Koulutukset

HUOM! Opintolinjoilla on vielä tilaa. Voit täyttää hakemuksen ja aloittaa opinnot vielä syyskuun aikana.

Kansanopistolinjojen opiskeluryhmät aloittavat opintolinjasta riippuen kaksi kertaa vuodessa, tammikuussa ja elokuussa. Täytä hakemus elokuussa alkaviin opintoihin 25.6. mennessä ja tammikuussa alkaviin opintoihin 6.12. mennessä.

Ammatillisiin opintoihin on jatkuva haku ja opinnot voi aloittaa joustavasi ympäri vuoden. Opintojen aloituksesta sovitaan haastattelun yhteydessä.

Nuorten Opistovuosi -koulutuksiin voi hakea joko Yhteishaun kautta tai suoraan opiston verkkosivuilta. Jos haet Yhteishaussa, opinnot alkavat elokuussa. Jos haet suoraan opiston sivuilta, opintojen aloituksesta sovitaan haastattelun yhteydessä.

Kursseille ja leireille on erilliset hakuajat ja hakuohjeet. Löydät lisätietoa koulutuksen sivuilta.

Lataa Hakijan opas 2022-2023

Kaikkiin opintoihin haetaan sähköisellä hakemuksella. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Hakijoilta pyydetään lisäksi kopio viimeisimmistä koulutodistuksista sekä mahdollisista hakemusta tukevista työtodistuksista.

  • Pääsyvaatimukset Kansanopistolinjoille: vähintään 16-vuoden ikä sekä alalle soveltuva terveydentila- ja jaksaminen.
  • Pääsyvaatimukset Ammatilliseen koulutukseen: 18 vuoden ikä, ylioppilastutkinto tai peruskoulu ja alalle soveltuva koulutus tai työkokemus. Lisäksi hakijalta vaaditaan alalle soveltuvaa SORA-säädösten mukaista terveydentilaa. Kielivaatimuksena ammatillisiin opintoihin on vähintään suomen kielen perustaso.
  • Pääsyvaatimuksena Nuorten Opistovuosi -linjoille: vähintään 16-vuoden ikä sekä suoritettu peruskoulun oppimäärä, ilman toisen asteen tutkintoa. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti oppivelvollisille mutta koulutukseen voivat hakeutua muutkin, kuin oppivelvolliset.

Opiskele syyslukukausi 2022 maksutta seuraavissa koulutuksissa

Seuraavilla opintolinjoilla on vielä tilaa. Hakemalla Nuorten Opintoseteliä näihin opintoihin, 18-30-vuotias hakija voi opiskella syyslukukauden 2022 täysin maksutta.

Täytä hakemus ja aloita opinnot syyskuussa!

Nuori hoitaja pitelee vanhuksen käsiä omissaan.

Hoiva-avustaja

Olemme uudistaneet Hoiva-avustajakoulutusta ja syksystä 2022 lähtien suoritetuista opinnoista saa opintopisteet. Opintojen laajuus on 60 op. Opinnot edistävät jatko-opintojasi sosiaali- ja terveysalalla. Saat lisää tietoa, taitoa ja varmuutta. Sinun on myös mahdollista hyödyntää koulutuksessa suoritettuja opintopisteitä jatko-opinnoissa.
Mies ja nainen sitovat hymyillen kengännauhoja puistossa auringon laskiessa ja valmistautuvat lenkille.

Hyvinvointivalmentaja

Koulutus antaa kattavat valmiudet erilaisten liikuntaryhmien ohjaamiseen sekä hyvinvointipalvelujen tuottamiseen. Opinnot sisältävät myös yrittäjyysopintoja, joiden aikana on mahdollista harjoitella kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija​na toimimista.
Liikunnanohjaaja seisoo selin kameraan ja ohjeistaa puistossa liikesarjaa neljälle opiskelijalle. Opiskelijat seisovat X-hyppy asennossa kasvot liikunnanohjaajaan päin.

Liikunnanohjauksen peruskurssi

Syyslukukauden mittaisella kurssilla saat kokemusta yksilön sekä liikuntaryhmien ohjaukseen sekä hyvät valmiudet liikunta- ja hyvinvointialan jatko-opintoihin. Kurssi soveltuu myös ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi liikunnan ja hyvinvoinnin parissa työskenteleville.

Muu koulutustarjonta 2022-2023

Nuori hoitaja pitelee vanhuksen kättä omissaan

Hoivan Opistovuosi

Hoivan Opistovuoden jälkeen Sinulla on valmiuksia sekä uskallusta lähteä kulkemaan itsellesi merkityksellistä elämänpolkua kohti sosiaali- ja terveysalan jatko-opintoja. Tuleva ammattisi voisi olla esim. henkilökohtainen avustaja, kehitysvamma-alan ohjaaja, lähihoitaja, sairaanhoitaja tai sosionomi.
Nuori nainen seisoo kukkaniityllä auringon laskiessa selin kameraan, kädet levällään.

Hyvinvoinnin Opistovuosi

Hyvinvoinnin Opistovuoden jälkeen Sinulla on valmiuksia sekä uskallusta lähteä kulkemaan itsellesi merkityksellistä elämänpolkua kohti liikunta- ja hyvinvointialan jatko-opintoja. Tuleva ammattisi voisi olla esim. hyvinvointivalmentaja, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, liikunnan ohjaaja, fysioterapeutti tai hyvinvointialan yrittäjä.
Kolme lasta seisovat rivissä selin kameraan ja pitävät toisiaan käsistä kiinni. Keskimmäinen lapsi on taapero, oikealla oleva hieman vanhempi ja vasemmalla oleva on esiteini

Kasvatus- ja ohjausalan at – Kasvatuksen osaamisala, 150 osp

Kasvatuksen osaamisala soveltuu parhaiten niille, joilla on jo jokin suoritettu tutkinto ja jotka työnsä takia haluavat lisää osaamista nimenomaan lasten parissa työskentelystä.
Valkopaitainen koulunkäynninohjaaja neuvoo raitapaitaista opiskelijaa laskutehtävien kanssa. Pöydälle on levitettynä monenvärisiä kyniä ja post-it-lappuja.

Kasvatus- ja ohjausalan at – Koulunkäynninohjaaja, 150 osp

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja osallistuu eri-ikäisten ihmisten kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Hän osaa edistää oppimista yhdessä opettajan ja muun opetushenkilöstön kanssa. Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksessa hän kykenee työskentelemään itsenäisesti ja suunnitelmallisesti.
Tyttö ja poika -taapero leikkivät lattialla yhdessä palikoilla, iso pehmolelu nalle välissään

Kasvatus- ja ohjausalan at – Perhepäivähoitaja, 150 osp

Perhepäivähoitaja toteuttaa monipuolista, lapsen tarpeista lähtevää varhaiskasvatusta ja toimii vastuullisena kasvattajana. Hän suunnittelee ja toteuttaa tavoitteellista varhaiskasvatusta yhteistyössä perheiden ja muun yhteistyöverkoston kanssa.
Pikkupoika leikkii supersankaria viitta päällä ja laskettelulasit silmillä, käsi kohti taivasta yrittäen ottaa auringosta kiinni

Kasvun Opistovuosi

Kasvun Opistovuoden jälkeen Sinulla on valmiuksia sekä uskallusta lähteä kulkemaan itsellesi merkityksellistä elämänpolkua kohti kasvatus – ja ohjausalan jatko-opintoja. Tuleva ammattisi voisi olla esim. lastenhoitaja, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, koulunkäynninohjaaja, perhepäivähoitaja, erityisnuorisotyöntekijä, opettaja, erityisopettaja.
Skip to content