aikuiset käsikädessä

Syyslukukauden mittainen Liikunnanohjauksen peruskurssi antaa hyvät valmiudet liikunta- ja hyvinvointialan pääsykokeisiin ja jatko-opintoihin, liikuntaryhmien ohjaukseen ja soveltuu myös ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi liikunnan ja hyvinvoinnin parissa työskenteleville.

Kurssilla kehität omaa kuntoasi ja parannat terveyttäsi oivaltaen samalla oman kunnon ja terveyden ylläpidon elementit. Kurssin opetus on käytännönläheistä ja pääset kokeilemaan useita eri liikuntalajeja. Opiskeluaikana on mahdollisuus  suunnitella ja toteuttaa omia harjoitus- ja liikuntasuunnitelmia.

Opiston toimivat liikuntatilat ja kuntosali mahdollistavat myös opiskelijoiden omien valmentautumisohjelmien toteuttamisen.

Peruskurssilaisten on mahdollisuus halutessaan jatkaa kevätlukukausi Hyvinvointivalmentaja -koulutuksessa.

Opintojen sisältö

 • Liikehallinta, liikunnalliset perustaidot, fyysinen toimintakyky
 • Liikunnan lajitaidot (mm. palloilulajit, kestävyysliikunta, talviliikunta, vesiliikunta)
 • Terveys, hyvinvointi ja ravitsemus
 • Lihashuolto ja turvallisuus
 • Ohjaustaidot ja valmennustaidot

Syyslukukauden mittainen Liikunnanohjauksen peruskurssi on osa lukuvuoden mittaista Hyvinvointivalmentaja-koulutustamme. Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään lähiopetuksena Karstulassa, pohjoisessa Keski-Suomessa.

Koulutus järjestetään suomen kielellä. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, ota yhteyttä opistoon ennen hakemuksen täyttämistä.

Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Opintoihin sisältyy lisäksi yrittäjyysopintoja, joiden aikana on mahdollista tehdä liikunta- ja hyvinvointialan asiakastöitä ja harjoitella yrittäjyyttä jo opintojen aikana. Opintoja ei voi suorittaa pelkästään etäopiskellen.

Opiskelussa hyödynnetään myös Google Classroom -oppimisympäristöä. Suosittelemme oman tietokoneen tai tabletin käyttöä kirjallisten oppimistehtävien suorittamiseksi.

Koulutuksen hinta määräytyy sen mukaan, tarvitseeko asuntolapaikan opintojen ajaksi. Koulutusmaksut sisältävät lounaan koulupäivinä. Majoittujille koulutusmaksu sisältää lisäksi asumisen, aamiaisen sekä päivällisen koulupäivinä.

 • Koulutusmaksut ilman majoitusta: 85€/opiskelijaviikko eli n. 360€/kk
 • Koulutusmaksut majoituksen kanssa: 120€/opiskelijaviikko eli n. 510€/kk
 • Mahdollisuus Opintoseteli-rahoitukseen

Opintoseteli

on valtion myöntämä rahoitus vapaan sivistystyön koulutuksen tukemiseksi. Opintoseteliä haetaan erillisellä hakemuksella sen jälkeen, kun on ensin hakeutunut opintoihin. Opintosetelin myöntää hakemuksen perusteella opiston rehtori. Opintoseteli kattaa n. 50% koulutusmaksuista, asumisesta sekä ruokailuista koulupäivinä.

Opintoseteliä voivat hakea:

 • työttömät / heikossa opiskelu- tai työmarkkinatilanteessa olevat
 • oppimisvaikeuksia kokevat
 • alhaisen pohjakoulutuksen omaavat
 • sekä maahanmuuttaja, joilla ei ole kotoutumissuunnitelmaa

 

Opintoseteli-rahoitusta haetaan erillisellä hakemuksella sen jälkeen, kun olet ensin täyttänyt hakemuksen opintoihin.

Opintojen muu rahoitus

Opiskelu Kansanopistolinjalla on päätoimista ja opintoihin on saatavilla myös monenlaista muuta tukea ja rahoitusta.

