Opiston vuosijuhla siirtyy – Katso tästä rehtorin Toveripäivä-tervehdys  - KEO-KARSTULA Opiston vuosijuhla siirtyy – Katso tästä rehtorin Toveripäivä-tervehdys  - KEO-KARSTULA

Opiston vuosijuhla siirtyy – Katso tästä rehtorin Toveripäivä-tervehdys 

Karstulan Evankelisen Opiston vuosijuhla – Toveripäivät – järjestetään vuosittain maaliskuun kolmantena viikonloppuna Karstulan Evankelisella Opistolla Karstulassa. Pandemian aikana Toveripäiviä ei olla voitu rajoitusten takia järjestää, mutta opisto on optimistinen ja pyrkii järjestämään vuosijuhlan myöhemmin vuoden 2021 aikana.

Toverimerkkilauantai on perinteisesti ollut opiskelijoiden juhla, jossa kukin opintonsa aloittanut opiskelija sekä uudet henkilökunnan jäsenet saavat oman toverimerkkinsä. Lauantain juhlassa on myös muistettu henkilökuntaa sekä muita opiston toiminnassa vahvasti mukana ja tukemassa olleita henkilöitä erinäisin ansiomerkin ja muistamisin. Toveri-sunnuntai on ollut tasavuosikurssilaisten juhla, jonne on nimenomaisesti kutsuttu tasavuosina (esim. 1980, 1990, 2000, 2010, 2020 jne.) opistossa opiskelleita.

Toveripäivät ovat monille opistossa opiskelleelle tärkeä ja merkityksellinen päivä, jossa on mahdollista tavata ja muistaa entisiä opiskelutovereita sekä tavata ja kiittää opiston henkilökuntaa ikimuistoisesta opistovuodesta.

Rehtorin tervehdys – Toveripäivät 2021

Avaa ja lue rehtorin tervehdys kirjeenä

"Hyvät Karstulan Evankelisen opiston opiskelijat, opiston henkilökunta ja kaikki opiston ystävät.

Olemme Suomessa ja opistossakin viettäneet viimeisen vuoden hyvin poikkeuksellista aikaa. Korona-epidemian alkaessa keväällä 2020, opisto siirtyi kolmessa päivässä täysin etäopetukseen. 72 vuoden ajan olimme toimineet sataprosenttisena lähioppilaitoksena. Koko kevään olimme etäopetuksessa, kesän toiminta peruuntui lähes kokonaan ja nyt syksyllä olemme olleet hybridiopetuksessa – eli opiskelijat ovat olleet osin lähiopetuksessa, osin etäopetuksessa ja lopun ajan työssä oppimassa.

Opistossa on pandemian aikana tehty mahtava “digiloikka”. Vielä vuosi sitten sellaiset asiat kuin Google Drive, OneDrive, Classroom, Teams ja Zoom ovat olleet joko täysin tuntemattomia tai vain nimeltä tuttuja. Nyt niistä on tullut arkipäivää opiston opiskelussa ja opetustoiminnassa. Samanaikaisesti on tapahtunut myös “pedaloikka”. Opettajien kovalla työllä ja uutteruudella pedagogiikka on mukautunut vastaamaan opiskelijoiden tarpeita ja käyttämään teknologian hyviä puolia hyväkseen.

Muutos on näkynyt koko opiston toiminnassa. Muun muassa uusia järjestelmiä ja prosesseja on otettu käyttöön sekä opiston markkinointi on siirtynyt some-aikaan ja siten tullut uudella tavalla lähelle ihmistä ja tätä päivää. Myös Opiston Lounasravintola, joka on aina ollut kuuluisa hyvästä ruoastaan, on kuluneen vuoden aikana kasvattanut toimintaansa ja meillä ruokailee n. 40-50 talon ulkopuolista lounasruokailijaa viikoittain.

Aika tuo tullessaan muitakin muutoksia. Olen ollut opiston palveluksessa runsaat 38-vuotta ja tänä vuonna on tullut aikani siirtyä eläkkeelle. Helmikuussa 2021 rehtorin paikka oli haettavana, maaliskuun aikana johtokunta haastattelee ja valitsee uuden rehtorin. Olen nähnyt hakijoiden paperit ja tiedän, että opisto varmasti saa pätevän, aikaansa seuraavan ja opiston kokonaisetua eteenpäin vievän, uuden rehtorin.

Pohdit varmaan, onko kaikki ollut pelkkää muutosta, ja onko mitään vanhaa ja perinteistä enää jäljellä? Aivan varmasti! Opistovuosi on edelleen erinomainen mahdollisuus lisätä yleissivistystä, hankkia uusi ammatti tai kartuttaa tietoja ja taitoja itselleen rakkaasta harrastuksesta. Se on myös erinomainen tilaisuus tutustua toisiin, saman henkisiin ihmisiin – olivat he sitten suomesta tai muualta maailmasta.

Uskon, että kun jälleen tulet koronan jälkeen käymään opistolla, niin vaikka henkilökunta on Sinulle uutta, paikatkin ovat monin tavoin uudistuneet ja tiloja tullut lisää ja niitä on remontoitu, ei varmaankaan mene kauaa kun opistokoti-henki ja vieraanvaraisuus saavat paikan tuntumaan samalta kuin silloin, kun Sinäkin talossa opiskelit.

Elämme poikkeuksellista aikaa, emmekä voi fyysisesti tavata ja yhdessä juhlistaa Toveripäivää. Mutta opistomme tunnuslause, “Te saatte voiman” (Apostolien teot), vakuuttaa edelleen siitä, että meidän ei tarvitse tätä elämää yksin jaksaa, eikä yksin viedä eteenpäin. Sillä Jumala on luvannut olla meidän kanssamme, niin hyvinä kuin pahoinakin aikoina.

Hyvää kevättä ja hyvää alkavaa pääsiäisen aikaa teille kaikille. Nähdään jälleen pandemian jälkeen opistolla, Toveripäivien merkeissä. "

~ Rehtori, Pekka Knuutti 


Jaa tämä somessa: