Opiskelijalle - KEO-KARSTULA Opiskelijalle - KEO-KARSTULA

Opiskelijalle

Navigoi sivulla

Miksi kansanopistoon?

Kansanopistovuosi tarjoaa sinulle mahdollisuuden opiskeluvalmiuksien ja osaamisesi kohentamiseen, ammattitutkinnon tai lisäpisteiden hankkimiseen, monipuolisesti työelämään tutustumiseen, harrastuksesi syventämiseen tai oman tiesi etsimiseen. Saat opintoihisi opintotukea, joka ei vähennä myöhempiin opintoihin myönnettäviä tukikuukausia.

Ohjausta ja neuvontaa

Opintojen alkaessa jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma kunkin omien tavoitteiden ja jatkosuunnitelmien pohjalta. Näin voit omien tavoitteidesi suuntaisesti valmistautua lukuvuoden aikana esimerkiksi tuleviin pääsykokeisiin tai työelämään.

 

Opintojen aikana sinulla on mahdollisuus pohtia opinto- ja urasuunnitelmaasi yhdessä vastuuopettajasi, erityisopettajan tai opinto-ohjaajan kanssa.

Opiskelua ja yhdessä tekemistä

Opiskelu Keo-Karstulassa on tiivistä, tehokasta ja monipuolista. Opettajien ohjaama opetus rytmittää ja aikatauluttaa opinnot lukuvuoden varrelle, joka helpottaa omien tavoitteiden saavuttamista. Kaikkien linjojen opinnoissa tarjoutuu tilaisuus niin itsenäiseen kuin yhteisölliseen opiskeluun ja oppimiseen.

 

Kontaktiopetuksen lisäksi kursseihin sisältyy opintolinjasta riippuen oppimistehtäviä, ryhmätöitä, alan kirjallisuutta, itsenäistä työskentelyä, harjoittelujaksoja ja linjojen välistä yhteistyötä. Opistollamme panostetaan opiskelijoiden hyvinvointiin sekä liikunnallisen ja toiminnallisen toimintakulttuurin luomiseen. Viikoittaiset liikuntatuokiot ja tunneilla tapahtuvat aktivoinnit piristävät opiskeluarkea.

 

Opiskelijoilla on mahdollisuus asua viihtyisässä asuntolassa. Asuntola-asuminen kasvattaa vastuunottoon ja on turvallinen askel kohti itsenäistä elämää. Opistolla on myös oma liikuntasali ja kuntosali, joita opiskelijat saavat käyttää vapaa-ajallaan

 

Kansanopistovuosi Karstulassa on persoonallinen ja jokaisen omat lähtökohdat huomioiva mahdollisuus monipuolisten opiskelutaitojen ja oman persoonan kehittämiseen!

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Kaikkiin opintoihin haetaan sähköisellä hakemuksella. Tarvittaessa hakijat haastatellaan. Hakemuslomakkeet löydät koulutusten sivuilta. Opintoihin on jatkuva haku, joten voit hakea opintoihin kun sinulle parhaiten sopii.

 

Hakuajat

Ammatillisiin opintoihin sekä Opistovuosi -koulutuksiin on jatkuva haku ja opinnot alkavat sinulle sopivassa aikataulussa.

 

Kansanopistolinjoille on erillishaku kaksi kertaa vuodessa. Haku syksyn opintoihin päättyy Juhannuksena ja kevään opintoihin Itsenäisyyspäivänä. Syksyn opinnot alkavat elokuussa ja kevään opinnot tammikuussa. Täydennyspaikkoja syksyn opetusryhmiin voit tiedustella elokuun loppuun mennessä, kevään opetusryhmiin tammikuun loppuun mennessä.

 

Hakukelpoisuus ja jatko-opinnot

Opiston vähintään 11 viikkoa kestävät opinnot eivät vie paikkaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiöstä. Koulutukset ovat maksullisia, KELA:n opintotukeen oikeuttavia opintoja.

