Koulutukset

Kansanopistolinjojen opiskeluryhmät aloittavat opintolinjasta riippuen kaksi kertaa vuodessa, tammikuussa ja elokuussa. Täytä hakemus elokuussa alkaviin opintoihin 25.6. mennessä ja tammikuussa alkaviin opintoihin 6.12. mennessä.

Ammatillisiin opintoihin on jatkuva haku ja opinnot voi aloittaa joustavasi ympäri vuoden. Opintojen aloituksesta sovitaan haastattelun yhteydessä.

Nuorten Opistovuosi -koulutuksiin voi hakea joko Yhteishaun kautta tai suoraan opiston verkkosivuilta. Jos haet Yhteishaussa, opinnot alkavat elokuussa. Jos haet suoraan opiston sivuilta, opintojen aloituksesta sovitaan haastattelun yhteydessä.

Kursseille ja leireille on erilliset hakuajat ja hakuohjeet. Löydät lisätietoa koulutuksen sivuilta.

Lataa Hakijan opas 2022-2023

Kaikkiin opintoihin haetaan sähköisellä hakemuksella. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Hakijoilta pyydetään lisäksi kopio viimeisimmistä koulutodistuksista sekä mahdollisista hakemusta tukevista työtodistuksista.

  • Pääsyvaatimukset Kansanopistolinjoille: vähintään 16-vuoden ikä sekä alalle soveltuva terveydentila- ja jaksaminen.
  • Pääsyvaatimukset Ammatilliseen koulutukseen: 18 vuoden ikä, ylioppilastutkinto tai peruskoulu ja alalle soveltuva koulutus tai työkokemus. Lisäksi hakijalta vaaditaan alalle soveltuvaa SORA-säädösten mukaista terveydentilaa. Kielivaatimuksena ammatillisiin opintoihin on vähintään suomen kielen perustaso.
  • Pääsyvaatimuksena Nuorten Opistovuosi -linjoille: vähintään 16-vuoden ikä sekä suoritettu peruskoulun oppimäärä, ilman toisen asteen tutkintoa. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti oppivelvollisille mutta koulutukseen voivat hakeutua muutkin, kuin oppivelvolliset.

Valitse polkusi

Etsi verkkosivustolta

Skip to content