Ohjeita yhteishakuun

Yleistä yhteishaun haastatteluista

Huom! Mikäli olet saanut yhteishaun kautta lisäselvityspyynnön / liitepyynnön, tämä on Opintopolun järjestelmästä johtuva virhe. Sinun ei tarvitse toimittaa liitteitä Opistolle. Lue ohjeet alta.

Perusopetuksen jälkeisessä Yhteishaussa kaikki Karstulan Evankelisen Opiston järjestämiin Nuorten Opistovuosi –koulutuksiin hakeneet kutsutaan haastatteluun huhti- ja toukokuun aikana.

Hakijoiden kanssa sovitaan erikseen heille soveltuva haastatteluaika ja -tapa. Haastattelut voidaan järjestää joko Karstulan Evankelisella Opistolla tai etäyhteyksin. Kutsu ja ohjeistus haastatteluun lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka hakija on antanut yhteishakulomakkeella.

Hakijan ei siis tarvitse toimittaa lisäselvityksiä, vaan hakijalle esitetään tarvittavat lisäkysymykset haastattelun aikana.

Mikäli hakija ilmoittaa hakevansa myös harkinnanvaraisen valinnan kautta, hänelle lähetetään erilliset ohjeet harkinnanvaraisesta valinnasta.

Haastattelukysymykset

Haastattelussa kaikilta hakijoilta kysytään mm. tulevaisuuden suunnitelmiin ja kiinnostuksen kohteisiin, asumiseen ja opistolle kulkemiseen sekä omaan oppimiseen ja mahdollisiin tuen tarpeisiin liittyviä kysymyksiä.

Kysymme seuraavat kysymykset kaikilta hakijoilta

 • Minkä suuntautumisalan opinnoista olet kiinnostunut: hoiva, hyvinvointi, kasvatus, luovuus, työelämä ja yrittäjyys, ympäristö?
 • Millaisia harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita sinulla on?
 • Onko sinulla jo ajatuksia jatko-opiskelupaikasta opistovuoden jälkeen (esim. lukio tai ammatillinen koulutus)?
 • Haluaisitko kokeilla lukion tai ammatillisen koulutuksen opintoja tai suorittaa joitain opintoja jo valmiiksi opistovuoden aikana?
 • Onko Sinulla tarve korottaa peruskoulun arvosanoja?
 • Koetko tarvitsevasi tukea elämänhallinnan ja arjen taitojen vahvistamisessa?
 • Koetko tarvitsevasi tukea hyvinvointiisi, jotta menestyisit toisen asteen opinnoissa?
 • Millaista tukea olet saanut opintoihisi peruskoulussa?
 • Tarvitsetko asuntolapaikan opintojen ajaksi vai pääsetkö kulkemaan Opistolle joko itsenäisesti, perheenjäsenen tai julkisten kulkuyhteyksien avulla?
  • Haluatko harjoitella itsenäistä asumista ja elämistä opiston asuntolassa, vaikka asutkin lähiseudulla?

 

Kysyttävää?

Jos sinulla on kysyttävää haastatteluihin liittyen, voit ottaa yhteyttä Opiston toimistoon tai Kasvatus- ja ohjausalan vastuuopettaja Anneliina Keisalaan.

Opiston toimisto

kansanopisto@keokarstula.fi
014 525 2200 (ma-pe klo 8-15.30)

Anneliina Keisala

anneliina.keisala@keokarstula.fi
044 525 2218

Skip to content