Yleistä Opistovuosi -koulutuksesta - KEO-KARSTULA Yleistä Opistovuosi -koulutuksesta - KEO-KARSTULA

Yleistä Opistovuosi -koulutuksesta

Koulutusmuoto

Oppivelvollisuus koulutus

Laajuus

1 lukuvuosi

Suoritusaika

16.8.2021 - 20.5.2022

Hakuaika

25.6. mennessä

Suoritustapa

Lähiopetus + ohjattu etäopetus

Ryhmäkoko

6-15

Navigoi sivulla

Ota ensi askeleet itsenäiseen arkeen ja vietä mahdollisuuksien Opistovuosi

 

Hei sinä peruskoulun päättävä nuori! Onko tulevaisuuden suunnitelmat vielä auki? Tai tiedätkö jo minne haluat, mutta haluat ensin harjoitella itsenäistä asumista hieman lähempänä kotia? Meillä on koulupaikka juuri sinulle!

Koulutuksen kuvaus

Opistovuosi -koulutus on peruskoulun päättäneille suunnattu lukuvuoden mittainen täysin maksuton koulutus, jonka sisältöihin opiskelija pääsee itse vahvasti vaikuttamaan. Tavoitteena on vahvistaa nuoren opiskelutaitoja ja valmiuksia jatkaa toisen asteen koulutukseen sekä tukea ja kannustaa nuorta lähteä kulkemaan itselleen merkityksellistä elämänpolkua.

 

Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla. Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

 

Opistovuosi -opinnot koostuvat yhteisistä opinnoista sekä oman kiinnostuksen mukaan valittavista suuntautumisopinnoista.

 

Yhteiset opinnot

 • Arjen taidot ja elämänhallinta
 • Opiskelu-, itsetuntemus- ja työelämätaidot
 • Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
 • Matemaattiset perustaidot ja ongelmanratkaisutaidot
 • Aktiivinen kansalaisuus
 • Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot
 • Valinnaiset suuntautumisopinnot (mm. kasvatus- ja ohjaus, hoiva, liikunta- ja hyvinvointi, kädentaidot, ympäristöviisas toimijuus sekä suomen kieli ja kulttuuri)

 

Suuntautumisopinnoissa voit valita joko;

 • Luovuuden Opistovuosi -opinnot ja keskittyä kädentaitoihin, kirjoittamiseen, musiikkiin ja ilmaisutaitoihin tai kulttuurialan opintoihin. Opinnot antavat valmiuksia mm. kulttuurituottajan, artesaanin tai journalistin jatko-opintoja varten.
 • Hoivan Opistovuosi -opinnot ja keskittyä ensiaputaitoihin, erilaisiin asiakkaan tuen tarpeisiin ja niissä tukemiseen sekä muihin hoiva-alan opintoihin. Opinnot antavat valmiuksia sosiaali- ja terveysalan jatko-opintoja varten
 • Ympäristöviisas Opistovuosi -opinnot ja tutustua kestävän tulevaisuuden rakennuspalikoihin, ympäristötoimijuuteen sekä opiskella muita ympäristö- ja luonnontieteen alan opintoja. Opinnot antavat valmiuksia mm. ympäristö- ja luonnontieteiden, valtio-opin tai kehitystutkimuksen jatko-opintoja varten
 • Hyvinvoinnin Opistovuosi -opinnot ja opetella kokonaisvaltaista terveyden, hyvinvoinnin ja elämänhallinnan ohjaamista ja ylläpitoa. Opinnot sisältävät myös yrittäjyysopintoja, joiden aikana voit halutessasi tehdä myös hyvinvointialan asiakastöitä. Opinnot antavat valmiuksia liikunta- ja hyvinvointialan jatko-opintoihin
 • Työn ja yrittämisen Opistovuosi -opinnot ja harjoitella työelämän pelisääntöjä, idean jalostamista toimivaksi liiketoiminnaksi sekä halutessasi tehdä myös harjoitus-asiakastöitä. Opinnot antavat valmiuksia liiketalouden tai yrittäjyyden jatko-opintoja varten.
 • Kasvun Opistovuosi -opinnot ja harjoitella pienryhmien, kerhojen tai vapaa-ajan toiminnan ohjaamista. Opinnot antavat valmiuksia mm. koulunkäynninohjaajan, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajan taikka lastenohjaan jatko-opintoja varten.

