Kasvatus- ja ohjausalan at – Koulunkäynninohjaaja, 150 osp

Koulutuksen tiedot

Koulutustyyppi
Suoritustapa
Koulutussopimus / Oppisopimus + näytöt
Opintojen laajuus
150 osp, 1-2 vuotta
Seuraava lukuvuosi
16.08.2021 - 
19.05.2023
Hakuaika

Haku on käynnissä. Voit hakea ja aloittaa opinnot joustavasti ympäri vuoden

Koulutusmaksut
Tutkintomaksu 550€. Mahdollisuus KELA:n opintotukeen

Voit halutessasi tilata PDF-muotoisen koulutusesitteen suoraan sähköpostiisi.

  Nimi
  Sähköpostiosoite


  Tietojenkäsittely

  Saammeko lähettää sinulle sähköpostitiedotteita opiston toiminnasta ja palveluista?


  Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt lomakkeella antamiesi tietojen käsittelyn ja tallentamisen Opiston asiakasrekisteriin. Rastita alla oleva ruutu hyväksyäksesi lomakkeen lähettäminen.


  Kasvatus- ja ohjausalan at – Koulunkäynninohjaaja, 150 osp
  Opintojen laajuus: 150 osp, 1-2 vuotta | 
  Seuraava lukuvuosi: 16.08.2021 - 
  19.05.2023

  Hakuaika: Haku on käynnissä. Voit hakea ja aloittaa opinnot joustavasti ympäri vuoden

  Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja osallistuu eri-ikäisten ihmisten kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Hän osaa edistää oppimista yhdessä opettajan ja muun opetushenkilöstön kanssa. Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksessa hän kykenee työskentelemään itsenäisesti ja suunnitelmallisesti.

   

  Tutkinnon suorittanut osaa toimia erilaisissa kasvatus-, opetus- ja ohjausalan toimintaympäristöissä. Hän toimii kasvattajana ja ohjaajana työyhteisössään ja edistää yhteisöllisyyttä ja ammatillista vuorovaikutusta. Hän osaa toimia moniammatillisessa yhteistyössä. Hän noudattaa työssään eettisiä periaatteita sekä työtä ohjaavia säädöksiä ja asiakirjoja. Hän osaa hyödyntää työssään erilaisia malleja ja menetelmiä.

   

  Tutkinnon suorittanut tukee ohjattavien kasvua ja kehitystä sekä tukee yksilön myönteisen minäkuvan ja itsetunnon rakentumista. Hän tunnistaa, ennaltaehkäisee ja puuttuu kiusaamis- ja häirintätilanteisiin. Tutkinnon suorittanut osaa ohjata sekä yksilöä että ryhmiä, tunnistaa työssään erityistä tukea tarvitsevat oppijat ja ohjattavat sekä osaa tukea heidän toimintakykyään ja oppimistaan. Hän huolehtii toimintaympäristön tarkoituksenmukaisuudesta ja turvallisuudesta.

   

  Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon suorittanut voi työskennellä alan vaativissa tehtävissä eri-ikäisten kasvatus- ja ohjaustyössä, eri koulutusasteilla ja -muodoissa, eri hallinnon aloilla sekä vapaa-ajan toiminnassa. Toimintaympäristönä voi olla julkinen sektori, yksityinen sektori, järjestöt sekä muu kasvatus- ja ohjaustyötä tekevä organisaatio.

   

  Tutkinnon muodostuminen

  Ammattitutkinnon kokonaislaajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen kesto on henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) mukaan 1-2 vuotta.

   

  Voit suorittaa joko koko tutkinnon (150 osp) tai yksittäisiä tutkinnon osia. Tutkintoon voi tapauskohtaisesti sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

   

  Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja, 150 osp

   

  • Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla (20 osp)
  • Oppijan ja oppimisen ohjaus (40 osp)
  • Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä (30 osp)
  • Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus (40 osp)
  • Valinnaisia tutkinnon osia (20 osp)

   

  Tutkinto on valmis, kun kaikki pakolliset tutkinnon osat ja yksi tai useampi valinnainen tutkinnon osa on suoritettu hyväksytysti. Tarkempaa lisätietoa yksittäisistä tutkinnonosista löydät Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon perusteista.