 

  • Pääsyvaatimukset ammatillisiin opintoihin: 18 vuoden ikä sekä alalle soveltuva terveydentila
  • Pääsyvaatimukset Kansanopistolinjoille: 16 vuoden ikä sekä alalle soveltuva terveydentila
  • Pääsyvaatimukset Opistovuosi -koulutuksiin: oppivelvollisuusikä (vuonna 2005- syntyneet)
  • Aiempi opiskelu- ja työkokemus alalta katsotaan eduksi

 

Asuminen ja eläminen Opistolla

Opiston opiskelijoilla on mahdollisuus asua opiston asuntolassa edulliseen hintaan. Asuntomaksu kattaa asumisen opiston asuntolassa maanantaista perjantaihin sisältäen aamupalan ja päivällisen. Asuminen opiston asuntolassa on mahdollista myös viikonloppuisin lisämaksusta.

 

Opiston asuntoloissa on kahden hengen huoneita ja ne ovat valmiiksi kalustettuja. Mahdollisuus on myös yhden hengen huoneeseen. Asumiskustannuksiin voit hakea Kelan asumislisää.

Liikunta ja harrastaminen

Opiston opiskelijoilla on vapaa pääsy opiston kuntosalille. Opiston liikuntavälineitä voi lainata liikunnanopettajalta ja liikuntasalia voi käyttää sovittaessa esimerkiksi opiskelijoiden yhteisiin liikuntahetkiin.

 

Opistolla järjestetään yhteisiä liikuntatunteja vähintään kaksi kertaa viikossa. Opiston kanootteja ja kajakkeja voi myös lainata sopimuksen mukaan. Opiston vieressä on valaistu puru- / hiihtorata, frisbeegolfrata, luontopolku ja puulajipolku.

 

Opiston opiskelijat voivat käyttää opiston soittimia (flyygeli, pianot, muut soittimet). Opiston kirjastosta löydät luettavaa ja ajankohtaiset lehdet pääset lukemaan lehtilukusalissa.

Vapaa-ajan vietto Karstulassa

 

Opintomaksut ja opintojen rahoitus

 

Opintoihin on saatavilla myös monenlaista tukea ja rahoitusta. Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta saat TE-toimistosta. Lisätietoa opintotuesta ja sen suuruudesta sekä tukikuukausiesi määrästä saat KELA:sta. Aikuiskoulutustukea voit tiedustella Työttömyysrahastolta.

 

  • Ammattitutkintojen tutkintomaksut: 550€ /lukuvuosi + omakustanteinen ruokailu ja majoitus Opiston asuntolassa

 

  • Normaalihintaiset Kansanopistolinjojen opintomaksut: n. 360€/kk (opetus) | n. 510€/kk (opetus + asuntolapaikka)
  • Kansanopistolinjojen opintomaksut 20-29 vuotiaille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa, koulutus on maksutonta (tuetaan Opintoseteli-avustuksella)
  • Kotoutumissuunnitelmalla opiskelu Kansanopistolinjoilla on täysin maksutonta
  • Oppivelvollisille (vuonna 2005 – syntyneille) Opistovuosi -koulutus on täysin maksutonta

 

Opintoseteli on valtion myöntämä rahoitus vapaan sivistystyön koulutuksen tukemiseksi. Opintosetelin määrä sekä valintakriteerit vaihtelevat vuosittain. Yleensä Opintosetelin valintakriteerit täyttävälle opiskelijalle voidaan myöntää 50-70% alennus Kansanopistolinjojen opintomaksuihin. Joissain tapauksissa alennus voi olla jopa 100%.

 

Opintoseteliä anotaan erikseen oppilaitokselta opintoihin hakemisen yhteydessä ja sen myöntämisestä vastaa oppilaitoksen Rehtori. Lisätietoa Opintosetelistä saat Opiston toimistosta, 014 525 2200, kansanopisto@keokarstula.fi.