokui itse kunkin puheenvuorosta ja kyynel jos toinen tirahti puheenvuorojen lomassa.

Kaipaus takaisin yhteiseen tilaan ja kasvokkain tappahtuviin oppimisen ja oivaltamisen hetkiin oli vahvasti läsnä puheenvuoroissa. Knuutti nostikin esiin, että Koronatilanteesta huolimatta olemme Opistona selvinneet vaikeasta keväästä yhdessä toisiamme auttaen ja tukien. Kiitokset tästä kuuluu meille kaikille ja toivottavasti kannamme tätä yhteisöllisyyttä ja auttavaisuutta mukanamme, kun “uusi normaali” joskus tulevaisuudessa vielä koittaa.

Suomenkielen sana “Näkemiin” sisältää toivon ja odotuksen siitä, että vielä joskus uudelleen kohtaamme ja tapaamme. Lopuksi Knuutti halusikin sanoa kaikille “Kiitos ja Näkemiin.” Toivottavasti pian pääsemme kaikki taas nauttimaan toistemme seurasta ja toveruudesta sekä opiskelemaan jälleen yhdessä kasvotusten.

Kiitokset kaikille opiskelijoille ja Opiston henkilökunnalle kuluneesta lukuvuodesta.


Jaa tämä somessa: