Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun valintatulokset julkaistu

Karstulan Evankelinen Opisto oli vuonna 2022 ensimmäistä kertaa mukana Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen kevään yhteishaussa. Koulutustarjonnastamme yhteishaussa olivat mukana Nuorten Opistovuosi -linjat oppivelvollisille. Hakijoita saimme muutamia ja opiskelijavalinnat julkaistaan 16.6.2022. Onnea kaikille koulupaikan saaneille! 🌹

Nuorten Opistovuosi -linjat ovat lukuvuoden mittaisia maksuttomia koulutuksia peruskoulunsa päättäville oppivelvollisille. Opintojen tavoitteena on vahvistaa nuoren opiskelutaitoja ja valmiuksia jatkaa toisen asteen koulutukseen sekä tukea nuorta elämän suunnittelussa. Lukuvuoden aikana nuorilla on myös mahdollisuus korottaa peruskoulun arvosanoja.

Koulutukset perustuvat Opetushallituksen laatimiin opetussuunnitelman perusteisiin (Kansanopistojen oppivelvollisille suunnatun vapaan sivistystyön koulutuksen opetussuunnitelman perusteet). Opinnot koostuvat opetussuunnitelman mukaisista yhteisistä opinnoista sekä valitun Opistovuosi-koulutuksen mukaisista suuntautumisopinnoista.

Jäikö nuori ilman koulupaikkaa?

Jos yhteishakija ei päässyt mieleiseensä koulupaikkaan, hän voi edelleen hakea Nuorten Opistovuosi -linjoille täyttämällä hakemuksen opiston nettisivuilla osoitteessa www.keokarstula.fi/nuorten-opistovuosi/. Opinnot voi aloittaa myös kesken lukuvuoden, jos vaikka yhteishaun kautta saatu koulupaikka ei tunnukaan omalta, tai mikäli syystä tai toisesta joutuu keskeyttämään opintonsa.

Nuorten Opistovuosi -linjat soveltuvat myös muille kuin oppivelvollisille, mutta heille koulutus on maksullista. Hakemalla Nuorten Opintoseteliä 18-29-vuotias Opistovuosi-opiskelija voi opiskella syyslukukauden 2022 täysin maksutta. Lisätietoa Nuorten Opintosetelistä voi lukea täältä.

Muita ajankohtaisia

Haetaan sivutoimista tuntiopettajaa ajalle 9.1.-26.5.2023

Tervetuloa OpistoInfoon 13.10. klo 14

Maksuttomat Arjen digitaidot -kurssit käynnistyvät opistolla

Löydät meidät nyt myös Discordista!

Etsi verkkosivustolta

Skip to content