Tervetuloa Karstulan 47. Musiikkileirille!

9. - 16.7.2022 | Leirihaku on auki - täytä hakemus 12.6. mennessä!

Karstulan Musiikkileiri on Karstulan Evankelisen Opiston järjestämä, reilun viikon mittainen musiikkileiri kesän lopulla. Musiikkileiri on järjestetty tauotta jo vuodesta 1975 lähtien ja vuonna 2020 juhlittiin leirin 45. vuosijuhlaa.

Leirin instrumenttivalikoima antaa opiskelijoille mahdollisuuden oppia ja harjoitella sekä kamarimusiikin soittamista että esiintymistä.

Perinteisesti Musiikkileiri-viikon aikana Karstulassa on kuultu niin leiriopiskelijoiden, -opettajien kuin paikallisten kuorojen ja soitinyhtyeidenkin konsertteja.

Leiri soveltuu kaikille musiikista ja laulamisesta kiinnostuneille. Voit valita joko laulunopetuksen tai instrumenteista huilun, kanteleen, kitaran, oboen/englannintorven, saksofonin, klarinetin taikka nokkahuilun.

Opetustarjonnasta löytyy lisäksi Musiikkiteatteria , huoltokurssi puupuhaltimille sekä Pillipiiparit-yhteissoittokurssi kaiken laisille puhallinsoittajille.

 

Tervetuloa opiskelemaan, musisoimaan, nauttimaan konserteista ja viettämään keskisuomalaista kesää parhaimmillaan.

Huom! Kysy Musiikkileirin soveltuvuutta lukion soveltavaksi kurssiksi omasta lukiostasi!

Klikkaa opettajan nimeä lukeaksesi lisätietoja hänestä ja hänen opetuksestaan (avautuu ponnahdusikkunaan).

Huom! Sekä laulunopetus että soitonopetus soveltuvat sekä pääaineeksi että sivuaineeksi. Pelkkiä sivuaineita ovat mm. Musiikkiteatteri sekä Puupuhallinten huoltokurssi.

Opiston toimisto neuvoo leiriin liittyvissä asioissa ma-pe klo 8 - 15 välisenä aikana puhelinnumerosta 014 525 2200 sekä sähköpostilla kansanopisto@keokarstula.fi

Leirille haetaan tämän sivun lopusta löytyvällä sähköisellä hakemuksella 12.6.2022 mennessä. Leiri alkaa la 9.7.2022 klo 10. Hakemuksen voi myös täyttää paperisella lomakkeella (pyydä toimistosta) ja postittaa Opiston toimistoon.

Opiskelijavalinnat tehdään yhteistyössä Opiston ja ko. opettajan kanssa hakuajan päätyttyä (12.6.). Valituille ilmoitetaan leiripaikasta henkilökohtaisesti.

Majoittuminen

Opiston toimisto palvelee leirille majoittuvia leiriä edeltävänä perjantaina 8.7.2022 klo 8 - 20 välisenä aikana. Mikäli saavut toimiston ollessa jo kiinni, ilmoitathan saapumisestasi toimistoon niin saat majoitusohjeet sähköpostitse.

Saapuminen julkisilla

Karstula sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa, 13-tien varressa. Lähimmät juna-asemat sijaitsevat Jyväskylässä, Kokkolassa, Seinäjoella ja Ähtärissä.

Paikallisliikenne kulkee Jyväskylän suunnasta Saarijärven kautta sekä Seinäjoen suunnasta Kyyjärven kautta.

OnniBussin linja-C13 Kokkola-HKI pysähtyy 13-tien varressa Humpintien risteyksessä. Pysäkiltä on noin 8km matka opistolle.

Yhteiskyyditys

Pyrimme järjestämään yhteiskyydityksen Jyväskylän Matkahuollosta Karstulaan ja takaisin, mikäli saamme riittävästi kyytiläisiä. Paikat täytetään hakemus-järjestyksessä.

Kyydityksen hinnan näet leirihinnastosta.

