fbpx

Hyvää kestävän kehityksen viikkoa Keo-Karstulasta

Vektorikuva vihreästä kaupungista, joka ympäröi vihreää maapalloaTällä viikolla (20.-26.9.2020) vietetään Euroopan kestävän kehityksen viikkoa. Viikon teema on tänä vuonna globaali kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030. Suomi toteuttaa tuota globaalia ohjelmaa monin eri tavoin. KEO-Karstulassa olemme kantaneet kortemme kekoon muun muassa toteuttamalla kestävään kehitykseen ja ympäristöviisaaseen toimijuuteen liittyviä koulutuksia ja tapahtumia.

Kohti ympäristöviisasta toimijuutta uudella kansaopistolinjalla

Opistollamme on kesän 2020 aikana valmistunut uusi, vuoden mittaisen ilmasto- ja ympäristöalan kansanopistolinjan opetussuunnitelma. Koulutus ei kuitenkaan ehtinyt käynnistyä syyslukukaudelle, mutta kevään 2021 opintoihin voi jo nyt hakea.

Ilmasto ja ympäristö muutoksessa -koulutus antaa hyvän pohjan korkeakouluopintoihin, vaikkapa ympäristötieteiden, valtiotieteiden tai kehitystutkimuksen parissa. Vuoden mittainen koulutuksen aikana opiskelija saa myös laajan tietopohjan ympäristössä tapahtuvista muutoksista sekä taitoja ja työkaluja vaikuttaa ympäristöasioihin, käsitellä ympäristöahdistusta että tarkastella omaa ja muiden luontosuhdetta.

Design Goes Karstula – Muotoilua ja kestävää tulevaisuutta

Design Goes Karstula on Karstulan Evankelisen Opiston, Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n sekä Artranta ry:n yhteistyössä toteuttama kaksipäiväinen kestävän kehityksen ja muotoilun edistämiseen keskittyvä tapahtuma. Design Goes Karstula järjestetään pe-la 22.-23.1.2021 Karstulan Evankelisella Opistolla sekä verkossa. Lisätietoa tapahtumasta julkaistaan vielä syyskuun aikana.