fbpx

Perhepäivähoitaja

Ammatillinen koulutus
 1-2 vuotta
Aloitus joustavasti
Lähiopetus, ohjattu etäopetus, näytöt
Opintotukikelpoinen
Matkahuollon opiskelija-alennus
Opiskelija-asuntola

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Perhepäivähoidon osaamisala, 150 osp

 

Haku: Jatkuva
Suoritusaika: Joustavasti

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito käytännön työssä. Näytöt koostuvat perhepäivähoitajan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä. Tutkinto on valmis, kun kaikki pakolliset tutkinnon osat ja yksi valinnainen on suoritettu hyväksytysti.

 

Perhepäivähoitaja toteuttaa monipuolista, lapsen tarpeista lähtevää varhaiskasvatusta ja toimii vastuullisena kasvattajana. Hän suunnittelee ja toteuttaa tavoitteellista varhaiskasvatusta yhteistyössä perheiden ja muun yhteistyöverkoston kanssa.

  • Kuvaus
  • Hakeminen
  • Arvostelut

Tutkinnon kuvaus

Perhepäivähoitaja toteuttaa monipuolista, lapsen tarpeista lähtevää varhaiskasvatusta ja toimii vastuullisena kasvattajana. Hän suunnittelee ja toteuttaa tavoitteellista varhaiskasvatusta yhteistyössä perheiden ja muun yhteistyöverkoston kanssa.

 

Tutkinnon suorittanut tukee ohjattavien kasvua ja kehitystä sekä tukee yksilön myönteisen minäkuvan ja itsetunnon rakentumista. Hän tunnistaa, ennaltaehkäisee ja puuttuu kiusaamis- ja häirintätilanteisiin. Tutkinnon suorittanut osaa ohjata sekä yksilöä että ryhmiä, tunnistaa työssään erityistä tukea tarvitsevat oppijat ja ohjattavat sekä osaa tukea heidän toimintakykyään ja oppimistaan. Hän huolehtii toimintaympäristön tarkoituksenmukaisuudesta ja turvallisuudesta.

 

Lue lisää Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta Opintopolun sivuilta.

Tutkinnon sisältö (150 osp)

  • Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla (20 osp)
  • Toimiminen perhepäivähoitoympäristössä (40 osp)
  • Lapsen tuen tarpeisiin vastaaminen yhteistyössä huoltajien kanssa (30 osp)
  • Pedagogisen toimintakulttuurin toteuttaminen varhaiskasvatuksessa (40 osp)
  • Valinnainen tutkinnonosa (20 osp)

Opintojen suorittaminen

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito perhepäivähoitajan käytännön työssä. Näytöt koostuvat perhepäivähoitajan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä. Tutkinto on valmis, kun neljä pakollista ja yksi valinnainen tutkinnon osa on suoritettu hyväksytysti.

Koulutusmaksut ja ruokailu

Ammatillisen koulutuksen koulutusmaksut 550€ + materiaalimaksu 30 € /lukuvuosi. Lähiopetuspäivinä lounas ja päiväkahvi maksaa opiskelijalle 6 €/pv.

 

Opistolla majoittuvat maksavat asumisesta erikseen. Kysy majoituksen kustannuksia Opiston toimistosta. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana opiskelijat vastaavat majoitus-, ruoka- ja matkakustannuksista itse.

Lisätiedot

Koulutuksen vastuuopettaja
Anneliina Keisala
044 525 2218
anneliina.keisala@keokarstula.fi

Hakeminen

Opintoihin on jatkuva haku. Päiväryhmät aloittavat keväällä ja syksyllä. Täytä sähköinen hakemus täällä: www.keokarstula.fi/hae-opiskelemaan/ammatillinen/

 

Kasvatus- ja ohjausalan ammatillisiin opintoihin pääsyvaatimuksena on vähintään 18 vuoden ikä sekä peruskoulun tai lukion suorittamisen lisäksi soveltuva kasvatusalan lisäkoulutus ja työkokemus. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Hakijat haastatellaan ennen valintapäätöstä, jossa käydään läpi koulutukseen liittyvät terveydentilavaatimukset (OPH-5-2018, L 531/2017,40 §). 

 

Hakukelpoisuus jatko-opintoihin

Kansanopistovuosi ei vie paikkaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Haettaessa myöhemmin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon, voi opiston opinnoista huolimatta hakea ensikertalaiskiintiössä.