Saapuminen Karstulaan
- Lähtö Jyväskylän Matkahuollosta pe 8.7. klo 16.30

Paluu Jyväskylään
- Lähtö opiston pihasta su 17.7. klo 12

Musiikkileiri sisältää yksilöopetusta 45min / päivässä kaikkina leiripäivinä. Lisäksi opetukseen kuuluu kuuntelu- ja ryhmäopetustunnit sekä mahdolliset sivuaineiden mukaiset opetustunnit.

Opiskelijat suunnittelevat henkilökohtaiset opetusaikataulut opettajansa kanssa leirin alussa.

Vapaa-ajan toimintaa opetuksen jälkeen

Opetustuntien jälkeisellä ajalla on hyvä tilaisuus nauttia keskisuomalaisesta kesästä. Opiston tuntumasta löytyy myös monenlaisia liikunta- ja kulttuurikohteita.

Alle on listattu muutamia aktiviteetteja, joita voimme suositella. Lisätietoa alueen tapahtumista ja palveluista löytyy opiston aulan ilmoitustaululta.

 • Opiston liikunta- ja kuntosali ovat leiriläisten käytössä toimiston aukioloaikana. Toimistosta voi myös vuokrata kanootteja/kajakkeja. Opiston rannassa voi myös vapaasti käydä uimassa.
 • Karstulan kirkkoa vastapäätä olevan leikkipuiston yhteydestä löytyy ulkokuntoiluvälineitä.
 • Keskustassa sijaitsevasta LähiKontti -kahvilasta voi vuokrata ”läskipyöriä” pidempiä päiväretkiä varten.
 • Kävelymatkan päässä opistolta löytyy valaistu pururata sekä 8-väyläinen frisbee-golf rata. Kartan löydät opiston aulan ilmoitustaululta.
 • Karstulan Kirkkovuoren Näkötorni sijaitsee noin 6km päässä opistolta. Kirkkovuorella on myös nuotiopaikka. Kartan löydät opiston aulan ilmoitustaululta.
 • Karstulan kunnan kesätarjonnasta löydät lisätietoa opiston aulan ilmoitustaululta.

Leiripaketin hinta muodostuu sen mukaan, valitsetko pelkän opetuksen vai täysihoidon. Leirihintaan lisätään mahdolliset sivuaine- ja yhteiskyyditysmaksut sekä perheenjäsenten leirihinnat. Leirihinnat näet alempaa.

Leiripaketin valitseminen

Voit valita joko pelkän opetuksen tai täysihoitopaketin, joka sisältää opetuksen lisäksi majoituksen 2hh sekä ruokailut leiripäivinä. Laulunopetuksen täysihoitohinnat sisältävät lisäksi oikeuden yksilöharjoitteluun 1h / päivä tilassa, jossa on piano.

Täysihoitohinnat riippuvat valitun majoitustason mukaan. Klikkaa täysihoitopaketin nimeä lukeaksesi lisää kyseisestä majoituksesta (avautuu ponnahdusikkunaan).

Leirihinnat

 • Pelkkä laulunopetus ilman majoitusta 420 €
 • Pelkkä soitonopetus ilman majoitusta 370 €

  Alle 18-vuotiaille pelkkä soitonopetus -30% (259 €)

 • Sivuainemaksut 230 € / sivuaine

  Laulunopetus, soitonopetus, Musiikkiteatteri, Puupuhallinten huoltokurssi, Pillipiiparit -yhteissoittokurssi (soveltuu myös pääaineeksi)

Perheenjäsenten leirihinnat

 • Alle 14-vuotias perheenjäsen 35 € / päivä
 • Alle 14-vuotias perheenjäsen 230 € / koko leiri
 • Aikuinen perheenjäsen 65 € / päivä
 • Aikuinen perheenjäsen 400 € / koko leiri

Yhteiskyyditysmaksut

 • Yhteiskyyditys 16 € / suunta

  Jos kyytiläisiä tulee 17 - 20 henkeä

 • Yhteiskyyditys 30 € / suunta

  Jos kyytiläisiä tulee 8 - 16 henkeä

Hakemus Karstulan Musiikkileirille

Vaaditut kentät on merkitty punaisella * merkillä.
Hakijan tiedotLeiripaketin valinta ja leirillä harjoiteltava ohjelmistoPerheenjäsenten osallistuminen leirille

