Ammatillinen koulutus - KEO-KARSTULA Ammatillinen koulutus - KEO-KARSTULA

Ammatillinen koulutus

Navigoi sivulla

Ammattitutkinnon suorittaminen

Ammattitutkinnon kokonaislaajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen kesto on henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) mukaan 1-2 vuotta.

 

Ammattitutkinto suoritetaan näyttöinä, osoittamalla ammattitaito käytännön työssä. Näytöt koostuvat valitun osaamisalan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä. Osaamisen hankkiminen tapahtuu työpaikalla joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Osaamista täydennetään Opiston lähipäivissä.

 

Ammattitutkinnon muodostuminen

 

Voit suorittaa joko koko tutkinnon (150 osp) tai yksittäisiä tutkinnon osia. Tutkintoon voi tapauskohtaisesti sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

 

Tutkinto on valmis, kun kaikki pakolliset tutkinnon osat ja yksi tai useampi valinnainen tutkinnon osa on suoritettu hyväksytysti.

 

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Opintoihin on jatkuva haku ja niihin haetaan valitsemasi osaamisalan sivuilta löytyvällä sähköisellä hakemuksella. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

 

Pääsyvaatimuksena ammatillisiin opintoihin on 18 vuoden ikä, ylioppilastutkinto tai peruskoulu ja alalle soveltuva koulutus tai työkokemus. Lisäksi hakijalta vaaditaan alalle soveltuvaa SORA-säädösten mukaista terveydentilaa.

 

Koulutuksen kustannukset

Ammatillisen koulutuksen tutkintomaksu on 550€/lukuvuosi . Lähiopetuspäivinä lounas ja päiväkahvi maksaa opiskelijalle 6 €/pv.

 

Opistolla on mahdollista myös majoittua valmiiksi kalustetuissa opiskelija-asuntoloissa. Majoittumisesta maksetaan erikseen. Majoitusmaksu sisältää asunnon, lounaan, päivällisen sekä aamupalan koulupäivinä. Kysy majoituksen kustannuksia Opiston toimistosta. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana opiskelijat vastaavat majoitus-, ruoka- ja matkakustannuksista itse.