Vesa Kytöoja – Laulu

MuM, baritoni, laulunopettaja

Vesa Kytöoja on musiikinmaisteri ja diplomilaulaja Sibelius-Akatemiasta, jossa on suorittanut laulupedagogiikan opinnot erinomaisin arvosanoin. Hän on opiskellut myös kansainvälisellä Lied-luokalla Saksassa Karlsruhen Musiikkikorkeakoulussa ja oopperakoulutuksessa Tukholmassa. Hänen opettajia ovat olleet mm. Jaakko Kortekangas, Peter Lindroos, Irina Gavrilovici ja Kaludi Kaludov.

Kytöoja on esiintynyt oopperan lisäksi useissa musiikkiteatteriproduktioissa ja muutamassa elokuvaroolissa. Kevyempi repertuaari kiehtoo Kytöojaa klassisen laulun rinnalla.
Saksan oopperadebyyttinsä hän teki 2009 Baijerissa, mitä ennen oli laulanut oopperarooleja kotimaassa. Konsertteja hänellä on ollut Suomen lisäksi Itävallassa, Saksassa, Italiassa, Puolassa, Bulgariassa ja Ruotsissa.

Kytöoja opetti 20 vuotta Helsingin Aikuisopistossa kunnes siirtyi tämän vuoden alussa Eiran Musiikkiopistoon yksinlaulun tuntiopettajaksi. Pohjois-Espoon lukiossa hän opetti ilmaisutaitoa kaksi lukuvuotta. Karstulan Musiikkiviikoilla Kytöoja opettaa tuleva kesänä 20.kertaa! Useat hänen oppilaansa ovat pässeet laulun ammattiopintoihin.

Opettamisen lisäksi Kytöoja tekee tv- ja radio-ohjelmia, joiden aihepiirit ovat suurimmaksi osaksi laulumaailmasta.