Ympäristöviisas toimijuus, kevätlukukausi

Kevätlukukausi, n. 14 viikkoa

Lataa esite
Ympäristöviisas toimijuus, kevätlukukausi
Opiskelijoiden antama arvosana:
/5
Opintojen laajuus: Kevätlukukausi, n. 14 viikkoa
Suoritusajat: 
 tai 
Opintojen suoritustapa: Verkko-opinnot
Koulutusmaksut: 910€ / 455€ (Opintoseteli)
Hakuaika: Haku on käynnissä. Hae opintoihin 24.01.2022 mennessä.

Mietitkö ilmaston ja ympäristön tilaa? Haluatko saada tietoja ja löytää keinoja vaikuttaa sekä tehdä kestäviä ja ympäristöviisaita valintoja? Jos vastasit kyllä, nämä opinnot on suunnattu juuri sinulle!

 

Koulutus tarjoaa tutkimuksiin perustuvaa tietopohjaa ympäristöstä ja siinä tapahtuvista muutoksista.  Sen kautta voit saada taitoja ja työkaluja vaikuttaa ympäristöasioihin sekä tehdä itse ympäristöviisaita valintoja. Koulutus antaa myös hyvää pohjaa ympäristö- ja luonnontieteiden jatko-opintoihin.

 

Kevätlukukauden opintokokonaisuudet

 • Luonnon monimuotoisuus ja sen uhkatekijät
 • Ilmastonmuutos.NYT
 • Kulutus ja kaupungit
 • Minä ympäristöviisaana toimijana
 • Johdatus kokonaisvaltaiseen ympäristönsuojeluun
 • Korkeakouluhakuihin valmistautuminen

 

Opintojen suorittaminen

Opinnot ovat kokopäiväopintoja (keskim. 5h/ pvä).  Kussakin kurssissa on luentoja ja työskentelyä ryhmässä tai itsenäisesti. Opetus järjestetään ohjattuna verkko-opetuksena Microsoft Teamsin välityksellä. Oppimisympäristönä hyödynnetään Google Classroomia.

 

Opintojen suorittamiseen tarvitset tietokoneen lisäksi vakaan verkkoyhteyden, kuulokkeet, joissa on mikrofoni sekä Google-tilin. Webkamera ei ole välttämätön, mutta se tekee opiskelusta helpompaa ja rennompaa, kun kanssaopiskelijasi näkevät ja kuulevat sinut.

 

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Haku kevätlukukauden opintoihin päättyy 10.1.2022 mennessä. Opiskelijat valitaan sähköisen hakemuksen ja haastattelun perusteella. Hakemuslomakkeen löydät tämän sivun lopusta.

 

Opintoihin vaaditaan vähintään 16-vuoden ikää sekä alalle soveltuvaa terveydentilaa ja jaksamista. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa keskiasteen koulutusta.

 

Koulutusmaksut

 

 • Koulutusmaksut, jos sinulla ei ole oikeutta Opintoseteliin: 910€
 • Koulutusmaksu Opintoseteliavustuksen kanssa: 455€

 

Opintoseteli on valtion myöntämä rahoitus vapaan sivistystyön koulutuksen tukemiseksi, joka on suuruudeltaan n. 50% koulutuksen hinnasta. Opintoseteli ei vaikuta muihin opiskelijan saamiin etuuksiin. Voit hakea Opintoseteliä, jos olet;

 

 • työtön
 • tai sinulla ei ole toisen asteen tutkintoa
 • tai sinulla on oppimisen vaikeuksia

 

Opintojen rahoitus

 

 • Jos et ole oikeutettu opintoseteliin, voit hakea stipendiä Opistolta. Se annetaan keväällä, kun opinnot on suoritettu
 • Opinnot oikeuttavat myös hakemaan Kelan opintotukea. Opintotuki koostuu opintorahasta, asumislisästä ja valtion takaamasta opintolainasta. Lisätietoja saat osoitteesta www.kela.fi
 • Jos olet työtön ja haluat aloittaa opiskelut, kysy lisätietoa työttömyysetuudella opiskelusta osoitteesta www.te-palvelut.fi

 

Lisätietoa opintojen rahoituksesta saat myös kysymällä Opiston toimistosta.

 

Lisätiedot ja hakuneuvonta

Opiston toimisto
014 525 2200
kansanopisto@keokarstula.fi

 

Sirkka Hokkanen
Vararehtori, koulutuksen vastuuopettaja
044 525 2214
sirkka.hokkanen@keokarstula.fi

Hakulomake

Vaaditut kentät on merkitty punaisella * merkillä.

Hakukohteen valinta

Valitse pudotusvalikoista koulutus, johon haluat hakea. Voit halutessasi valita toissijaisen hakukohteen siltä varalta, jos ensisijaisen hakukohteesi opetusryhmä on täynnä tai mikäli se ei käynnisty.

Valitse, haluatko aloittaa opinnot syksyllä [elokuussa] vai keväällä [tammikuussa]. Huomiothan, että jotkin koulutuslinjat alkavat vain kerran vuodessa.
Hakijan tiedot

Täytä henkilötietosi huolellisesti. Haastattelemme hakijat soittamalla hakemuksessa ilmoitettuun puhelinnumeroon ja lähetämme tiedon opiskelijavalinnasta sekä ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, saat ohjeet sekä suomeksi että englanniksi.
Hakemus
Asunnon tarve

Opiskelijat voivat majoittua opintojen ajan opiston valmiiksi kalustetussa asuntolassa. Täysi-ikäiset opiskelijat voivat majoittua opistolla myös viikonloppuisin, mutta alaikäisten opiskelijoiden tulee palata kotiin viikonlopuksi. Kaikki opiskelijat poistuvat asuntolasta lomaviikkojen ajaksi [talviloma, syysloma, kesäloma ja joululoma]. Asuminen asuntolassa on maksullista [paitsi maahanmuuttajille, joilla on kotoutumissuunnitelma].
Tietojen tarkistus

Tarkistathan, että olet täyttänyt hakemuksen kohdat huolellisesti ennen hakemuksen lähettämistä.

Kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi, saat meiltä kuittauksen hakemuksessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Saatamme myös pyytää sinulta kopion päättötodistuksestasi tai muita liitetiedostoja Turvaposti-palvelua käyttäen.

Tietojenkäsittelylupa
Lisätietoa tietojenkäsittelystä löydät opiston Tietosuojaselosteesta.

Kerro kaverille kanssa: