Koulunkäynninohjaajan ammattitutkinto - KEO-KARSTULA Koulunkäynninohjaajan ammattitutkinto - KEO-KARSTULA

Koulunkäynninohjaajan ammattitutkinto

Koulutusmuoto

Ammattitutkinto

Laajuus

150 osp

Suoritusaika

1-2 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Suoritustapa

Hybridi

Ryhmäkoko

6-15

Navigoi sivulla

Sinulle, joka haluat työskennellä koululaisten parissa

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito käytännön työssä. Näytöt koostuvat koulunkäynninohjaajan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä. Tutkinto on valmis, kun kaikki pakolliset tutkinnon osat ja yksi valinnainen on suoritettu hyväksytysti.

 

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja osallistuu eri-ikäisten ihmisten kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Hän osaa edistää oppimista yhdessä opettajan ja muun opetushenkilöstön kanssa. Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksessa hän kykenee työskentelemään itsenäisesti ja suunnitelmallisesti.

Tutkinnon kuvaus

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja osallistuu eri-ikäisten ihmisten kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Hän osaa edistää oppimista yhdessä opettajan ja muun opetushenkilöstön kanssa. Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksessa hän kykenee työskentelemään itsenäisesti ja suunnitelmallisesti.

 

Tutkinnon suorittanut osaa toimia erilaisissa kasvatus-, opetus- ja ohjausalan toimintaympäristöissä. Hän toimii kasvattajana ja ohjaajana työyhteisössään ja edistää yhteisöllisyyttä ja ammatillista vuorovaikutusta. Hän osaa toimia moniammatillisessa yhteistyössä. Hän noudattaa työssään eettisiä periaatteita sekä työtä ohjaavia säädöksiä ja asiakirjoja. Hän osaa hyödyntää työssään erilaisia malleja ja menetelmiä.

 

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito käytännön työssä. Näytöt koostuvat koulunkäynninohjaajan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä. Tutkinto on valmis, kun kaikki pakolliset tutkinnon osat ja yksi valinnainen on suoritettu hyväksytysti.

 

Lue lisää Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta Opintopolun sivuilta.

Tutkinnon sisältö (150 osp)

 • Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla
  (20 osp)
 • Oppijan ja oppimisen ohjaus (40 osp)
 • Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä (30 osp)
 • Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus (40 osp)
 • Valinnainen tutkinnonosa (20 osp)

Opintojen suorittaminen

Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla. Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutusmaksut ja ruokailu

Ammatillisen koulutuksen koulutusmaksut 550€ + materiaalimaksu 30 € /lukuvuosi. Lähiopetuspäivinä lounas ja päiväkahvi maksaa opiskelijalle 6 €/pv.

 

Opistolla majoittuvat maksavat asumisesta erikseen. Kysy majoituksen kustannuksia Opiston toimistosta. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana opiskelijat vastaavat majoitus-, ruoka- ja matkakustannuksista itse.

Lisätiedot

 

Koulutuksen vastuuopettaja
Anneliina Keisala
044 525 2218
anneliina.keisala@keokarstula.fi

Hakeminen

Opintoihin on jatkuva haku. Päiväryhmät aloittavat keväällä ja syksyllä. Täytä sähköinen hakemus alempana.

 

Kasvatus- ja ohjausalan ammatillisiin opintoihin pääsyvaatimuksena on vähintään 18 vuoden ikä sekä peruskoulun tai lukion suorittamisen lisäksi soveltuva kasvatusalan lisäkoulutus ja työkokemus. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Hakijat haastatellaan ennen valintapäätöstä, jossa käydään läpi koulutukseen liittyvät terveydentilavaatimukset (OPH-5-2018, L 531/2017,40 §).

Hakukelpoisuus jatko-opintoihin

Kansanopistovuosi ei vie paikkaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Haettaessa myöhemmin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon, voi opiston opinnoista huolimatta hakea ensikertalaiskiintiössä.

Hakulomake

Hakemus koulutukseen: Koulunkäynninohjaajan ammattitutkinto


  Työn ohessa opiskelu
  Koulutus- ja oppisopimuskoulutuksessa ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito käytännön työssä, jota täydennetään lähipäivinä teoriaopinnoilla. Valitse hakutilanteeseesi sopiva vaihtoehto.


  Hakijan tiedot
  Ole hyvä ja täytä yhteystietosi tarkkaan. Ilmoitathan voimassaolevan sähköpostiosoitteen sekä puhelinnumeron, jotta voimme ilmoittaa hakemuksesi etenemisestä.

  Etunimi

  Sukunimi

  Sukupuoli

  Äidinkieli Muu, mikä?

  Syntymäaika

  Päivä Kuukausi Vuosi

  Puhelinnumero

  Sähköpostiosoite

  Lähiosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka  Hakemus

  Ole hyvä ja täytä hakemuksen kohdat huolellisesti.

  Pohjakoulutus

  Kerro aiemmista opinnoistasi

  Onko sinulla aiempaa työkokemusta?

  Perusteluni koulutukseen hakeutumiseen

  Muuta huomioitavaa

  Asuminen Opistolla
  Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla, Karstulassa. Opistolla on oma opiskelija-asuntola, jossa on mahdollista asua opintojen ajan – myös viikonloppuisin. Koulutus- ja oppisopimuksella opiskelevilla on myös mahdollisuus majoittua lähipäivien aikana. Valitse tilanteeseesi sopiva vaihtoehto.
  Tarvitsen asunnon Opistolta opintojeni ajaksiMajoitun Opistolla vain tarvittaessaAsun lähialueella: En tarvitse asuntoa
  Hakemuksen liitteet
  Jotta voimme käsitellä hakemuksesi, tarvitsemme liitteeksi kopion tutkinto/koulutustodistuksistasi. Voit liittää tähän myös kopiot työtodistuksista tai muista todistuksista tai sertifikaateista, jotka tukevat hakemustasi.
  Hyväksytyt tiedostomuodot: JPG | PNG | PDF. Maksimi tiedostokoko: 50Mb

  Tietojenkäsittely
  Muut aikuiskoulutukset

  Käsityölinja

  Kansanopistolinja – Hakuaika: 25.6.2021 mennessä – Laajuus: 1 lukuvuosi – Suoritustapa: Lähiopetus + ohjattu etäopetus

  Lue lisää >>

  Hoiva-avustaja

  Kansanopistolinja – Hakuaika: 25.6.2021 mennessä – Laajuus: 1 lukuvuosi – Suoritustapa: Lähiopetus + ohjattu etäopetus

  Lue lisää >>