fbpx

Opistovuosi oppivelvollisille

Mistä on kysymys?

Oppivelvollisuusikää korotetaan 18 ikävuoteen. Elokuusta 2021 alkaen Karstulan Evankelinen Opisto tarjoaa peruskoulun päättäneille lukuvuoden mittaista, opiskelijalle täysin maksutonta koulutusta, jonka sisältöihin opiskelija pääsee itse vahvasti vaikuttamaan.

Tavoitteena on vahvistaa nuoren opiskelutaitoja ja valmiuksia jatkaa toisen asteen koulutukseen sekä tukea ja kannustaa nuorta lähteä kulkemaan itselleen merkityksellistä elämänpolkua. Opistovuosi-koulutus tarjoaa nuorelle mahdollisuuden kasvaa kohti omaa täyttä potentiaalia sekä luo pohjaa oppimiselle koko elämän jatkuvana prosessina.

"Me pyrimme Opistolla mahdollistamaan sen, että jokainen nuori pääsee kokeilemaan ja kartuttamaan juuri häntä kiinnostavia tietoja ja taitoja, käytännön tekemisen ja harrastamisen kautta," sanoo Opiston koulutussuunnittelija Hanna Rautio.

Hae koulutukseen 1.6.2021 mennessä

Opintojen sisältö

Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Opinnot koostuvat yhteisistä sisällöistä sekä oman kiinnostuksen mukaan valittavista suuntautumisopinnoista. Koulutus koostuu seuraavista sisällöistä;

  • Arjen taidot ja elämänhallinta
  • Opiskelu-, itsetuntemus- ja työelämätaidot
  • Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
  • Matemaattiset perustaidot ja ongelmanratkaisutaidot
  • Aktiivinen kansalaisuus
  • Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot
  • Valinnaiset suuntautumisopinnot (mm. kasvatus- ja ohjaus, hoiva, liikunta- ja hyvinvointi, kädentaidot, kestävä tulevaisuus sekä suomen kieli ja kulttuuri)

Lisäksi pyrimme tarjoamaan mahdollisuuden myös ns. harrasteopintoihin, jo olemassa olevan tai kokonaan uuden harrastuksen kautta.

Asuminen Opistolla

Opisto tarjoaa turvallisen ja yksilöllisen mahdollisuuden ottaa itsenäistymisen ensiaskeleita ja etsiä omaa suuntaa Opiston opiskelija-asuntolassa. Opistovuoden aikana opiskelijat saavat ohjausta mm. oman talouden hallintaan ja fiksuun rahankäyttöön sekä kodinhoitoon ja ruoanvalmistukseen.

Asuntoloissamme on valmiiksi kalustettuja kahden hengen huoneita (saatavilla myös yhden hengen huoneita). Asuntola-asuminen kasvattaa vastuunottoon ja on turvallinen askel kohti itsenäistä elämää.

Opistolla on myös oma liikunta- ja kuntosali, joita opiskelijat saavat käyttää vapaa-ajallaan. Opistollamme panostetaan opiskelijoiden hyvinvointiin sekä liikunnallisen ja toiminnallisen toimintakulttuurin luomiseen. Viikoittaiset liikuntatuokiot ja tunneilla tapahtuvat aktivoinnit piristävät opiskeluarkea.

 

Lisätietoja:

Anneliina Keisala,
kasvatusaineiden opettaja
044 525 2218, anneliina.keisala@keokarstula.fi

Hanna Rautio,
koulutus- ja markkinointisuunnittelija
044 525 2208, hanna.rautio@keokarstula.fi

Yleisesti aiheesta voit lukea lisää sekä Opetus-ja kulttuuriministeriön sivuilta että osoitteesta www.kansanopistot.fi/

Hae koulutukseen 1.6.2021 mennessä