Ilmoitathan, mikäli mukanasi leirille on tulossa perheenjäseniä. Ilmoitathan myös montako yötä he yöpyvät ja jos he saapuvat / lähtevät eri aikaan kuin sinä.
Yhteiskyyditys

Mikäli saamme riittävästi kyytiläisiä, pyrimme järjestämään yhteiskyyditykset pe 8.7. Jyväskylän Matkahuollosta Karstulan Evankeliselle Opistolle sekä paluun su 17.7. Karstulan Evankeliselta Opistolta Jyväskylän Matkahuoltoon.

Sirkka Parviainen

MuM. laulutaiteen lehtori. Ratkaisukeskeinen sovittelija, asiantuntija

Sirkka Parviainen poseeraa lähikuvassa

Sirkka Parviainen on oopperalaulaja ja laulutaiteen lehtori. Hän on saavuttanut kilpailumenestystä kotimaisissa sekä kansainvälisissä kilpailuissa.

 

Hän toimii aktiivisesti laulajana eri puolilla Suomea sekä Eurooppaa. Parviainen toimi Lahden AMK:ssa laulun lehtorina 2003-2013, ja vuonna 2013 hänet valittiin laulutaiteen lehtoriksi Sibelius-Akatemiaan.

 

Parviainen on toiminut myös Sibelius -Akatemian klassisen laulu-musiikkiosaston ainejohtajana. Parviainen opettaa mestarikursseilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Sirkan laulun opetuksessa säestäjänä toimii korrepetiittori Ilona Lamberg.

 

Sirkan ja Ilonan laulukurssilla opiskelija voi laulaa haluamaansa ohjelmistoa, esimerkiksi klassista, operetti- tai rytmimusiikkia.

 

Opiskelija osallistuu päivittäin sekä laulutunnille että korrepetitiotunnille. Kurssille voivat osallistua laulun ammattilaiset, opiskelijat ja laulun harrastajat. Kurssilla otetaan huomioon jokaisen opiskelijan oma lähtötaso ja yksilöllinen kehittyminen.

 

Tunneilla perehdytään laulutekniikkaan, musiikin eri tyyleihin ja tulkintaan sekä kielten fonetiikkaan. Lisäksi hiotaan esiintymistaitoa ja annetaan ohjelmistoneuvontaa.

 

Kurssin aikana valmistetaan 2-3 kappaletta esitettäväksi koko ryhmän luokkatunnilla ja Karstulan Musiikkiviikon oppilaskonsertissa.

Päivi Kantola

Sopraano, MuM

Laulaja Päivi Kantola poseeraa oranssissa mekossa.

Päivi on pitkän linjan esiintyvä taiteilija ja laulunopettaja. Hänen osaamisensa on laaja-alaista ja käsittää musiikin eri genrejä ja aikakausia. Päiville tärkeää on kaikki, mikä liittyy kommunikointiin musiikissa.

 

Hän on esiintynyt näyttämöillä, konserteissa ja oratorioissa ja lähes kaikilla kotimaisilla musiikkifestivaaleilla. Klassismin ajan vokaalimusiikkia hän esittää perustamansa Crusell- trion kanssa ja toimii kamarimuusikkona myös barokin parissa.

 

Päivi on Kapsäkki-teatterin perustajajäsen ja on ideoinut ja tilannut heille pienoismuotoisia kantaesityksiä vuosina 2004-2006.

 

Tällä hetkellä Päivi opettaa Sibelius- Akatemiassa klassista laulua ja nuoria laulajia IHMOssa, sekä kouluttaa myös kuoroja ja lyhytkursseja.  Päisi kuuluu Suomen Solistiyhdistykseen sekä Laulupedagogit ry:hyn.

Päivin opetuksessa säestäjänä toimii Jussi Pernu.

 

Laulukurssin sisältönä on oppilaan tilanteen arviointi yksilöllisesti, hänelle sovitetut tekniset täsmäharjoitukset, sekä ryhmätunti pianisti Jussi Pernun kanssa, jossa paneudutaan kappaleiden esittämiseen ja musiikillis- tulkinnallisiin asioihin.

