Tilaa opiston uutiskirje
Hakuaika: Jatkuva haku, hae syyskaudelle 7.8.2020 mennessä
Opintojen laajuus: n. 25h/vko, 36 vko /lukuvuosi
Syyslukukausi: 17.8.2020 - 18.12.2020
Kevätlukukausi: 4.1.2021 - 21.5.2021
Maksut: Koulutuspaketista riippuen 65€/85€/120€ + 30€ materiaalimaksu

Kansanopistolinjat

Kansanopistolinjat ovat osa Vapaan sivistystyön koulutusta, joka on vapaatavoitteista, yleissivistävää tai ammattiin orientoivaa ja sen tarkoituksena on kehittää elinikäisen oppimisen taitoja, edistää opiskelijan monipuolista kehittymistä ja aktiivista kansalaisuutta.
 
Opintojen kesto vaihtelee lukukaudesta lukuvuoteen. Opiskelu on kokopäiväistä ja tapahtuu arkipäivisin klo 8.30-15 välillä. Opinnot ovat opintotukeen oikeuttavia, maksullisia koulutuksia ja ne sisältävät yhteistyöverkostojen kanssa tapahtuvaa yhteistyötä, kuten erilaisia projekteja, tutustumiskäyntejä ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
 

KANSANOPISTOLINJAT 2020-2021

 

OPISKELE MAKSUTTA NUOREN OPINTOSETELILLÄ
Hei, sinä 18-29 vuotias, vailla 2.asteen koulutusta oleva nuori aikuinen. Lukuvuonna 2020-2021 Opistolta on mahdollista hakea Nuoren Opintoseteliä, joka kattaa Kansanopistolinjojen koulutusmaksut. Lue lisää opintojen rahoituksesta täältä, tai kysy lisää Opiston toimistosta.

 
Kansanopistolinjoillamme korostuu omaehtoinen oppiminen, yhteisöllisyys ja osallisuus. Opiskelu vapaan sivistystyön linjalla kartuttaa osaamistasi, josta on hyötyä myös jatko opinnoissa ja/tai työelämässä. Opiskelutaidot kehittyvät ja saat perustiedot alasta. Opiskelun aikana ehdit pohtia koulutus- ja ammattivaihtoehtoja ja saat opinto- ja uraohjausta tulevaisuuden suunnitelmiesi tueksi.
   

HAKUKELPOISUUS JATKO-OPINTOIHIN

    
Opiston lukuvuoden mittaisen kansanopistolinjan suorittaminen ei vaikuta paikkaan korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä. Haettaessa myöhemmin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon, voi opiston opinnoista huolimatta hakea ensikertalaiskiintiössä.
    

AVOIMEN YLIOPISTON OPINNOT

    
Opistovuoden aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa erikseen maksettavia avoimen yliopiston opintoja, jotka voit sisällyttää tuleviin korkeakouluopintoihisi yliopiston tai ammattikorkeakoulun aiemmin hankitun osaamisen tunnistamis- ja tunnustamiskäytänteiden mukaisesti.