TAITAEN – Kädentaito- ja taidelinja

1 lukuvuosi, n. 36 ov

Lataa esite
TAITAEN – Kädentaito- ja taidelinja
Opiskelijoiden antama arvosana:
3.5/5
Opintojen laajuus: 1 lukuvuosi, n. 36 ov
Suoritusajat: 15.8.2022 - 26.5.2023
 tai 9.1.2023 - 15.12.2023
Opintojen suoritustapa: Lähiopetus
Koulutusmaksut: n. 360€/kk ilman majoitusta tai n. 510€/kk sisältäen majoituksen
Hakuaika: Haku on käynnissä. Hae opintoihin 25.06.2022 mennessä.

TAITAEN -linjan tavoitteena on perehdyttää monipuolisesti eri kädentaitojen ja visuaalisen ilmaisun tekniikoihin, kädentaitojen ohjaukseen sekä oman osaamisen tuotteistamiseen. Linja soveltuu niin kuvataide- tai taideteollisuusalan jatko-opintoja suunnitteleville, täydennyskoulutukseksi jo alalla työskenteleville kuin oman luovan harrastuneisuuden vahvistamiseenkin. Linja antaa myös hyvät eväät luovan alan yrittäjyyteen.

Lukuvuoden aikana jokainen opiskelija kokoaa omista tehdyistä töistään oman sähköisen portfolion, jota voi hyödyntää työnäytteenä opiskelu- ja työnhaussa. Opiskelu on käytännönläheistä ja teoriaopinnoissa huomioidaan monipuolisuus erilaisin oppimisen keinoin.

Opintojen sisältö 

  • Käsityötekniikat
  • Visuaalinen ilmaisu ja värioppi
  • Plastinen ilmaisu ja muotoilu
  • Oman osaamisen tuotteistaminen
  • Kädentaitojen ohjaus ja asiakastyö
  • Työpaikalla tapahtuva oppiminen
  • Yhteiskunta- ja työelämävalmiudet
  • Portfolio- ja projektityöskentely

Opintojen suorittaminen

Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla. Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua verkko-opetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Opiskelussa hyödynnetään myös Google Classroom -oppimisympäristöä. Tarvitset Google-tilin oppimisympäristöön kirjautumista varten.

Koulutusmaksut

Tarjoamme kahdenlaista koulutuspakettia, jotka molemmat sisältävät lounaan ja päiväkahvin koulupäivinä. Majoittuville koulutusmaksu sisältää lisäksi aamiaisen sekä päivällisen koulupäivinä.

Koulutusmaksut laskutetaan noin kerran kuukaudessa, mutta yksilöllisestä maksusuunnitelmasta on myös mahdollista sopia toimiston kanssa.

  • Koulutuspaketti ilman majoitusta: 85€/opiskelijaviikko eli n. 360€/kk
  • Koulutuspaketti majoituksen kanssa: 120€/opiskelijaviikko eli n. 510€/kk

Opintojen rahoitus

Opiskelu on päätoimista ja opintoihin on saatavilla myös monenlaista muuta tukea ja rahoitusta; mm. omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudellaKELA:n opintotuki, Opintoseteli tai aikuiskoulutustuki.

Lisätietoa opintojen rahoituksesta saat myös ottamalla yhteyttä Opiston toimistoon, p. 014 525 2200, kansanopisto@keokarstula.fi

Hakeminen ja opiskelijavalinta

TAITAEN -opinnot alkavat kaksi kertaa vuodessa, elokuussa ja tammikuussa. Hae syksyllä alkaviin opintoihin Juhannukseen mennessä ja keväällä alkaviin opintoihin Itsenäisyyspäivään mennessä. Vapaita koulupaikkoja voi tiedustella opiston toimistosta ympäri vuoden.

Opiskelijat valitaan sähköisen hakemuksen ja haastattelun perusteella. Täytä sähköinen hakemus alempana. Kansanopistolinjoille vaaditaan vähintään 16-vuoden ikää sekä alalle soveltuvaa terveydentilaa ja jaksamista. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa ammatillista koulutusta.

Asuminen ja eläminen Opistolla

Opistolla on oma opiskelija-asuntola, jossa opiskelijamme voivat asua edullisesti ja viihtyisästi valmiiksi kalustetuissa huoneissa. Asuntolahuoneet ovat 2 hengen huoneita (jaettu kylpyhuone ja wc), yhteinen keittiö ja oleskelutila. 1 hengen huoneesta 10€ lisämaksu. Lemmikki-ystävällisiä huoneita rajoitetusti. Lisätietoja saat opiston toimistosta.

Täysi-ikäiset opiskelijat voivat asua erikseen sovitusti asuntolassa myös viikonloppuisin. Opiston kirjasto, liikunta- ja kuntosali sekä instrumentit ovat asuntolassa asuvien käytettävissä myös vapaa-ajalla. Asuntolassa asuville koulutusmaksuun sisältyy myös aamupala ja päivällinen koulupäivinä.

Lisätiedustelut ja hakuneuvonta

Opiston toimisto
014 525 2200
kansanopisto@keokarstula.fi

Ia Könni
Kädentaitojen opettaja
044 525 2217
etunimi.sukunimi@keokarstula.fi

Hakulomake

Vaaditut kentät on merkitty punaisella * merkillä.

Hakukohteen valinta

Valitse pudotusvalikoista koulutus, johon haluat hakea. Voit halutessasi valita toissijaisen hakukohteen siltä varalta, jos ensisijaisen hakukohteesi opetusryhmä on täynnä tai mikäli se ei käynnisty.

Valitse, haluatko aloittaa opinnot syksyllä [elokuussa] vai keväällä [tammikuussa]. Huomiothan, että jotkin koulutuslinjat alkavat vain kerran vuodessa.
Hakijan tiedot

Täytä henkilötietosi huolellisesti. Haastattelemme hakijat soittamalla hakemuksessa ilmoitettuun puhelinnumeroon ja lähetämme tiedon opiskelijavalinnasta sekä ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, saat ohjeet sekä suomeksi että englanniksi.
Hakemus
Asunnon tarve

Opiskelijat voivat majoittua opintojen ajan opiston valmiiksi kalustetussa asuntolassa. Täysi-ikäiset opiskelijat voivat majoittua opistolla myös viikonloppuisin, mutta alaikäisten opiskelijoiden tulee palata kotiin viikonlopuksi. Kaikki opiskelijat poistuvat asuntolasta lomaviikkojen ajaksi [talviloma, syysloma, kesäloma ja joululoma]. Asuminen asuntolassa on maksullista [paitsi maahanmuuttajille, joilla on kotoutumissuunnitelma].
Tietojen tarkistus

Tarkistathan, että olet täyttänyt hakemuksen kohdat huolellisesti ennen hakemuksen lähettämistä.

Kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi, saat meiltä kuittauksen hakemuksessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Saatamme myös pyytää sinulta kopion päättötodistuksestasi tai muita liitetiedostoja Turvaposti-palvelua käyttäen.

Tietojenkäsittelylupa
Lisätietoa tietojenkäsittelystä löydät opiston Tietosuojaselosteesta.

Kerro kaverille kanssa: