Ammatillinen koulutus

Ammattitutkinnon kokonaislaajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen kesto on henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) mukaan 1-2 vuotta.

Ammattitutkinto suoritetaan näyttöinä, osoittamalla ammattitaito käytännön työssä. Näytöt koostuvat valitun osaamisalan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä.

Osaamisen hankkiminen tapahtuu työpaikalla joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Osaamista täydennetään Opiston lähipäivissä.

Voit suorittaa joko koko tutkinnon (150 osp) tai yksittäisiä tutkinnon osia. Tutkintoon voi tapauskohtaisesti sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Tutkinto on valmis, kun kaikki pakolliset tutkinnon osat ja yksi tai useampi valinnainen tutkinnon osa on suoritettu hyväksytysti.

Ammatillisen koulutuksen hinta on 550€/lukuvuosi. Lähiopetuspäivinä lounas ja päiväkahvi maksaa opiskelijalle 6.50 €/pv.

Opistolla on mahdollista myös majoittua valmiiksi kalustetuissa opiskelija-asuntoloissa. Majoittumisesta maksetaan erikseen. Majoitusmaksu sisältää asunnon, lounaan, päivällisen sekä aamupalan koulupäivinä.

Lisätietoa saat Opiston toimistosta. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana opiskelijat vastaavat majoitus-, ruoka- ja matkakustannuksista itse.

Opintoihin on jatkuva haku ja niihin haetaan valitsemasi osaamisalan sivuilta löytyvällä sähköisellä hakemuksella. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Hakijalta pyydetään lisäksi kopiot viimeisimmistä koulutodistuksista sekä mahdollisista hakemusta tukevista työtodistuksista.

Pääsyvaatimuksena ammatillisiin opintoihin on 18 vuoden ikä, ylioppilastutkinto tai peruskoulu ja alalle soveltuva koulutus tai työkokemus. Lisäksi hakijalta vaaditaan alalle soveltuvaa SORA-säädösten mukaista terveydentilaa.

Kielivaatimuksena ammatillisiin opintoihin on vähintään suomen kielen perustaso.

Valittavat osaamisalat

Kolme lasta seisovat rivissä selin kameraan ja pitävät toisiaan käsistä kiinni. Keskimmäinen lapsi on taapero, oikealla oleva hieman vanhempi ja vasemmalla oleva on esiteini

Kasvatus- ja ohjausalan at – Kasvatuksen osaamisala, 150 osp

Kasvatuksen osaamisala soveltuu parhaiten niille, joilla on jo jokin suoritettu tutkinto ja jotka työnsä takia haluavat lisää osaamista nimenomaan lasten parissa työskentelystä.
Valkopaitainen koulunkäynninohjaaja neuvoo raitapaitaista opiskelijaa laskutehtävien kanssa. Pöydälle on levitettynä monenvärisiä kyniä ja post-it-lappuja.

Kasvatus- ja ohjausalan at – Koulunkäynninohjaaja, 150 osp

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja osallistuu eri-ikäisten ihmisten kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Hän osaa edistää oppimista yhdessä opettajan ja muun opetushenkilöstön kanssa. Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksessa hän kykenee työskentelemään itsenäisesti ja suunnitelmallisesti.
Tyttö ja poika -taapero leikkivät lattialla yhdessä palikoilla, iso pehmolelu nalle välissään

Kasvatus- ja ohjausalan at – Perhepäivähoitaja, 150 osp

Perhepäivähoitaja toteuttaa monipuolista, lapsen tarpeista lähtevää varhaiskasvatusta ja toimii vastuullisena kasvattajana. Hän suunnittelee ja toteuttaa tavoitteellista varhaiskasvatusta yhteistyössä perheiden ja muun yhteistyöverkoston kanssa.

Etsi verkkosivustolta

Skip to content