 

Kurssin aikana valmistetaan 2-3 kappaletta esitettäväksi koko ryhmän luokkatunnilla ja Karstulan Musiikkiviikon oppilaskonsertissa.

 

Esitettävät kappaleet olisi hyvä osata ulkoa ja vieraskielisten laulujen ja aarioiden tekstit tulisi suomentaa hyvissä ajoin ennen kurssille tuloa.

Musiikkiteatterin opetus on ryhmäopetusta, jossa kaikilla on tärkeä rooli. Työskentelyn seuraaminen on osa oppimista ja lisäksi usein hauskaa!

 

Sisältönä on ooppera- ja musikaalikohtauksia, aarioita ja duettoja, roolianalyysia, tekstin alatasojen etsimistä, tekstin fyysistämistä ja näihin liittyviä erilaisia harjoituksia.

 

Mahdollisuuksien mukaan koostamme kunkin omista kappalevalinnoista juonellisen esityksen, jonka kurssin loppupuolella esitämme.

 

Kappaleet ja kohtaukset tulee osata ulkoa ja suomennokset vieraskielisistä kappaleista tehtynä mielellään ennen kurssin alkua.

Vesa Kytöoja

Baritoni, MuM

Laulaja Vesa Kytöoja poseeraa valkoinen paita päällä.

Vesa Kytöoja on oopperalaulaja, joka esittää myös kevyempää repertuaaria.

 

Kytöoja on musiikinmaisteri ja diplomilaulaja Sibelius-Akatemiasta, opiskellut lisäksi Liediä Karlsruhessa Saksassa ja oopperaa Tukholmassa. Opettajiaan mm. Peter Lindroos, Irina Gavrilovici ja Jaakko Kortekangas.

 

Oopperarooleja hän on tehnyt Suomessa ja Saksassa ja konsertoinut kotimaan lisäksi paljon ulkomailla. Hän on esiintynyt myös musikaaleissa, revyissä ja muutamassa elokuvaroolissa.

 

Kytöoja on opettanut yli 20 vuotta ja useat hänen oppilaansa ovat päässeet laulun ammattiopintoihin.

Vesan opetuksessa säestäjänä toimii pianisti Taru Ritavesi.

 

Taru ja Vesa ovat pitäneet yli 10 vuoden ajan yhdessä laulukursseja! Molempien valtteja ovat intensiivinen ote opetustyöhön, musiikillinen monipuolisuus sekä laaja ihmistuntemus. Heidän opetustaan leimaa halu auttaa jok´ikistä opiskelijaa sekä teknisesti että ilmaisullisesti eteenpäin.

 

Jokainen oppilas saa päivittäin sekä laulu- että korrepetitiotunnin. Taru ja Vesa opettavat myös yhdessä työparina ja kurssin aikana pidetään useita luokkatunteja, joissa keskitytään esiintymisen harjoitteluun sekä ilmaisutaitoon. Kurssin aikana annetaan myös ohjelmistoneuvontaa, joka ottaa huomioon kunkin laulajan yksilölliset vahvuudet ja mieltymykset.

 

Tavoitteena on auttaa joka ikistä opiskelijaa löytämään oma, vapaasti resonoiva äänensä sekä rohkeutensa ja vahvuutensa esiintyjänä.

Ilona Lamberg

Pianisti, korrepetiittori

Ilona Lamberg poseeraa kesäisellä parvekkeella.

Ilona Lamberg työskentelee korrepetiittorina ja pianistina Helsingin Konservatoriossa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Hän on vieraillut korrepetiittorina suomalaisissa alueoopperoissa sekä toiminut pianistina laulun mestarikursseilla. Hän on opiskellut Helsingin Konservatoriossa, Metropolia ammattikorkeakoulussa ja Malmö Musikhögskolanissa sekä täydentänyt lied- ja korrepetitio-opintojaan Sibelius-Akatemiassa ja Francis Poulenc -Akatemiassa.

Ilona toimii säestäjänä Sirkka Parviaisen laulun opetuksessa.