Voit mm. tiedustella työttömyystukea omaehtoiseen opiskeluun TE-Palveluista, opintotuen mahdollisuutta KELA:lta sekä Aikuiskoulutustuen mahdollisuutta Työttömyysrahastosta.

Asuminen ja eläminen opistolla

Opistolla on oma opiskelija-asuntola, jossa opiskelijamme voivat asua edullisesti ja viihtyisästi valmiiksi kalustetuissa huoneissa. Asuntolahuoneet ovat 2 hengen huoneita (jaettu kylpyhuone ja wc), yhteinen keittiö ja oleskelutila. 1 hengen huoneesta 10€ lisämaksu. Lemmikki-ystävällisiä huoneita rajoitetusti. Lisätietoja saat opiston toimistosta.

Täysi-ikäiset opiskelijat voivat asua erikseen sovitusti asuntolassa myös viikonloppuisin. Opiston kirjasto, liikunta- ja kuntosali sekä instrumentit ovat asuntolassa asuvien käytettävissä myös vapaa-ajalla. Asuntolassa asuville koulutusmaksuun sisältyy myös aamupala ja päivällinen koulupäivinä.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Opintoihin on jatkuva haku, mikä tarkoittaa että voit hakea milloin sinulle parhaiten sopii. Hae syksyllä alkaviin opetusryhmiin Juhannukseen mennessä ja keväällä alkaviin opetusryhmiin Itsenäisyyspäivään mennessä. Vapaita koulupaikkoja voi tiedustella opiston toimistosta ympäri vuoden.

Opiskelijat valitaan sähköisen hakemuksen ja haastattelun perusteella. Täytä sähköinen hakemus alempana. Kansanopistolinjoille vaaditaan vähintään 16-vuoden ikää sekä alalle soveltuvaa terveydentilaa ja jaksamista. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa ammatillista koulutusta.

Vaaditut kentät on merkitty punaisella * merkillä.

Opintojen toivottu aloitusajankohta
Liikunta- ja hyvinvointialan koulutukset alkavat kerran vuodessa, syksyisin [elokuussa]. Voit opiskella joko pelkän syyslukukauden [Liikunnanohjauksen peruskurssi] tai koko lukuvuoden [Hyvinvointivalmentaja]. Valitse kumpaan koulutukseen haet:



Hakijan tiedot

Täytä henkilötietosi huolellisesti. Haastattelemme hakijat soittamalla hakemuksessa ilmoitettuun puhelinnumeroon ja lähetämme tiedon opiskelijavalinnasta sekä ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, saat ohjeet sekä suomeksi että englanniksi.




Hakemus



Asunnon tarve
Karstulan Evankelinen Opisto sijaitsee Karstulassa, pohjoisessa Keski-Suomessa. Opiston opiskelijat voivat majoittua opintojen ajan valmiiksi kalustetussa asuntolassa. Huoneet ovat kahden hengen soluja, joista löytyy valmiina sängyt, työpöydät sekä vaatekaapit. Yhdellä solulla (2 huonetta) on aina yhteinen kylpyhuone ja wc. Asuntolassa on kaksi yhteistä keittiötä ja oleskelutilaa.

Kaikki opiskelijat poistuvat asuntolasta lomaviikkojen ajaksi [talviloma, syysloma, kesäloma ja joululoma]. Täysi-ikäiset opiskelijat voivat erikseen sovitusti majoittua opistolla myös viikonloppuisin, mutta alaikäisten opiskelijoiden tulee palata kotiin viikonlopuksi.



Tietojen tarkistus ja hakemuksen lähettäminen

Tarkistathan, että olet täyttänyt hakemuksen kohdat huolellisesti ennen hakemuksen lähettämistä.

Opiston toimisto auttaa ja neuvoo hakemiseen ja opintojen rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä arkisin ma-pe klo 8-15.30 välisenä aikana puhelimitse numerosta p. 014 525 2200 sekä sähköpostilla osoitteessa kansanopisto@keokarstula.fi

Kerro kaverille kanssa:

Etsi verkkosivustolta

Skip to content