Huolestuttaako sinua ilmastonmuutos tai biodiversiteettikato? Haluaisitko löytää keinoja vaikuttaa ympäristökriisiin?
Vuoden mittainen Ympäristöviisas toimijuus -koulutus tarjoaa laajan tietopohjan ympäristössä tapahtuvissa muutoksista. Koulutus antaa taitoja ja työkaluja vaikuttaa ympäristöasioihin, käsitellä ympäristöahdistusta sekä tarkastella omaa ja muiden luontosuhdetta.
Linja on suunnattu sinulle, joka haluat olla osa ratkaisua. Vaikka ympäristöongelmien aikakausi voi tuntua hämmentävältä, ahdistavalta ja pelottavalta, jokainen meistä voi vaikuttaa ympäristökriisiin. Koulutuksessa kuljetaan yhdessä kohti ympäristöviisasta toimijuutta. Koulutuksen jälkeen sinulla on tärkeää tietotaitoa ja kokemusta, joiden avulla voit tehdä ympäristöviisaita valintoja ja vaikuttaa yhteiskuntaan. Koulutus antaa myös hyvän pohjan korkeakouluopintoihin, vaikkapa ympäristötieteiden, valtiotieteiden tai kehitystutkimuksen parissa.
Tämän opintokokonaisuuden myötä hahmotat kattavasti ympäristökriisin kokonaisuutta sekä eri ympäristöongelmien syitä, seurauksia sekä ratkaisu-, lieventämis- ja sopeutumiskeinoja. Opit löytämään tietoa luotettavista lähteistä ja tarkastelemaan tietoa kriittisesti ja eri näkökulmista. Hahmotat käytännön tasolla ympäristössä tapahtuvia muutoksia sekä opit keinoja tehdä itsellesi mielekkäitä, ympäristöviisaita valintoja.
Opinnot tarjoavat katsauksen siihen, miten ympäristöongelmia on käsitelty politiikan piirissä ja missä tällä hetkellä mennään niin Suomessa kuin maailmallakin. Opit hahmottamaan, keitä toimijoita ympäristöpolitiikassa vaikuttaa ja miten politiikkatyötä tehdään. Tunnet kestävän kehityksen tavoitteet sekä niiden merkityksen käytännössä. Tämän kokonaisuuden jälkeen tiedät mistä puhutaan ja kuka puhuu.
Ympäristötoimijuuden kokonaisuus on mahdollisuus kokeilla ja löytää mielekkäitä tapoja omaan ympäristötoimijuuteen. Pääset harjoittelemaan erilaisia vaikuttamisen tapoja, tapaat alan toimijoita sekä opit rakentavaa keskustelua ja ympäristötunteiden kohtaamista. Kokonaisuuden aikana haastetaan myös oman maailmankuvan rajoja: Kenellä koemme olevan toimijuutta? Ovatko ihmiset ja muunlajiset sittenkään niin erilaisia? Miten voin kehittyä ympäristöviisaaksi toimijaksi?
Tässä opintokokonaisuudessa opit hahmottamaan maailmankuvamme rakennuspalikoita ja lähtökohtia eri käsitteiden ja näkökulmien avulla. Pääset tutustumaan muihin tietämisen ja olemisen tapoihin sekä tulet tietoisemmaksi omasta luontosuhteestasi. Osion jälkeen hahmotat ympäristönsuojelun kokonaiskenttää, ja tunnet tärkeimmät ympäristöongelmat sekä niiden väliset yhteydet. Tämä kokonaisuus antaa sinulle työkaluja, joiden avulla pystyt analysoimaan ympäristömuutosta. Mikäli korkeakouluopinnot kiinnostavat, valmistavat tämän kokonaisuuden opinnot lähestymään ympäristökriisiä akateemisesti.
Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla. Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Osa opintoihin liittyvistä kursseista on mahdollista suorittaa erikseen verkkokursseina. Nämä verkkokurssit ja niiden ajankohdat löydät opiston kurssitarjottimelta.
Tarjoamme kahdenlaista koulutuspakettia, jotka molemmat sisältävät lounaan ja päiväkahvin koulupäivinä. Majoittuville koulutusmaksu sisältää lisäksi aamiaisen sekä päivällisen koulupäivinä. Koulutusmaksun laskutetaan noin kerran kuukaudessa mutta yksilöllinen maksusuunnitelma on myös mahdollista sopia toimiston kanssa.
Opintoihin on jatkuva haku, mikä tarkoittaa että voit hakea milloin sinulle parhaiten sopii. Hae syksyllä alkaviin opetusryhmiin Juhannukseen mennessä ja keväällä alkaviin opetusryhmiin Itsenäisyyspäivään mennessä. Vapaita koulupaikkoja voi tiedustella opiston toimistosta ympäri vuoden.
Opiskelijat valitaan sähköisen hakemuksen ja haastattelun perusteella. Täytä sähköinen hakemus alempana. Kansanopistolinjoille vaaditaan vähintään 16-vuoden ikää sekä alalle soveltuvaa terveydentilaa ja jaksamista. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa ammatillista koulutusta.
Opistolla on oma opiskelija-asuntola, jossa opiskelijamme voivat asua edullisesti ja viihtyisästi valmiiksi kalustetuissa huoneissa. Asuntolahuoneet ovat 2 hengen huoneita (jaettu kylpyhuone ja wc), yhteinen keittiö ja oleskelutila. 1 hengen huoneesta 10€ lisämaksu. Lemmikki-ystävällisiä huoneita rajoitetusti. Lisätietoja saat opiston toimistosta.
Täysi-ikäiset opiskelijat voivat asua erikseen sovitusti asuntolassa myös viikonloppuisin. Opiston kirjasto, liikunta- ja kuntosali sekä instrumentit ovat asuntolassa asuvien käytettävissä myös vapaa-ajalla. Asuntolassa asuville koulutusmaksuun sisältyy myös aamupala ja päivällinen koulupäivinä.
Opinnot ovat päätoimista, Kelan opintotukeen oikeuttavaa koulutusta. Opiskelija-asuntolassa asuvat ovat oikeutettuja hakemaan myös Kelan asumistukea. Opintoihin on myös mahdollista anoa valtion takaamaa opintolainaa. Lisätietoja KELA:n tuista saat osoitteesta www.kela.fi tai Kelan toimistoista. Lisätietoa aikuiskoulutustuista sekä työttömyysetuudella opiskelusta saat osoitteesta www.te-palvelut.fi.
Opintoihin on mahdollista saada myös Opintosteli-rahoitusta, jonka suuruus ja valintakriteerit vaihtelevat vuosittain. Opintosetelin myöntää Karstulan Evankelinen Opisto ja sitä haetaan samalla lomakkeella, millä haet opintoihinkin. Valintaperusteet ja lisätietoa Opintosetelistä löydät klikkaamalla tästä.
Opiston toimisto
014 525 2200
kansanopisto@keokarstula.fi
Vaaditut kentät on merkitty punaisella * merkillä.
Kerro kaverille kanssa:
© 2021 Pidätämme oikeudet muutoksiin