 

Sirkan ja Ilonan laulukurssilla opiskelija voi laulaa haluamaansa ohjelmistoa, esimerkiksi klassista, operetti- tai rytmimusiikkia.

 

Opiskelija osallistuu päivittäin sekä laulutunnille että korrepetitiotunnille. Kurssille voivat osallistua laulun ammattilaiset, opiskelijat ja laulun harrastajat. Kurssilla otetaan huomioon jokaisen opiskelijan oma lähtötaso ja yksilöllinen kehittyminen.

 

Tunneilla perehdytään laulutekniikkaan, musiikin eri tyyleihin ja tulkintaan sekä kielten fonetiikkaan. Lisäksi hiotaan esiintymistaitoa ja annetaan ohjelmistoneuvontaa.

 

Kurssin aikana valmistetaan 2-3 kappaletta esitettäväksi koko ryhmän luokkatunnilla ja Karstulan Musiikkiviikon oppilaskonsertissa.

Jussi Pernu

Pianisti, MuM

Jussi Pernu poseeraa kameralle

Jussi on mukana Päivi Kantolan lauluopetuksessa sekä musiikkiteatterin pianistina.

 

Jussi Pernu on Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011 valmistunut monipuolinen pianisti, joka suoritti pianon diplomitutkinnon erinomaisin arvosanoin Mervi Kiannon ohjauksella.

 

Hän on opiskellut pianonsoittoa vuosina 2001-02 Budapestin Franz Liszt-Akatemiassa opettajanaan István Gulyás. Hän on toiminut korrepetiittorina oopperaproduktioissa ja laulukursseilla sekä konsertoinut solistina, lied-pianistina ja kamarimuusikkona Suomessa, Unkarissa ja Saksassa. Vuonna 2008 hän sai tunnustuspalkinnon Kangasniemen valtakunnallisessa liedpianistikilpailussa.

 

Vuodesta 2008 lähtien hän on toiminut pianonsoiton ja vapaan säestyksen opettajana Helsingissä Lauttasaaren musiikkiopistossa.

Pianon vapaa säestys (sivuaine)

 

Luovien muusikontaitojen opiskelua, jossa lähtökohtana voidaan käyttää esimerkiksi erityylisiä sointumerkeillä varustettuja laulukirjakappaleita.

 

Tyylilajit voivat vaihdella kansanlauluista poppiin ja jazziin. Opiskellaan erilaisia satsin käsittelyn tekniikoita, joiden avulla oppii kehittämään erityylisiin kappaleisiin sopivia säestyksiä, alku- ja loppusoittoja sekä fillejä. Opitaan lisäksi improvisoinnin alkeita sekä transponointitaitoa.

 

Vapaa säestys sopii sekä aloittelijoille että edistyneemmille opiskelijoille.

Taru Ritavesi

Pianisti

Taru Ritavesi

Taru toimii säestäjänä Vesa Kytöojan opetuksessa.

 

Taru on valmistunut musiikin maisteriksi korrepetition ja kamaripianistin koulutusohjelmista Lontoon Guildhall School and Dramasta vuonna 2003.

 

Hän on voittanut Pieksämäen Poleenin liedpianistikilpailun vuonna 2006 sekä Guildhall School of Musicin kamaripianistikilpailun 2002.
Valmistumisensa jälkeen hän on tehnyt monipuolisesti pianistin töitä niin ooppera- kuin musikaaliproduktioissa sekä erilaisilla laulukursseilla ja musiikkifestivaaleilla (mm. Kuhmon kamarimusiikki).

 

Hän on työskennellyt myös mm. Kansallisbaletin sekä orkesterin- ja kuoronjohtokurssien pianistina.

Hän on toiminut vuodesta 2006 alkaen Porvoonseudun musiikkiopistossa säestäjänä ja pianonsoitonopettajana.

 

Tämän lisäksi viimeaikaisiin töihin kuuluvat mm. Hugo Wolfin Italienisches Liederbuchin kokonaisesitys sekä säestäjän työt Teatterikorkeakoulussa.

Taru toimii säestäjänä Vesa Kytöojan opetuksessa.

