Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun valintatulokset julkaistu

Karstulan Evankelinen Opisto oli vuonna 2022 ensimmäistä kertaa mukana Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen kevään yhteishaussa. Koulutustarjonnastamme yhteishaussa olivat mukana Nuorten Opistovuosi -linjat oppivelvollisille. Hakijoita saimme muutamia ja opiskelijavalinnat julkaistaan 16.6.2022. Onnea kaikille koulupaikan saaneille! 🌹

Nuorten Opistovuosi -linjat ovat lukuvuoden mittaisia maksuttomia koulutuksia peruskoulunsa päättäville oppivelvollisille. Opintojen tavoitteena on vahvistaa nuoren opiskelutaitoja ja valmiuksia jatkaa toisen asteen koulutukseen sekä tukea nuorta elämän suunnittelussa. Lukuvuoden aikana nuorilla on myös mahdollisuus korottaa peruskoulun arvosanoja.

Koulutukset perustuvat Opetushallituksen laatimiin opetussuunnitelman perusteisiin (Kansanopistojen oppivelvollisille suunnatun vapaan sivistystyön koulutuksen opetussuunnitelman perusteet). Opinnot koostuvat opetussuunnitelman mukaisista yhteisistä opinnoista sekä valitun Opistovuosi-koulutuksen mukaisista suuntautumisopinnoista.

Jäikö nuori ilman koulupaikkaa?

Jos yhteishakija ei päässyt mieleiseensä koulupaikkaan, hän voi edelleen hakea Nuorten Opistovuosi -linjoille täyttämällä hakemuksen opiston nettisivuilla osoitteessa www.keokarstula.fi/nuorten-opistovuosi/. Opinnot voi aloittaa myös kesken lukuvuoden, jos vaikka yhteishaun kautta saatu koulupaikka ei tunnukaan omalta, tai mikäli syystä tai toisesta joutuu keskeyttämään opintonsa.

Nuorten Opistovuosi -linjat soveltuvat myös muille kuin oppivelvollisille, mutta heille koulutus on maksullista. Hakemalla Nuorten Opintoseteliä 18-29-vuotias Opistovuosi-opiskelija voi opiskella syyslukukauden 2022 täysin maksutta. Lisätietoa Nuorten Opintosetelistä voi lukea täältä.

Muita ajankohtaisia

Muusikko pitelee nuotteja kädessään.

Karstulan 47. Musiikkileiri sekä Karstulan Musiikkiviikko käynnistyvät tulevana viikonloppuna

Kolme nuorta naista istuu nuoren miehen kanssa hymyillen kirjastossa päydän ääressä ja tekevät läksyjä

Täydennyshaku on käynnissä – täytä hakemus 5.8. mennessä!

Karstulan Evankelisen Opiston pääsisäänkäynti

Kesän 2022 poikkeusaukioloajat

Lapset juoksevat syksyllä lehtisateessa

Syksyn 2022 lyhytkurssikalenteri on julkaistu

Skip to content