Nuori hoitaja pitelee vanhuksen käsiä omissaan.

Hoiva-avustaja koulutus on suunnattu Sinulle, joka haluat työskennellä tulevaisuudessa hoitotyön ammattilaisena

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalasta, erityisesti ikääntyneen väestön sekä tukea tarvitsevien toimintakyvyn tukemisesta, avustamisesta kiinnostuneille.  

Koulutus sopii niin nuorille kuin aikuisillekin. Vuoden mittaiset Hoiva-avustajaopinnot edistävät jatko-opintojasi sosiaali- ja terveysalalla. Saat lisää tietoa, taitoa ja varmuutta työskennellä ikääntyvien ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä. 

Lukuvuoden aikana saavutat hyvät perustiedot, jotka auttavat sinua eteenpäin esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammatillisissa opinnoissa. Sinun on myös mahdollista hyödyntää koulutuksessa suoritettuja opintopisteitä jatko-opinnoissa. 

Opintojen sisältö

  • Ikääntyvän osallisuuden ja toimijuuden tukeminen 25 op
  • Kasvu ja osallisuus 30 op
  • Vapaavalintaiset opinnot 5 op

 

Haaveena Lähihoitajan jatko-opinnot?

Hoiva-avustajaopintojen aikana on mahdollista myös suorittaa 0-2 tutkinnonosaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta (Lähihoitaja)​. Opetus ja ohjaus tulee tällöin Opistolta ja näytöt suoritetaan yhteistyössä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston (POKE) kanssa.

Hoiva-avustajaopintojen jälkeen voit suorittaa perustutkinnon loppuun haluamassasi oppilaitoksessa, haluamallasi tavalla.

Opintojen suorittaminen

Opintojen kokonaislaajuus on 60 op. Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään lähiopetuksena Karstulan Evankelisella Opistolla, pohjoisessa Keski-Suomessa. Opetus järjestetään lukujärjestyksen mukaisesti maanantaista perjantaihin klo 8 – 16 välillä.

Lähiopetuksen lisäksi opinnot sisältävät ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opintoja ei kuitenkaan voi suorittaa kokonaan etäopintoina.

Hoiva-avustajaopintojen aikana on mahdollista myös suorittaa 0-2 tutkinnonosaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta (Lähihoitaja)​. Opetus ja ohjaus tulee tällöin Opistolta ja näytöt suoritetaan yhteistyössä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston (POKE) kanssa. Hoiva-avustajaopintojen jälkeen voit suorittaa perustutkinnon loppuun haluamassasi oppilaitoksessa, haluamallasi tavalla.

Koulutus on maksullista ja koulutuksen hinta riippuu siitä, tarvitsetko asuntolapaikan opintojen ajaksi vai et. 

Opiskelijoillamme on mahdollisuus asua opintojen ajan valmiiksi kalustetussa asuntolassa. Täysi-ikäiset opiskelijat voivat asua erikseen sovitusti asuntolassa myös viikonloppuisin. 

  • Koulutusmaksu ilman majoitusta: 85€/opiskelijaviikko eli n. 360€/kk 
  • Koulutusmaksu majoituksen kanssa: 120€/opiskelijaviikko eli n. 510€/kk 
  • Maahanmuuttajat, joilla on kotoutumissuunnitelma: Koulutus, majoitus sekä ruokailut koulupäiviltä ovat maksuttomia 


Koulutusmaksu ilman majoitusta sisältää koulutuksen lisäksi lounaan ja päiväkahvin koulupäiviltä. Koulutusmaksu majoituksen kanssa kattaa myös asumisen asuntolassa maanantaista perjantaihin sekä aamupalan ja päivällisen.
 

Koulutusmaksut laskutetaan noin kerran kuukaudessa mutta yksilöllinen maksusuunnitelma on myös mahdollista sopia toimiston kanssa. 

Opintoseteli ja muut rahoitusmuodot

Opiskelu on päätoimista ja opintoihin on saatavilla monenlaista tukea ja rahoitusta; mm. omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, KELA:n opintotuki sekä Opiston myöntämä Opintoseteli. 

Opintoseteli on Karstulan Evankelisen Opiston myöntämä tuki Kansanopistolinjan koulutusmaksuihin. Sitä voivat hakea työttömät työnhakijat, oppimisvaikeuksia kokevat, alhaisen pohjakoulutuksen omaavat hakijat tai pidempään Suomessa asuneet maahanmuuttajat, jotka eivät enää ole kotoutumissuunnitelman piirissä. 

Vuodesta riippuen haettavissa voi olla erilaisia ja eri suuruisia Opintoseteleitä. Yleensä Opintoseteli kattaa n. 50% koulutusmaksuista. Opintosetelin voi saada joko koko lukuvuodeksi tai pelkäksi kevät- tai syyslukukaudeksi. 

