Kasvun Opistovuosi - KEO-KARSTULA Kasvun Opistovuosi - KEO-KARSTULA

Kasvun Opistovuosi

Koulutusmuoto

Oppivelvollisuus koulutus

Laajuus

1 lukuvuosi

Suoritusaika

16.8.2021 - 20.5.2022

Hakuaika

Lisähaku 1.8. mennessä

Suoritustapa

Lähiopetus + ohjattu etäopetus

Ryhmäkoko

6-15

Navigoi sivulla

Tule mukaan tutustumaan kasvatus- ja ohjausalan mielenkiintoiseen maailmaan!

Yleistä Opistovuosi -koulutuksesta

Opistovuosi -koulutus on lukuvuoden mittainen koulutus, jonka sisältöihin opiskelija pääsee itse vahvasti vaikuttamaan. Opinnot koostuvat yhteisistä opinnoista sekä oman kiinnostuksen mukaan valittavista suuntautumisopinnoista. Opintojen tavoitteena on vahvistaa nuoren opiskelutaitoja ja valmiuksia jatkaa toivomaansa toisen asteen koulutukseen. Lukuvuoden aikana on myös mahdollista korottaa peruskoulun arvosanoja.

 

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti peruskoulunsa päättäville (vuonna 2005- syntyneet) nuorille. Opistovuosi -koulutus soveltuu myös 20-29 vuotiaille nuorille aikuisille, joilla ei ole vielä toisen asteen tutkintoa. Oppivelvollisille (16-18 vuotiaat) koulutus on täysin maksutonta. Nuorilla aikuisilla on mahdollisuus anoa opintomaksuihin Nuorten Opintoseteli -avustusta.

 

Kasvun Opistovuosi

Kasvun Opistovuosi -koulutus mahdollistaa tutustumisen kasvatus- ja ohjausalan keskeisiin sisältöihin ja tympäristöihin, kuten koulu, päiväkoti, vapaa-ajantoiminta ja kerhot. Tavoitteena on saada kokemusta pienien ryhmien ohjaamisesta leikeissä, vapaa-ajan toiminnassa tai oppimisessa sekä hankkia kasvatus- ja ohjausalan perustietoa jatko-opintoja varten. 

 

Opisto tarjoaa myös turvallisen, kodikkaan ja yhteisöllisen tavan harjoitella itsenäistä elämistä opiskelija-asuntolassa. Opistovuoden aikana opiskelijat saavat ohjausta sekä pääsevät harjoittelemaan omassa kodissa tarvittavia taitoja. Opintoihin sisältyy mm. oman talouden hallintaa, opastusta fiksuun rahankäyttöön sekä kodinhoitoon ja ruoanvalmistukseen.

 

Sisällöt ja suorittaminen

Yhteiset opinnot

 • Arjen taidot ja elämänhallinta
 • Opiskelu-, itsetuntemus ja työelämätaidot
 • Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
 • Matemaattiset perustaidot ja ongelmanratkaisutaidot
 • Aktiivinen kansanlaisuus
 • Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot

 

Suuntautumisopinnot

 • Lapsen kasvu ja kehitys
 • Erilaiset tuen tarpeet ja niissä tukeminen
 • Oppimisen ohjaaminen
 • Luovuus, leikki ja vapaa-ajan ohjaus
 • Tunnetaidot ja vuorovaikutus
 • Moniammatillinen yhteistyö

 

Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Opinnot suunnitellaan vastaamaan jokaisen henkilökohtaista ura- ja opiskelupolkua. Opistovuoden aikana on mahdollisuus myös korottaa peruskoulun arvosanoja.

 

Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla, Karstulassa. Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta, opiskelijaprojekteja sekä toimintaa Opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

 

Kohderyhmät ja koulutusmaksut

Oppivelvolliset

 

Opistovuosi-koulutus sopii Sinulle vuonna 2005- syntynyt nuori, joka;

 • et vielä tiedä mitä haluat opiskella seuraavaksi ja haluat kokeilla, mikä voisi olla sinulle sopiva ala
 • tiedät mitä haluat opiskella, mutta haluat vielä vahvistaa omaa osaamistasi tai korottaa arvosanojasi ennen kuin haet jatko-opintoihin
 • haluat vielä harjoitella itsenäistä asumista lähempänä kotia, ennen kuin muutat isompaan kaupunkiin opiskelemaan

 

Oppivelvollisille koulutus, ruokailu koulupäivinä sekä asuminen opiskelija-asuntolassa on täysin maksutonta.

