Tietoa kevään 2022 yhteishausta

 

Yleistä yhteishausta

Kevään 2022 yhteishaussa voit hakea Karstulan Evankelisen Opiston järjestämiin peruskoulun jälkeisiin Nuorten Opistovuosi – koulutuksiin. Opinnot ovat suunnattu peruskoulunsa päättäville oppivelvollisille nuorille.

Opinnot ovat maksuttomia ja ne koostuvat opetussuunnitelman mukaisista yhteisistä opinnoista sekä valitun suuntautumisalan mukaisista opinnoista.

Suoritettu lukuvuosi Nuorten Opistovuosi -linjalla antaa 6 pistettä yhteishakuun samana tai seuraavana vuonna peruskoulun päättymisestä sekä säilyttää paikan korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Lisätietoja yhteishaun pisteytyksestä löydät Opintopolusta.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Opiskelemaan voi hakeutua ympäri vuoden. Opintoihin voi hakea joko yhteishaussa Opintopolku.fi -palvelun kautta tai Jatkuvan haun kautta Opiston omilta verkkosivuilta. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti hakuvuonna perusopetuksen tai VALMA-koulutuksen päättäneille nuorille. Yhteishaussa voi hakea myös kaikki vailla toisen asteen tutkintoa olevat.

Jatkuva haku on tarkoitettu hakuvuonna yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneille taikka lukion- tai ammatilliset opintonsa keskeyttäneille nuorille.

Valittavana on kuusi eri suuntautumisalan koulutusta

Yhteishaun aikataulut

  • Kevään 2022 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on 22.2.-22.3.2022
  • Hakemuksen on oltava tallennettuna viimeistään 22.3.2022 kello 15.00 mennessä
  • Opiskelijaksi ottamisen tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 16.6.2022
  • Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta koulutuksen järjestäjälle viimeistään 30.6.2022 mennessä

 

Huom! Mikäli saat yhteishaun kautta lisäselvityspyynnön / liitepyynnön, tämä on Opintopolun järjestelmästä johtuva virhe. Sinun ei tarvitse toimittaa liitteitä Opistolle. Lue lisää lisäselvityspyynnöstä ja haastattelusta täältä: www.keokarstula.fi/yhteishaku/ohjeita-yhteishakuun/

 

Etsi verkkosivustolta

Skip to content