 

Taru ja Vesa ovat pitäneet yli 10 vuoden ajan yhdessä laulukursseja! Molempien valtteja ovat intensiivinen ote opetustyöhön, musiikillinen monipuolisuus sekä laaja ihmistuntemus. Heidän opetustaan leimaa halu auttaa jok´ikistä opiskelijaa sekä teknisesti että ilmaisullisesti eteenpäin.

 

Jokainen oppilas saa päivittäin sekä laulu- että korrepetitiotunnin. Taru ja Vesa opettavat myös yhdessä työparina ja kurssin aikana pidetään useita luokkatunteja, joissa keskitytään esiintymisen harjoitteluun sekä ilmaisutaitoon. Kurssin aikana annetaan myös ohjelmistoneuvontaa, joka ottaa huomioon kunkin laulajan yksilölliset vahvuudet ja mieltymykset.

 

Tavoitteena on auttaa joka ikistä opiskelijaa löytämään oma, vapaasti resonoiva äänensä sekä rohkeutensa ja vahvuutensa esiintyjänä.

Opetan laulukurssin pianistin töiden lisäksi tarvittaessa vapaata säestystä.

Katariina Liimatainen

Pianonsoiton lehtori

Katariina Liimatainen värikkäässä huivissaan.

Katariina Liimatainen toimii Savonia ammattikorkeakoulun pianonsoiton lehtorina syksystä 2020. Hän toimi Kuopion konservatorion yliopettajana 2012-20 ja sitä ennen Jamkin esittävän säveltaiteen yliopettajana.

 

Hän on valmistunut Wienin musiikkikorkeakoulusta ja suorittanut jatko-opintoja Prahan Musiikkiakatemiassa ja Moskovan Tsaikovski-konservatoriossa. Hänet on palkittu mm. Maj Lind- ja kansainvälisessä Franz Liszt -pianokilpailussa.

 

Hän on pitänyt mestarikursseja monissa Euroopan musiikkikorkeakouluissa ja toiminut useiden pianokilpailujen juryssa.

Pianokurssille voivat osallistua kaikenikäiset ja -tasoiset soittajat. On mahdollista saada sekä alkeis- että ammattilaistason opetusta. Pianonsoiton aikuiset harrastajat ovat myös tervetulleita kurssille.

 

Opetuksen sisältö suunnitellaan osallistujan henkilökohtaisten tavoitteiden mukaan.

Osmo Palmu

Kitaristi, kitaransoiton opettaja, MuM

Kitaristi Osmo Palmu poseeraa akustisen kitaran kanssa.

Osmo aloitti kitaraopintonsa 8-vuotiaana Arto Juuselan opissa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa  ja valmistui Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin musiikin maisteriksi 2005.

 

Opintovuosiin kuului myös opiskelu ensin Keski-Suomen konservatoriossa  ja  opinnot Pariisin Conservatoire Supérieure Nationalessa, sekä useilla mestarikursseilla (mm. John Williams, Manuel Barrueco, David Russell) Hänet on myös palkittu useissa kilpailuissa (mm. F. Sor- kilpailu Roomassa, Forum Gitarre Wienissä ja Leo Brouwer- kilpailu).

 

Nykyään Osmo Palmu toimii kitaristin ammatissa laaja-alaisesti ja on yhtä kotonaan niin solistitehtävissä kuin nykymusiikkiteosten kantaesittäjänä ja kamarimuusikkona. Hän on opettajana Espoon musiikkiopistossa ja Musiikkiopisto Juvenaliassa.

 

Osmo Palmu on Julkaissut kolme soololevyä:  ”Recital español” (Alba Records, 2011)  ”Estudio sin luz” (Fuga, 2017) ja ”Northern Variations” joka oli ehdolla Suomen Yleisradion vuoden levyksi 2021.  

Karstulan musiikkileirin kitarakurssille ovat tervetulleita kaikenikäiset opiskelijat, vasta-alkajista ammattitason soittajiin. 

 

Soitamme leirillä monia eri tyylejä, soittimena klassinen nailonkielinen kitara. Käymme läpi kitarasoiton perusasoita kunkin oppilaan tasolle sopivien tehokkaiden harjoitusten avulla, sekä parannamme musiikin eri elementtien hahmotuskykyä ja nuotinlukua.

