Ruoanlaitto ja yhdessä ruokailu yhdistää - Suomipolulla opiskellaan yhdessä ruoanlaiton lomassa - KEO-KARSTULA Ruoanlaitto ja yhdessä ruokailu yhdistää - Suomipolulla opiskellaan yhdessä ruoanlaiton lomassa - KEO-KARSTULA

Ruoanlaitto ja yhdessä ruokailu yhdistää – Suomipolulla opiskellaan yhdessä ruoanlaiton lomassa

Maahanmuuttajan Suomipolku on noin vuoden mittainen vapaan sivistystyön kansanopistolinja, jonne tullaan monista eri maista ja taustoista opiskelemaan suomen kieltä ja kulttuuria. Hyvä ruoka ja yhdessä ruokailu yhdistää kuitenkin monia kulttuureja ja opiston Suomipolulla opiskellaankin yhdessä muun muassa ruoanlaiton lomassa.

Tiistaina 10.3.2020 opiston henkilökuntaa hemmoteltiin, kun Suomipolkulaiset kattoivat henkilökunnalle Makuja maailmalta – kulttuurilounaan opiston kotitalousluokkaan.

Kulttuurilounaalla tarjoiltiin makuelämyksiä opiskelijoiden kotimaista; venäjältä ja ukrainasta, thaimaasta, vietnamista sekä guatemalasta. Hyvää ruokahalua toivotettiin ja lopuksi ruoasta kiitettiin kunkin Suomipolkulaisen omalla äidinkielellä.

ALKURUOKA

– Borssikeitto (ukrainalainen)

PÄÄRUOAT

– Keitetty basmati riisi (thaimaalainen)
– pannulla paistettu riisi (vietnamilainen)
– kevät kääryleet (thaimaalainen)
– currykana (vietnamilainen)
– Vihreä salaatti (guatemalalainen)
– ”Olivje”-salaatti (venäläinen)

JÄLKIRUOKA

– Oladji kondensoidun maidon kera (ukrainalainen)

Suomipolku sopii maahanmuuttajalle, joka

  • on joko kotoutumisvaiheessa tai jo pidempään ollut maassa
  • ei ole töissä tai ammatillisessa koulutuksessa
  • on kiinnostunut suomalaisesta yhteiskunnasta ja työelämästä

Lähtötasovaatimuksena on, että kykenee toimimaan suomen kielellä arjen puhetilanteissa, ymmärtää puhetta ja kykenee keskustelemaan sekä kirjoittamaan lyhyin lausein suomeksi. Tavoitteena on koulutuksen aikana päästä peruskielitaitotasolle.

Lue lisää Suomipolku -opiskelusta.


Jaa tämä somessa: