Kansanopistolinjat

Opistomme yli 8 viikkoa kestävät opintolinjat – eli tuttavallisemmin Kansanopistolinjat – ovat osa vapaan sivistystyön opetusta, joka on vapaatavoitteista ja yleissivistävää koulutusta.

Kansanopistolinjan opinnoista ei valmistu ammattiin. Vuosi Kansanopistolinjalla vahvistaa opiskelijan osaamista ja valmiuksia alan jatko-opintoihin tai alan avustaviin työtehtäviin sekä antaa konkreettisia työkaluja ja eväitä alan yrittäjyyteen.

Vuosi Kansanopistolinjalla on myös loistava tapa kokeilla, onko ala juuri itsellesi soveltuva. Opintojen aikana on myös alasta ja opiskelijan omasta kiinnostuksesta riippuen mahdollista tehdä asiakastöitä ja harjoitella yrittäjyyttä jo opintojen aikana.

Kansanopistolinojen koulutusmaksut sisältävät lounaan ja päiväkahvin koulupäivinä

  • Koulutusmaksut ilman majoitusta 85€/viikko eli n. 360€/kk
  • Koulutusmaksut majoituksen kanssa 120€/viikko eli n. 510€/kk (sisältää lisäksi aamiaisen ja päivällisen koulupäivinä)

 

Kansanopistolinjojen koulutusmaksuihin on mahdollista anoa Opintoseteli-avustusta, joka kattaa yleensä n. 50% koulutusmaksuista. Opintoseteli on valtion myöntämä rahoitus vapaan sivistystyön koulutuksen tukemiseksi.

Opintosetelin määrä sekä valintakriteerit vaihtelevat vuosittain ja sitä anotaan samalla hakemuksella, millä haet opintoihinkin. Opintosetelin myöntämisestä vastaa oppilaitoksen rehtori.

Koulutuksiin haetaan sähköisellä hakemuksella koulutuksen sivuilta löytyvällä hakulomakkeella. Opiskelijat valitaan hakemuksen sekä haastattelun perusteella. Hakijoilta pyydetään lisäksi kopiot viimeisimmistä koulutodistuksista sekä mahdollisista hakemusta tukevista työtodistuksista.

Kansanopistolinjat alkavat koulutuksesta riippuen kaksi kertaa vuodessa, syksyllä elokuussa ja keväällä tammikuussa. Jos haluat aloittaa opinnot syksyllä, täytä hakemus 25.6. mennessä. Jos taas haluat aloittaa opinnot keväällä, täytä hakemus 6.12. mennessä.

Täydennyshakuajoista ilmoitetaan erikseen opiston verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.

Opiskele syyslukukausi 2022 maksutta seuraavissa koulutuksissa

Seuraavilla opintolinjoilla on vielä tilaa. Hakemalla Nuorten Opintoseteliä näihin opintoihin, 18-30-vuotias hakija voi opiskella syyslukukauden 2022 täysin maksutta.

Täytä hakemus ja aloita opinnot syyskuussa!

Nuori hoitaja pitelee vanhuksen käsiä omissaan.

Hoiva-avustaja

Olemme uudistaneet Hoiva-avustajakoulutusta ja syksystä 2022 lähtien suoritetuista opinnoista saa opintopisteet. Opintojen laajuus on 60 op. Opinnot edistävät jatko-opintojasi sosiaali- ja terveysalalla. Saat lisää tietoa, taitoa ja varmuutta. Sinun on myös mahdollista hyödyntää koulutuksessa suoritettuja opintopisteitä jatko-opinnoissa.
Mies ja nainen sitovat hymyillen kengännauhoja puistossa auringon laskiessa ja valmistautuvat lenkille.

Hyvinvointivalmentaja

Koulutus antaa kattavat valmiudet erilaisten liikuntaryhmien ohjaamiseen sekä hyvinvointipalvelujen tuottamiseen. Opinnot sisältävät myös yrittäjyysopintoja, joiden aikana on mahdollista harjoitella kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija​na toimimista.
Liikunnanohjaaja seisoo selin kameraan ja ohjeistaa puistossa liikesarjaa neljälle opiskelijalle. Opiskelijat seisovat X-hyppy asennossa kasvot liikunnanohjaajaan päin.

Liikunnanohjauksen peruskurssi

Syyslukukauden mittaisella kurssilla saat kokemusta yksilön sekä liikuntaryhmien ohjaukseen sekä hyvät valmiudet liikunta- ja hyvinvointialan jatko-opintoihin. Kurssi soveltuu myös ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi liikunnan ja hyvinvoinnin parissa työskenteleville.

Muut kansanopistolinjat 2022-2023

Nainen seisoo seinämaalauksen edessä ja pitelee suurennuslasia kameralle kädet maalissa.

TAITAEN – Kädentaito- ja taidelinja

Kädentaitojen ja taideaineiden koulutus Sinulle, joka olet kiinnostunut käsi- ja taideteollisuusalan jatko-opinnoista tai alan yrittäjyydestä.
Maapallo ihmisen kämmenellä. Taustalla pilvinen vuoristo

Ympäristöviisas toimijuus

Ympäristö- ja luonnontiedealan koulutus Sinulle, joka tähtäät alan korkeakouluopintoihin. Koulutuksen jälkeen sinulla on tärkeää tietotaitoa ja kokemusta, joiden avulla voit tehdä ympäristöviisaita valintoja ja vaikuttaa yhteiskuntaan.

Etsi verkkosivustolta

Skip to content