 

Opetuksen tarkempi sisältö ja ohjelmisto sovitaan oppilaan tarpeiden ja kiinnostuksen mukaan. Soitamme leirillä myös kitarayhtyeessä  ja opettelemme vapaata säestystä.

Susanna Bunda

Huilunsoiton lehtori

Susanna Bunda

Susanna Bunda työskentelee huilunsoiton lehtorina Kuopion konservatoriossa, musiikin perusopetuksen sekä ammatillisen 2.asteen puolella. Huilunsoittoa hän on opiskellut Kuopion konservatoriossa mm. Herbert Lindholmin ja Outi Svobodan sekä Turun AMK:n Hannu Lehtisen johdolla.

 

Susanna on säännöllisesti konsertoinut huilistina monissa eri kamarimusiikki-kokoonpanoissa kotimaassa ja mm. Hollannissa. Hän on myös mm. kantaesittänyt Herbert Lindholmin soolohuiluteoksen ”Lacrimosa” vuonna 2011, ja soittanut teoksen ”Lapland” levytyksessä vuonna 2007.

 

Hänen konservatorion oppilaistaan koostuva Huilukvartetti FlautonoS on tehnyt kotimaan esiintymisten lisäksi esiintymismatkoja mm. Lausanneen, Wieniin sekä
Kölniin.

Huilunsoittoa opiskelemaan voivat tulla kaikki kiinnostuneet, aina aloittelijoista ammattiopiskelijoihin.

 

Alkeisopinnoissa opitaan puhallus-, hengitys- ja sormitekniikkaa sekä harjoitellaan soittamaan pieniä kappaleita. Jo edistyneempien kanssa edetään kunkin musiikillisten kykyjen, toiveiden ja tarpeiden mukaan. Yhteissoittoa voidaan sisällyttää oppitunteihin.

 

Oma huilu vaaditaan.

Maria Ojanperä

FM, musiikkipedagogi (amk), kanteleensoitonopettaja

Kantelisi Maria Ojanperä poseeraa konserttikanteleen kanssa.

Olen Maria Ojanperä, jyväskyläläinen kanteleensoitonopettaja ja kanteletaiteilija. Opetan kanteleensoittoa useissa eri oppilaitoksissa Keski-Suomen alueella.

 

Esiinnyn ympäri Suomea solistina sekä Ruuhkavuosi- ja Kataja-yhtyeideni kanssa. Olen esiintynyt myös ulkomailla, muun muassa Ruotsissa, Venäjällä, USA:ssa, Saksassa ja Italiassa.

 

Olen aktiivinen kantelekulttuurin puolestapuhuja, ja työskentelen opetus- ja keikkailutyöni lisäksi Suomen Kantelemuseossa Jyväskylässä.

Kantelekurssilla on mahdollista opiskella erilaisten kanteleiden soittoa pienkanteleista konserttikanteleeseen.

 

Innostuksen mukaan opiskelijoiden on mahdollista kokeilla myös eri alueiden, kuten Keski-Suomen ja Perhonjokilaaksojen perinteisiä soittotyylejä.

 

Ohjelmisto ja tavoitteet suunnitellaan yksilöllisesti. Kurssi sopii kaikentasoisille soittajille alkeista lähtien. Kurssiin kuuluu päivittäiset yhteissoittoharjoitukset.

 

Yhtyeohjelmisto sovitetaan niin, että kaikentasoiset soittajat pystyvät osallistumaan.

Löydät minut myös somesta:

Kirsti Keihäsvuori

Soitonopettaja, MuM

Kirsti Keihäsvuori Oboen ja Klarinetin kanssa

Kirsti Keihäsvuori on soittanut puupuhaltimia jo pienestä pitäen, ensin nokkahuilua, sittemmin poikkihuilua, oboeta, klarinettia ja saksofonia. Hän suoritti musiikin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa pääaineenaan puhallinpedagogiikka.

 

Oboensoiton jatko-opinnoissa hän keskittyi improvisaatiometodeihin. Yli 20 vuoden ura oboensoiton ja yhteismusisoinnin opettajana on vaihtunut hallinnollisiin tehtäviin.