Kohderyhmät ja koulutusmaksut

Opistovuosi-koulutus sopii Sinulle vuonna 2005- syntynyt nuori, joka; 

 • et vielä tiedä mitä haluat opiskella seuraavaksi ja haluat kokeilla, mikä voisi olla sinulle sopiva ala 
 • tiedät mitä haluat opiskella, mutta haluat korottaa peruskoulun arvosanojasi ennen kuin haet jatko-opintoihin 
 • haluat vielä harjoitella itsenäistä asumista lähempänä kotia, ennen kuin muutat isompaan kaupunkiin opiskelemaan

 

Opinnot, opiskelumateriaalit sekä ruokailu koulupäivinä on opiskelijalle täysin maksutonta. Opistovuosi -koulutukseen osallituvat ovat myös oikeutettuja hakemaan KELA:n opintotukea. Voit tarkistaa opintotuen laskurilla, voitko saada opintotukea ja kuinka paljon. Lisätietoa opintotuesta saat kysymällä KELA:sta.

 

Linjaopinnot 20-29 -vuotiaille

 

Opistovuosi-koulutus soveltuu myös Sinulle 20-29 vuotias nuori aikuinen, jolla ei ole vielä toisen asteen tutkintoa. Nuorille aikuisille koulutus on maksullista, mutta opintoihin on mahdollista saada Nuoren Opintoseteli –avustusta.

 

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Täytä alla oleva sähköinen hakemus 25.6.2021 mennessä. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja tarvittaessa haastattelun perusteella.

 

Lisätietoja antaa Opiston toimisto
014 525 2200
kansanopisto@keokarstula.fi

 

Koulutuksen vastuuopettaja
Anneliina Keisala
044 525 2218
anneliina.keisala@keokarstula.fi

Asuminen Opistolla

Opisto tarjoaa turvallisen ja yksilöllisen mahdollisuuden ottaa itsenäistymisen ensiaskeleita Opiston opiskelija-asuntolassa. Opistovuoden aikana opiskelijat saavat ohjausta mm. oman talouden hallintaan ja fiksuun rahankäyttöön sekä kodinhoitoon ja ruoanvalmistukseen, joista on apua omaan kotiin muuttaessa. Asuntola-asuminen kasvattaa vastuunottoon ja on turvallinen askel kohti itsenäistä elämää.

 

Asuntoloissa on valmiiksi kalustettuja 2 hengen huoneita (jaettu kylpyhuone ja wc), yhteinen keittiö ja oleskelutila. Saatavilla myös yhden hengen huoneita mikäli tilaa riittää. Opistolla on myös oma liikunta- ja kuntosali, joita opiskelijat saavat käyttää vapaa-ajallaan.

 

Opistollamme panostetaan opiskelijoiden hyvinvointiin sekä liikunnallisen ja toiminnallisen toimintakulttuurin luomiseen. Viikoittaiset liikuntatuokiot ja tunneilla tapahtuvat aktivoinnit piristävät opiskeluarkea.

Hakulomake

Hakemus koulutukseen: Yleistä Opistovuosi -koulutuksesta

  Ole hyvä ja täytä hakemuksen kohdat tarkkaan. Ilmoitathan voimassaolevan sähköpostiosoitteen sekä puhelinnumeron, jotta voimme ilmoittaa hakemuksesi etenemisestä.

  Olen:
  Toissijainen hakukohde
  Mikäli koulutus on täynnä tai opiskelijaryhmä ei tule täyteen, ilmoitathan varuilta toissijaisen hakukohteen.

  Milloin haluaisit aloittaa opinnot?

  Hakemus Nuorten Opistovuosi -koulutukseen


  Etunimi

  Sukunimi

  Äidinkieli Muu, mikä?

  Syntymäpäivä Kuukausi Vuosi

  Sukupuoli
  Puhelin

  Sähköpostiosoite

  Lähiosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Perusteluni hakemiselle
  Opintosetelihakemus

  Opisto tukee alle 29 vuotiaiden Kansanopisto-opintoja erikseen anottavalla Opintoseteli-avustuksella. Opintoseteli-avustuksen määrä ja kriteerit vaihtelevat vuosittain. Ole hyvä ja kerro, millä perustein juuri sinulle tulisi myöntää Opintoseteli-avustus.  Opintoseteli hakemukseni
  Asuminen Opistolla

  Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla, Karstulassa. Opistolla on oma opiskelija-asuntola, jossa on valmiiksi kalustettuja kahden hengen soluasuntoja. Mahdollisuus myös yhden hengen huoneeseen, mikäli tilaa riittää. Täysi-ikäisillä opiskelijoilla on mahdollisuus asua asuntolassa myös viikonloppuisin.

  Valitse tilanteeseesi sopiva vaihtoehto  Muuta huomioitavaa

  Tietojenkäsittely

  Muut nuorten koulutukset

  Kasvun Opistovuosi

  – Lisähaku: 1.8.2021 mennessä – Suoritusaika: 16.8.2021 – 20.5.2022 – Suoritustapa: Lähiopetus + ohjattu etäopetus

  Lue lisää >>

  Hoivan Opistovuosi

  – Lisähaku: 1.8.2021 mennessä – Suoritusaika: 16.8.2021 – 20.5.2022 – Suoritustapa: Lähiopetus + ohjattu etäopetus

  Lue lisää >>