Tilaa opiston uutiskirje
Hakuaika: Jatkuva haku, kysy vapaita opiskelupaikkoja Opiston toimistosta
Opintojen laajuus: 150 osp, mahdollisuus suorittaa myös tutkinnon osia
Syyslukukausi: 17.8.2020 - 18.12.2020
Kevätlukukausi: 4.1.2021 - 21.5.2021
Maksut: 550€ + 30€ materiaalimaksu

Perhepäivähoidon osaamisala

Perhepäivähoitaja toteuttaa monipuolista, lapsen tarpeista lähtevää varhaiskasvatusta ja toimii vastuullisena kasvattajana. Hän suunnittelee ja toteuttaa tavoitteellista varhaiskasvatusta yhteistyössä perheiden ja muun yhteistyöverkoston kanssa.

Tutkinnon suorittanut tukee ohjattavien kasvua ja kehitystä sekä tukee yksilön myönteisen minäkuvan ja itsetunnon rakentumista. Hän tunnistaa, ennaltaehkäisee ja puuttuu kiusaamis- ja häirintätilanteisiin. Tutkinnon suorittanut osaa ohjata sekä yksilöä että ryhmiä, tunnistaa työssään erityistä tukea tarvitsevat oppijat ja ohjattavat sekä osaa tukea heidän toimintakykyään ja oppimistaan. Hän huolehtii toimintaympäristön tarkoituksenmukaisuudesta ja turvallisuudesta.

Lue lisää Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta Opintopolun sivuilta.

TUTKINNON SISÄLTÖ (150 OSP)

  • Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla (20 osp)
  • Toimiminen perhepäivähoitoympäristössä (40 osp)
  • Lapsen tuen tarpeisiin vastaaminen yhteistyössä huoltajien kanssa (30 osp)
  • Pedagogisen toimintakulttuurin toteuttaminen varhaiskasvatuksessa (40 osp)
  • Valinnainen tutkinnonosa (20 osp)
OPISKELU JA TUTKINNON SUORITTAMINEN

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito perhepäivähoitajan käytännön työssä. Näytöt koostuvat perhepäivähoitajan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä. Tutkinto on valmis, kun neljä pakollista ja yksi valinnainen tutkinnon osa on suoritettu hyväksytysti.

Meillä voit opiskella joustavasti päiväopiskelijana (opistolla toteutettavat lähijaksot), oppisopimuksella tai koulutussopimuksella. Opiskelu sisältää myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä itsenäistä etäopiskelua. Tutkinnon suorittaminen antaa myös kelpoisuuden vastaavan alan ammattikorkeakouluopintoihin.

Lisätietoa tutkinnon suorittamisesta oppisopimuksella tai koulutussopimuksella antaa Sirkka Hokkanen, 044 525 2214 tai etunimi.sukunimi[at]keokarstula.fi.

KUSTANNUKSET JA RAHOITUS

Koulutuskustannukset 550€. Materiaalimaksu 30 eur/koko lukuvuosi. Lähiopetuspäivinä lounas ja päiväkahvi 6 €/pv. Opistolla majoittuvat maksavat asumisesta erikseen.Opiskelija on oikeutettu valtion opintotukeen.

Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana opiskelijat vastaavat majoitus-, ruoka- ja matkakustannuksista itse. Mahdolliset avoimen yliopiston opinnot ovat erikseen maksettavia.

OPISKELIJAVALINTA

Pääsyvaatimuksena on vähintään 18 vuoden ikä sekä peruskoulun tai lukion suorittamisen lisäksi soveltuva kasvatusalan lisäkoulutus ja työkokemus. Lisäksi hakijalta edellytetään perhepäivähoitajan työssä vaadittavaa terveyttä ja soveltuvuutta.

Hakijat haastatellaan ennen valintapäätöstä, jossa käydään läpi koulutukseen liittyvät terveydentilavaatimukset (OPH-5-2018, L 531/2017,40 §).

LISÄTIETOJA

Opiston toimisto
p. 014-5252 200
kansanopisto@keokarstula.fi