Sinulle, joka haluat työskennellä tulevaisuudessa hoitotyön ammattilaisena
Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalasta, erityisesti ikääntyneen väestön sekä tukea tarvitsevien toimintakyvyn tukemisesta, avustamisesta kiinnostuneille. Vuoden mittaiset hoiva-avustaja opinnot antavat sinulle valmiuksia työskennellä ikääntyvien ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä. Lukuvuoden aikana saavutat hyvät perustiedot, jotka auttavat sinua eteenpäin esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammatillisissa opinnoissa.
Koulutus sopii niin nuorille kuin aikuisillekin. Koulutus on käytännönläheistä ja teoriaopinnoissa huomioidaan monipuolisuus erilaisin oppimisen keinoin. Opinnot sisältävät myös toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä terveysalan toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja erilaisia projekteja.
Olemme uudistaneet Hoiva-avustajakoulutusta ja syksystä 2022 lähtien suoritetuista opinnoista saa opintopisteet. Opintojen laajuus on 60 op. Hoiva-avustajaopinnot edistävät jatko-opintojasi sosiaali- ja terveysalalla. Saat lisää tietoa, taitoa ja varmuutta. Sinun on myös mahdollista hyödyntää koulutuksessa suoritettuja opintopisteitä jatko-opinnoissa.
Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla. Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Opintoseteli on valtion myöntämä rahoitus vapaan sivistystyön koulutuksen tukemiseksi.
Hoiva-avustaja opintoihin voi hakea kahta erilaista Opintoseteliä, joiden valintakriteerit ja tuen määrä on kuvattu alla.
Nuorten Opintosetelillä opiskelija voi opiskella syyslukukauden 2022 maksutta ja halutessaan jatkaa opintoja kevätlukukaudella 2023. Myönnetty Opintoseteli ei vaikuta opiskelijan muihin saamiin etuuksiin.
Opintoseteli kattaa 100% syyslukukauden 2022 ajalta; opintomaksut, lounaan ja päiväkahvin koulupäiviltä sekä majoittuvien osalta myös asuntolamaksun, päivällisen ja aamiaisen.
Nuorten Opintoseteliä voivat hakea kaikki peruskoulun suorittaneet heikossa opiskelu- tai työmarkkinatilanteessa olevat 18-30 vuotiaat sekä opiskelu- ja kielitaidon parantavaan koulutukseen hakeutuvat nuoret maahanmuuttajat. Opintosetelin myöntää opiston rehtori ja sitä haetaan erillisellä Nuorten Opintosetelihakemuksella.
Vapaan sivistystyön Opintoseteliä – eli ”perinteistä Opintoseteliä” – voivat hakea työttömät työnhakijat, oppimisvaikeuksia kokevat tai alhaisen pohjakoulutuksen omaavat hakijat. Perinteistä Opintoseteliä voivat hakea myös pidempään Suomessa asuneet maahanmuuttajat, jotka eivät enää ole kotoutumissuunnitelman piirissä.
Valintakriteerit täyttävälle opiskelijalle voidaan yleensä myöntää n. 50% alennus koulutusmaksuista. Opintosetelin voi saada joko koko lukuvuodeksi tai syys/kevätlukukaudeksi.
Opintosetelin myöntää opiston rehtori ja sitä haetaan erillisellä Vapaan sivistystyön Opintosetelihakemuksella.
Opiskelijat, jotka eivät täytä Opintosetelien valintakriteereitä, voivat valita kahdesta koulutuspakettivaihtoehdosta. Molemmat koulutuspaketit sisältävät lounaan ja päiväkahvin koulupäivinä. Majoittuville koulutusmaksu sisältää lisäksi aamiaisen sekä päivällisen koulupäivinä.
Koulutusmaksun laskutetaan noin kerran kuukaudessa mutta yksilöllinen maksusuunnitelma on myös mahdollista sopia toimiston kanssa.
Opiskelu on päätoimista ja opintoihin on saatavilla myös monenlaista muuta tukea ja rahoitusta; mm. omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella sekä KELA:n opintotuki.
Opistolla on oma opiskelija-asuntola, jossa opiskelijamme voivat asua edullisesti ja viihtyisästi valmiiksi kalustetuissa huoneissa. Asuntolahuoneet ovat 2 hengen huoneita (jaettu kylpyhuone ja wc), yhteinen keittiö ja oleskelutila. 1 hengen huoneesta 10€ lisämaksu. Lemmikki-ystävällisiä huoneita rajoitetusti. Lisätietoja saat opiston toimistosta.
Täysi-ikäiset opiskelijat voivat asua erikseen sovitusti asuntolassa myös viikonloppuisin. Opiston kirjasto, liikunta- ja kuntosali sekä instrumentit ovat asuntolassa asuvien käytettävissä myös vapaa-ajalla. Asuntolassa asuville koulutusmaksuun sisältyy myös aamupala ja päivällinen koulupäivinä.
Opintoihin on jatkuva haku, mikä tarkoittaa että voit hakea milloin sinulle parhaiten sopii. Hae syksyllä alkaviin opetusryhmiin Juhannukseen mennessä ja keväällä alkaviin opetusryhmiin Itsenäisyyspäivään mennessä. Vapaita koulupaikkoja voi tiedustella opiston toimistosta ympäri vuoden.
Opiskelijat valitaan sähköisen hakemuksen ja haastattelun perusteella. Täytä sähköinen hakemus alempana. Kansanopistolinjoille vaaditaan vähintään 16-vuoden ikää sekä alalle soveltuvaa terveydentilaa ja jaksamista. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa ammatillista koulutusta.
Vaaditut kentät on merkitty punaisella * merkillä.
Opiston toimisto auttaa ja neuvoo hakemiseen ja opintojen rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä arkisin ma-pe klo 8-15.30 välisenä aikana puhelimitse numerosta p. 014 525 2200 sekä sähköpostilla osoitteessa kansanopisto@keokarstula.fi
Esitteet
Tutustu opiskelijoiden tekemiin videoihin Opiston Youtubessa