 

20-29 vuotiaat nuoret aikuiset

 

Opistovuosi-koulutus soveltuu myös Sinulle 20-29 vuotias nuori aikuinen, jolla ei ole vielä toisen asteen tutkintoa. Nuorille aikuisille koulutus on maksullista, mutta opintoihin on mahdollista anoa Nuorten Opintoseteli -avustusta (lue lisää täältä.)

 

Lisätietoja saat Opiston toimistosta, 014 525 2200, kansanopisto@keokarstula.fi tai koulutuksen vastuuopettajalta, Anneliina Keisala, 044 525 2218, etunimi.sukunimi@keokarstula.fi

 

Uramahdollisuudet

Kasvun Opistovuoden jälkeen nuorella on valmiuksia sekä uskallusta lähteä kulkemaan itselleen merkityksellistä elämänpolkua kohti kasvatus – ja ohjausalan jatko-opintoja. Tuleva ammattisi voisi olla esim. lastenhoitaja, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, koulunkäynninohjaaja, perhepäivähoitaja, erityisnuorisotyöntekijä, opettaja, erityisopettaja.

 

Opiskelu ja eläminen KEO-Karstulassa

Opiston opiskelija-asuntoloissa on valmiiksi kalustettuja, 2 hengen soluasuntoja. Saatavilla myös 1 hengen huoneita, mikäli tilaa riittää. Täysi-ikäiset opiskelijat voivat asua asuntolassa myös viikonloppuisin. Opistolla asuville on tarjolla myös monenlaisia harraste- ja liikuntamahdollisuuksia. Lue lisää asumisesta Opistolla täältä.

Hakulomake

Hakemus koulutukseen: Kasvun Opistovuosi

  Ole hyvä ja täytä hakemuksen kohdat tarkkaan. Ilmoitathan voimassaolevan sähköpostiosoitteen sekä puhelinnumeron, jotta voimme ilmoittaa hakemuksesi etenemisestä.

  Olen:
  Toissijainen hakukohde
  Mikäli koulutus on täynnä tai opiskelijaryhmä ei tule täyteen, ilmoitathan varuilta toissijaisen hakukohteen.

  Milloin haluaisit aloittaa opinnot?

  Hakemus Nuorten Opistovuosi -koulutukseen


  Etunimi

  Sukunimi

  Äidinkieli Muu, mikä?

  Syntymäpäivä Kuukausi Vuosi

  Sukupuoli
  Puhelin

  Sähköpostiosoite

  Lähiosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Perusteluni hakemiselle
  Opintosetelihakemus

  Opisto tukee alle 29 vuotiaiden Kansanopisto-opintoja erikseen anottavalla Opintoseteli-avustuksella. Opintoseteli-avustuksen määrä ja kriteerit vaihtelevat vuosittain. Ole hyvä ja kerro, millä perustein juuri sinulle tulisi myöntää Opintoseteli-avustus.  Opintoseteli hakemukseni
  Asuminen Opistolla

  Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla, Karstulassa. Opistolla on oma opiskelija-asuntola, jossa on valmiiksi kalustettuja kahden hengen soluasuntoja. Mahdollisuus myös yhden hengen huoneeseen, mikäli tilaa riittää. Täysi-ikäisillä opiskelijoilla on mahdollisuus asua asuntolassa myös viikonloppuisin.

  Valitse tilanteeseesi sopiva vaihtoehto  Muuta huomioitavaa

  Tietojenkäsittely

  Muut nuorten koulutukset

  Kasvun Opistovuosi

  – Lisähaku: 1.8.2021 mennessä – Suoritusaika: 16.8.2021 – 20.5.2022 – Suoritustapa: Lähiopetus + ohjattu etäopetus

  Lue lisää >>

  Hoivan Opistovuosi

  – Lisähaku: 1.8.2021 mennessä – Suoritusaika: 16.8.2021 – 20.5.2022 – Suoritustapa: Lähiopetus + ohjattu etäopetus

  Lue lisää >>