fbpx

Hyvinvointivalmentaja koulutus

 Vapaan sivistystyön koulutus
 1 lukuvuosi
 Aloitus syksyllä
 Lähiopetus + ohjattu etäopetus
 Opintotukikelpoinen, Opintoseteli
 Matkahuollon opiskelija-alennus
 Opiskelija-asuntola

Liikunta- ja hyvinvointialan kansanopistolinja

Hakuaika: 1.8.2021 mennessä
Suoritusaika: 16.8.2021 – 21.5.2022

Haluatko työskennellä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntijana? Haluatko tarjota asiakkaillesi palveluja, jotka tukevat yksilön terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä? Jos vastasit kyllä, tämä koulutus on sinulle!

Hyvinvointivalmentaja -koulutus antaa kattavat valmiudet erilaisten liikuntaryhmien ohjaamiseen sekä hyvinvointipalvelujen tuottamiseen. Opiskelu on käytännönläheistä ja sisältää myös yrittäjyysopintoja, joiden aikana on mahdollista tehdä liikunta- ja hyvinvointialan asiakastöitä ja saada kokemusta yrittäjänä toimimisesta. Hyvinvointivalmentaja -koulutus sopii kaikille terveydestä, hyvinvoinnista, asiakkaan ohjaamisesta ja valmentamisesta kiinnostuneille.

Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla. Koulutus alkaa syksyllä ja kestää koko lukuvuoden.

 • Kuvaus
 • Hakeminen
 • Asuminen ja rahoitus
 • Arvostelut

Koulutuksen kuvaus

Haluatko työskennellä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija​na? Haluatko tarjota asiakkaillesi palveluja, jotka tukevat yksilön terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä​? Jos vastasit kyllä, tämä koulutus on sinulle!

 

Hyvinvointivalmentaja -koulutus antaa kattavat valmiudet erilaisten liikuntaryhmien ohjaamiseen sekä hyvinvointipalvelujen tuottamiseen. Opiskelu on käytännönläheistä ja sisältää myös yrittäjyysopintoja, joiden aikana on mahdollista tehdä liikunta- ja hyvinvointialan asiakastöitä ja saada kokemusta yrittäjänä toimimisesta.

 

Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla. Koulutus alkaa syksyllä ja kestää koko lukuvuoden.

Kenelle opinnot sopivat?

Hyvinvointivalmentaja -koulutus sopii kaikille terveydestä, hyvinvoinnista, asiakkaan ohjaamisesta ja valmentamisesta kiinnostuneille.

 

 • Nuoret: Erinomainen väylä hyvinvointialalle lukion jälkeen jatko-opintoja miettivälle
 • Jatko-opintoihin tähtäävät: Koulutus antaa kattavasti valmiuksia liikunta, sosiaali- ja terveys- tai kasvatusalan opintoihin pyrkiville
 • Alanvaihtavat & yrittäjäksi pyrkivät: Koulutus soveltuu myös loistavasti alanvaihtoa miettivällä aikuiselle. Myös sellaisille, jotka suunnittelevat liikunta,- ja hyvinvointialan yrityksen perustamista.

Opintojen sisältö

 • Hyvinvoinnin perusteet
 • Liikunta- ja lajitaidot
 • Valmennus ja ohjaaminen
 • Yrittäjyys
 • Työpaikalla tapahtuva oppiminen
 • Opiskelu- ja uraohjaus

Opintojen suorittaminen

Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla. Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä mahdollisuuden tehdä liikunta- ja hyvinvointialan asiakastöitä yrittäjyysopintojen ohessa.

Koulutusmaksut ja ruokailu

 • Pelkkä opetus: 65€/vko
 • Opetus ja ruokailu: 85€/vko
 • Opetus, majoitus ja ruokailu: 120€/vko

Omakustanteinen lounas ja päiväkahvi 6€ /päivä

Lisätietoja antaa

Opiston toimisto
014 525 2200
kansanopisto@keokarstula.fi

 

Koulutuksen vastuuopettaja
Mervi Viiru
044 525 2217
mervi.viiru@keokarstula.fi

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakuaika: 1.1.2021 - 1.8.2021. Täydennyspaikkoja voi hakea 31.1. saakka.

 

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Täytä sähköinen hakemus täällä: www.keokarstula.fi/hae-opiskelemaan/linjaopinnot/ . Kansanopistolinjoille vaaditaan vähintään 16-vuoden ikää sekä alalle soveltuvaa terveydentilaa ja jaksamista. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa ammatillista koulutusta.

Hakukelpoisuus jatko-opintoihin

Kansanopistovuosi ei vie paikkaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Haettaessa myöhemmin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon, voi opiston opinnoista huolimatta hakea ensikertalaiskiintiössä.

 

Asuminen Opistolla

Asuntoloissa on valmiiksi kalustettuja 2 hengen huoneita (jaettu kylpyhuone ja wc), yhteinen keittiö ja oleskelutila. 1 hengen huoneesta 10€ lisämaksu. Lemmikki-ystävällisiä huoneita rajoitetusti, kysy lisää Opiston toimistosta.

 

Asuntolassa voi asua myös viikonloppuisin ja Opiston kirjasto, liikunta- ja kuntosali ovat asuntolassa asuvien käytettävissä. Asuntolassa asuville kuuluu myös aamupala Opiston Lounasravintolassa.

 

Opintojen rahoitus

Opinnot ovat päätoimista, Kelan opintotukeen oikeuttavaa koulutusta. Opiskelija-asuntolassa asuvat ovat oikeutettuja hakemaan myös Kelan asumistukea. Opintoihin on myös mahdollista anoa valtion takaamaa opintolainaa. Lisätietoja tuista saat osoitteesta www.kela.fi tai Kelan toimistoista.

 

Lisätietoa aikuiskoulutustuista sekä työttömyysetuudella opiskelusta saat osoitteesta www.te-palvelut.fi

 

Voit hakea myös Opintoseteli-avustusta tietyin kriteerein opintomaksujen alentamiseksi. Opintosetelin myöntää Karstulan Evankelinen Opisto ja sitä haetaan Opiston toimistosta saatavalla lomakkeella.

 

Opintoseteliin ovat oikeutettuja muun muassa:

 • kotouttamissuunnittelman saaneet maahanmuuttajat
 • jo pidempään Suomessa asuneet, vailla toisen asteen tutkintoa olevat maahanmuuttajat
 • vailla toisen asteen tutkintoa olevat 20-29vuotiaat nuoret aikuiset
 • alhaisen pohjakoulutuksen omaavat aikuiset (esim. kansakoulu, keskeytynyt peruskoulu)
 • oppimisvaikeuksia kokevat
 • työttömyysetuudella opiskelevat