   

  Opintojen suorittaminen

  Ammattitutkinto suoritetaan näyttöinä, osoittamalla ammattitaito käytännön työssä. Näytöt koostuvat valitun osaamisalan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä.

   

  Osaamisen hankkiminen tapahtuu työpaikalla joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Osaamista täydennetään opiston lähipäivissä.

   

  Koulutusmaksut ja ruokailu

  Ammatillisen koulutuksen koulutusmaksut 550€ + materiaalimaksu 30 € /lukuvuosi. Lähiopetuspäivinä lounas ja päiväkahvi maksaa opiskelijalle 6 €/pvä. Opistolla majoittuvat maksavat asumisesta erikseen.

   

  Kysy majoituksen kustannuksia Opiston toimistosta. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana opiskelijat vastaavat majoitus-, ruoka- ja matkakustannuksista itse.

   

  Hakeminen ja opiskelijavalinta

  Opintoihin on jatkuva haku ja niihin haetaan alla olevalla sähköisellä hakemuksella. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

   

  Pääsyvaatimuksena ammatillisiin opintoihin on 18 vuoden ikä, ylioppilastutkinto tai peruskoulu ja alalle soveltuva koulutus tai työkokemus. Lisäksi hakijalta vaaditaan alalle soveltuvaa SORA-säädösten mukaista terveydentilaa.

   

  Lisätiedot ja hakuneuvonta

  Opiston toimisto
  kansanopisto@keokarstula.fi
  014 525 2200

   

  Anneliina Keisala
  Kasvatusaineiden opettaja
  etunimi.sukunimi@keokarstula.fi
  044 525 2218

  Hakulomake

   Valitse suoritettava osaamisala

   Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto suoritetaan näyttöinä osoittamalla ammattitaito käytännön työssä. Näytöt koostuvat valitun osaamisalan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä.

   Hakijan tiedot
   Ole hyvä ja täytä yhteystietosi tarkkaan. Ilmoitathan voimassaolevan sähköpostiosoitteen sekä puhelinnumeron, jotta voimme ilmoittaa hakemuksesi etenemisestä.

   Etunimi

   Sukunimi

   Sukupuoli

   Äidinkieli Muu, mikä?

   Syntymäaika

   Päivä Kuukausi Vuosi

   Puhelinnumero

   Sähköpostiosoite

   Lähiosoite

   Postinumero

   Postitoimipaikka   Hakemus

   Ole hyvä ja täytä hakemuksen kohdat huolellisesti.

   Pohjakoulutus

   Kerro aiemmista opinnoistasi

   Onko sinulla aiempaa työkokemusta?

   Perusteluni koulutukseen hakeutumiseen

   Muuta huomioitavaa


   Asuminen Opistolla
   Opistolla on oma opiskelija-asuntola, jossa on mahdollista asua opintojen ajan – myös viikonloppuisin. Valitse tilanteeseesi sopiva vaihtoehto.

   Tarvitsen asunnon Opistolta opintojeni ajaksiTarvitsen asunnon vain lähipäivien ajaksiEn tarvitse asuntoa
   Tietojenkäsittely

   Saammeko lähettää sinulle sähköpostitiedotteita opiston toiminnasta ja palveluista?


   Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt lomakkeella antamiesi tietojen käsittelyn ja tallentamisen Opiston asiakasrekisteriin. Rastita alla oleva ruutu hyväksyäksesi lomakkeen lähettäminen.


   Kerro kaverille kanssa:

   Share on facebook
   Share on twitter
   Share on linkedin
   Share on telegram
   Share on whatsapp
   Share on email