Opintoseteli-rahoitusta haetaan erillisellä hakemuksella sen jälkeen, kun olet ensin täyttänyt hakemuksen opintoihin. Lisätietoa Opintosetelistä ja hakemuksen löydät täältä.

Opiskelu järjestään lähiopetuksena Karstulan Evankelisella Opistolla, pohjoisessa Keski-Suomessa. Kauempaa tulevilla opiskelijoilla on  mahdollisuus majoittua opintojen ajan valmiiksi kalustetussa asuntolassa.

Asuntolassamme on 2 hengen soluasuntoja, joista löytyy valmiina sängyt, vaatekaapit sekä työpöydät. Yksi 2 hengen solu jakaa yhteisen kylpyhuoneen ja WC:n. 

Asuntolan kaksi hyvin varusteltua keittiötä ja oleskelutilaa sekä maksuton WiFi mahdollistavat leppoisan ajanvieton niin omassa rauhassa kuin opiskelukavereidenkin kanssa. Opiston liikunta- ja kuntosali ovat opistolla asuvien käytettävissä arkisin ja musiikkia harrastavien on mahdollisuus käyttää opiston soittimia myös vapaa-ajallaan.

Huom!  Asuntoloissa ei myöskään ole viikonloppuvalvontaa, joten viikonloppuasumisesta on sovittava aina erikseen. Asuntoloista poistutaan myös lomien ajaksi (syys/talviloma, joulunpyhät sekä kesäkausi).

Opintoihin on jatkuva haku – voit siis täyttää hakemuksen ympäri vuoden. Opintoihin haetaan sähköisellä hakemuksella tämän sivun alareunasta löytyvällä hakulomakkeella. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. 

Opiskeluryhmät aloittavat syksyllä ja keväällä – elokuussa ja tammikuussa. 

  • jos haluat aloittaa opinnot syksyllä, täytä hakemus viimeistään 25.6. mennessä 
  • jos haluat aloittaa opinnot keväällä, täytä hakemus viimeistään 6.12. mennessä 

Hakukelpoisuus ja kielivaatimukset

Hoiva-avustajaopintoihin vaaditaan vähintään 16-vuoden ikää sekä alalle soveltuvaa terveydentilaa ja jaksamista. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa ammatillista koulutusta.  

Koulutus järjestetään suomenkielellä. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, voit halutessasi yhdistää opintoihin myös suomen kielen suuntautumisopintoja. Ota tällöin yhteys Opiston toimistoon ennen hakemuksen jättämistä. 

Vaaditut kentät on merkitty punaisella * merkillä.

Opintojen toivottu aloitusajankohta

Valitse, haluatko aloittaa opinnot syksyllä [elokuussa] vai keväällä [tammikuussa]. Huomiothan, että jotkin koulutuslinjat alkavat vain kerran vuodessa.
Hakijan tiedot

Täytä henkilötietosi huolellisesti. Haastattelemme hakijat soittamalla hakemuksessa ilmoitettuun puhelinnumeroon ja lähetämme tiedon opiskelijavalinnasta sekä ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, saat ohjeet sekä suomeksi että englanniksi.
HakemusAsunnon tarve
Karstulan Evankelinen Opisto sijaitsee Karstulassa, pohjoisessa Keski-Suomessa. Opiston opiskelijat voivat majoittua opintojen ajan valmiiksi kalustetussa asuntolassa. Huoneet ovat kahden hengen soluja, joista löytyy valmiina sängyt, työpöydät sekä vaatekaapit. Yhdellä solulla (2 huonetta) on aina yhteinen kylpyhuone ja wc. Asuntolassa on kaksi yhteistä keittiötä ja oleskelutilaa.

Kaikki opiskelijat poistuvat asuntolasta lomaviikkojen ajaksi [talviloma, syysloma, kesäloma ja joululoma]. Täysi-ikäiset opiskelijat voivat erikseen sovitusti majoittua opistolla myös viikonloppuisin, mutta alaikäisten opiskelijoiden tulee palata kotiin viikonlopuksi.Tietojen tarkistus ja hakemuksen lähettäminen

Tarkistathan, että olet täyttänyt hakemuksen kohdat huolellisesti ennen hakemuksen lähettämistä.

Opiston toimisto auttaa ja neuvoo hakemiseen ja opintojen rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä arkisin ma-pe klo 8-15.30 välisenä aikana puhelimitse numerosta p. 014 525 2200 sekä sähköpostilla osoitteessa kansanopisto@keokarstula.fi

Esitteet


Tutustu opiskelijoiden tekemiin videoihin Opiston Youtubessa

Kerro kaverille kanssa:

Etsi verkkosivustolta

Skip to content