Työn ja yrittämisen Opistovuosi -koulutus on tarkoitettu oman alan etsimiseen työelämään tutustumalla.
Lukuvuoden aikana tutustut erilaisiin työaloihin ja opintopolkuihin oman kiinnostuksesi mukaan. Saat tietoa myös yrittämisestä ja pääset kokeilemaan yrittäjänä toimimista käytännössä omien vahvuuksiesi pohjalta. Lukuvuoden aikana on myös mahdollista korottaa peruskoulun arvosanoja.
Työn ja yrittämisen Opistovuoden jälkeen Sinulla on valmiuksia sekä uskallusta lähteä kulkemaan itsellesi merkityksellistä elämänpolkua kohti oman kiinnostuksen mukaisia opintoja, työelämää tai yrittäjyyttä.
Opistovuosi-koulutukset on suunnattu ensisijaisesti peruskoulunsa päättäville, oppivelvollisille nuorille. Oppivelvollisella tarkoitetaan 16-18 vuotiasta nuorta, jolla ei vielä ole toisen asteen tutkintoa.
Opistovuosi-koulutusten tarkoituksena on auttaa opiskelijaa löytämään itselleen mieluinen elämänpolku ja jatko-opiskelupaikka. Opiston tavoitteena on tukea ja ohjata nuorta kartuttamaan jatko-opinnoissa tarvitsemiaan tietoja, taitoja ja osaamista. Opistovuoden aikana on myös mahdollista korottaa peruskoulun arvosanoja sekä harjoitella mahdollista pääsykoetta varten.
Opistovuosi-koulutukset soveltuvat siis Sinulle, joka;
Opintoihin haetaan joko yhteishaussa tai yhteishakuajan ulkopuolella alla olevalla lomakkeella.
Jos sinulla on kysyttävää hakemisesta tai opintojen suorittamisesta, ota rohkeasti yhteyttä niin kerromme lisää. Olet myös tervetullut tutustumaan Opistoon.
Nuorten Opistovuosi -linjoille voivat hakea muutkin, kuin oppivelvolliset – mutta heille koulutus maksaa Kansanopistolinjojen hinnaston mukaisesti.
Muiden kuin oppivelvollisten on mahdollista anoa koulutusmaksuihin Nuorten Opintoseteli -rahoitusta, joka kattaa 100% syyslukukauden 2022 koulutusmaksuista. Opintoseteli ei vaikuta muihin opiskelijan saamiin etuuksiin.
Nuorten Opintoseteliä voivat anoa kaikki 18-29-vuotiaat peruskoulun suorittaneet nuoret, joilla ei ole vielä toisen asteen tutkintoa. Opintosetelin myöntää opiston rehtori ja sitä haetaan erillisellä Nuorten Opintosetelihakemuksella.
Opiskelu on päätoimista ja muiden kuin oppivelvollisten opintoihin on saatavilla myös monenlaista muuta tukea ja rahoitusta; mm. omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, KELA:n opintotuki tai Vapaan sivistystyön Opintoseteli
Lisätietoa opintojen rahoituksesta saat ottamalla yhteyttä Opiston toimistoon, p. 014 525 2200, kansanopisto@keokarstula.fi
Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Opinnot suunnitellaan vastaamaan jokaisen henkilökohtaista ura- ja opiskelupolkua.
Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla, Karstulassa. Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta, opiskelijaprojekteja sekä toimintaa Opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Karstulan Evankelinen Opisto tarjoaa turvallisen, kodikkaan ja yhteisöllisen tavan harjoitella itsenäistä elämistä valmiiksi kalustetussa opiskelija-asuntolassa. Opistovuoden aikana opiskelijat saavat ohjausta sekä pääsevät harjoittelemaan omassa kodissa tarvittavia taitoja myös asuntola-asumisen yhteydessä. Yhteisiin opintoihin sisältyy mm. oman talouden hallintaa, opastusta fiksuun rahankäyttöön sekä kodinhoitoon ja ruoanvalmistukseen riippumatta siitä, asutko opistolla vai kotona.
Päärakennuksen yhteydessä sijaitsevassa Kuusela-asuntolassa on valmiiksi kalustettuja (sängyt ja työpöydät) 2 hengen huoneita, joissa kaksi huonetta muodostavat aina solun. Mutta jos kämppäkaverin kanssa asuminen ei tunnu omalta, myös 1 hengen huoneita on saatavilla rajoitetusti. Yhdellä solulla on yhteinen wc ja kylpyhuone ja asuntolassa on kaksi yhteistä keittiötä ja oleskelutilaa, joissa on televisiot ja langaton WiFi-yhteys.
Opiskelijoille on tarjolla monipuolisia liikunta- ja harrastemahdollisuuksia. Muun muassa opiston liikunta- ja kuntosali sekä kirjasto (josta löytyy myös piano) ovat opiskelijoiden käytössä myös vapaa-aikana. Käsityölinjan opiskelijat voivat työstää omia töitä ja harrastaa opiston Käsityöluokassa myös vapaa-ajallaan.
Huomioitavaa kuitenkin on, että asuntolassa ei toistaiseksi ole viikonloppuvalvontaa, joten vain täysi-ikäiset opiskelijat voivat asua asuntolassa viikonloppuisin. Viikonloppuasumisesta sovitaan toimiston kanssa aina erikseen.
Opiston toimisto
014 525 2200
kansanopisto@keokarstula.fi
Anneliina Keisala
Kasvatusaineiden opettaja
044 525 2218
etunimi.sukunimi@keokarstula.fi
Vaaditut kentät on merkitty punaisella * merkillä.
Kerro kaverille kanssa:
© 2021 Pidätämme oikeudet muutoksiin