Kansanopistolinjat - KEO-KARSTULA Kansanopistolinjat - KEO-KARSTULA

Kansanopistolinjat

Navigoi sivulla

Yleistä vapaasta sivistystyöstä

Opistomme yli 8 viikkoa kestävät opintolinjat – eli tuttavallisemmin Kansanopistolinjat – ovat osa vapaan sivistystyön opetusta, joka on vapaatavoitteista ja yleissivistävää koulutusta. Kansanopistolinjan opinnoista ei valmistu ammattiin. Vuosi Kansanopistolinjalla vahvistaa opiskelijan osaamista ja valmiuksia alan jatko-opintoihin tai alan avustaviin työtehtäviin sekä antaa konkreettisia työkaluja ja eväitä alan yrittäjyyteen.

 

Vuosi Kansanopistolinjalla on myös loistava tapa kokeilla, onko ala juuri itsellesi soveltuva. Opintojen aikana on myös alasta ja opiskelijan omasta kiinnostuksesta riippuen mahdollista tehdä asiakastöitä ja harjoitella yrittäjyyttä jo opintojen aikana.

 

Kansanopistolinjat

Koulutustarjonnassamme on tällä hetkellä viisi eri aloille suuntaavaa Kansanopistolinjaa: Hoiva-avustaja, Hyvinvointivalmentaja, Käsityölinja, Liikunnan lajitaidot sekä Ympäristöviisas toimijuus.

 

Lisäksi tarjoamme maahanmuuttajille sekä suomen kieltä toisena kieltä puhuville Suomen kielen alkeistason ja Suomen kielen jatkotason opintoja. Pyrimme myös järjestämään Suomen kielen keskitason YKI-testiin valmentavia kursseja mahdollisuuksien mukaan syksyllä ja keväällä.

 

Lyhytkurssit ja leiritoiminta

Opiston lyhytkurssit ja leiritoiminta ovat myös osa vapaan sivistystyön koulutusta. Opiston lyhytkurssikalenterista löydät sekä täydennyskoulutuksesi että harrastustoiminnaksi soveltuvia kursseja ja leirejä ympäri vuoden.

 

Myös Kansanopistolinjojemme yksittäisiä kursseja voi suorittaa lyhytkursseina. Ajantasaiset kurssit ja leirit löydät täältä.