 

Sivutyönään Kirsti Keihäsvuori on toiminut puupuhallinten korjaajana vuodesta 1992. Tällä hetkellä hän toimii Karstulan kansalaisopiston rehtorina opettaen myös puupuhaltimien soittoa.

 

Kirsti Keihäsvuorella on pitkä kokemus erilaisten puhallinyhtyeiden ja -orkestereiden ohjaamisesta sekä musiikkioppilaitoksissa että harrastajakentällä.

Puupuhallinkurssilla opiskellaan nokkahuilujen, klarinetin ja saksofonin soiton perustaitoja, niiden kertausta sekä musiikillisen ilmaisun työstämistä oman soittimen hallintaa kehittävillä keinoilla.

 

Hyödynnän soittajalähtöistä, ergonomian ja fysiologian tunnistamisesta kumpuavaa ohjaustapaa sekä improvisaation keinoja musiikillisen kehittymisen apuna.

 

Kurssi sopii sekä aloittelijoille että edistyneemmille opiskelijoille. Oma instrumentti vaaditaan.

Puupuhallinten huoltokurssilla opetellaan tekemään omalle soittimelle (poikkihuilu, nokkahuilu, oboe, klarinetti, saksofoni, fagotti) pieniä säätö- ja huoltotoimenpiteitä: koneiston puhdistus ja öljyäminen, tyynyn tai liitoskorkin uusiminen, koneiston säädöt.

 

Samalla tutustutaan puupuhaltimien rakenteisiin, toimintaperiaatteisiin ja erikoisosaamista vaativiin vikoihin.

 

Kurssi sopii sekä aloittelijoille että edistyneemmille opiskelijoille. Oma instrumentti vaaditaan.

Tämä kurssi soveltuu sekä sivuaineeksi että pääaineeksi

 

Pillipiiparit on puhallinsoittajien yhteissoittokurssi, jossa jokainen pääsee sekä loistamaan että kehittymään omista lähtökohdistaan.

 

Soitettava ohjelmisto valitaan ja sovitetaan osallistujien mukaan, ja musiikillisesti seikkaillaan sekä konserttimusiikin että viihteen parissa.

 

Kurssilla opetellaan myös esittämisvalmiuksia ja harjoitellaan eri tyylisiä kappaleita esitettäväksi oppilaskonsertissa. Mukaan ovat tervetulleita muutkin puhallinsoittajat.

 

Kurssi sopii sekä aloittelijoille että edistyneemmille opiskelijoille. Oma instrumentti vaaditaan.

Höyläniemi-asuntolan ala-aula

Höyläniemi

Höyläniemi on vanha hirsirakenteinen asuinrakennus, joka on muunnettu asuntolakäyttöön. Rakennus on peruskuntoinen ja sijaitsee opiston uutta päärakennusta vastapäätä.

Höyläniemessä on eri kokoisia 2-3 hengen huoneita kahdessa kerroksessa. Molemmissa kerroksissa löytyy käytäviltä yhteiset wc- ja suihkutilat sekä minikeittiöt.

Lemmikit neuvoteltavissa.

Kuusela

Kuusela on opiston päärakennuksen yhteydessä sijaitseva asuntola.

Kuuselassa on 6 soluasuntoa, joissa kussakin on kaksi 2 hengen huonetta. Jokaisella soluasunnolla on yhteinen wc- ja suihkutila. Kuuselassa on kaksi keittiötä ja oleskelutilaa.

Asuntolaan ei saa tuoda lemmikkejä

Mäntylä

Mäntylä on erillinen puinen asuntolarakennus päärakennuksen vieressä.

Mäntylässä on 14kpl 2-3 hengen huoneita, joissa on omat wc- ja suihkutilat. Yhteisissä tiloissa on hyvin varusteltu keittiö sekä oleskelutila. Oleskelutilassa on myös takka.

Mäntylään on esteetön kulku ja osa huoneista on inva-varusteiltuja.

Asuntolaan ei saa tuoda lemmikkejä.

Skip to content