joogailija meren rannalla

Haluatko työskennellä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija​na? Haluatko tarjota asiakkaillesi palveluja, jotka tukevat yksilön terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä​? Jos vastasit kyllä, tämä koulutus on sinulle!

Hyvinvointivalmentaja -koulutus antaa kattavat valmiudet erilaisten liikuntaryhmien ohjaamiseen sekä hyvinvointipalvelujen tuottamiseen. Opiskellessasi voit toteuttaa omaa hyvinvointisuunnitelmaa. Opiskelu on käytännönläheistä ja sisältää myös yrittäjyysopintoja, joiden aikana on mahdollista tehdä liikunta- ja hyvinvointialan asiakastöitä ja saada kokemusta yrittäjänä toimimisesta.

Kenelle opinnot sopivat?

Hyvinvointivalmentaja -koulutus sopii kaikille terveydestä, hyvinvoinnista, asiakkaan ohjaamisesta ja valmentamisesta kiinnostuneille.

 • Nuoret: Erinomainen väylä hyvinvointialalle lukion jälkeen jatko-opintoja miettivälle
 • Jatko-opintoihin tähtäävät: Koulutus antaa kattavasti valmiuksia liikunta, sosiaali- ja terveys- tai kasvatusalan opintoihin pyrkiville
 • Alanvaihtavat & yrittäjäksi pyrkivät: Koulutus soveltuu myös loistavasti alanvaihtoa miettivällä aikuiselle. Myös sellaisille, jotka suunnittelevat liikunta,- ja hyvinvointialan yrityksen perustamista.

Opintojen sisältö

 • Hyvinvoinnin perusteet
 • Liikunta- ja lajitaidot
 • Valmennus ja ohjaaminen
 • Hyvinvointi ammattina
 • Työpaikalla tapahtuva oppiminen
 • Opiskelu- ja uraohjaus

 

Opintojen suorittaminen

Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla. Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Opintoihin sisältyy lisäksi yrittäjyysopintoja, joiden aikana on mahdollista tehdä liikunta- ja hyvinvointialan asiakastöitä ja harjoitella yrittäjyyttä jo opintojen aikana.

Koulutusmaksut Opintosetelillä

Opintoseteli on valtion myöntämä rahoitus vapaan sivistystyön koulutuksen tukemiseksi.

 • Yleensä Opintosetelin valintakriteerit täyttävälle opiskelijalle voidaan myöntää n. 50% alennus koulutusmaksuista.
 • Joissain tapauksissa Opintoseteli voi kattaa jopa 100% koulutusmaksuista.
 • Opintoseteli-rahoituksen voi saada joko koko lukuvuodeksi tai kevät- tai syyslukukaudeksi.
 • Opintoseteli-rahoitus myönnetään hakemuksen perusteella.
 • Myönnetty Opintoseteli ei vaikuta opiskelijan muihin saamiin etuuksiin.

 

Hyvinvointivalmentaja opintoihin voi hakea kahta erilaista Opintoseteliä, joiden valintakriteerit ja tuen määrä on kuvattu alla.

Nuorten Opintoseteli

Nuorten Opintosetelillä opiskelija voi opiskella syyslukukauden 2022 maksutta ja halutessaan jatkaa opintoja kevätlukukaudella 2023. Myönnetty Opintoseteli ei vaikuta opiskelijan muihin saamiin etuuksiin.

Opintoseteli kattaa 100% syyslukukauden 2022 ajalta; opintomaksut, lounaan ja päiväkahvin koulupäiviltä sekä majoittuvien osalta myös asuntolamaksun, päivällisen ja aamiaisen.

Nuorten Opintoseteliä voivat hakea kaikki peruskoulun suorittaneet heikossa opiskelu- tai työmarkkinatilanteessa olevat 18-30 vuotiaat sekä opiskelu- ja kielitaidon parantavaan koulutukseen hakeutuvat nuoret maahanmuuttajat. Opintosetelin myöntää opiston rehtori ja sitä haetaan erillisellä Nuorten Opintosetelihakemuksella.

Vapaan sivistystyön Opintoseteli

Vapaan sivistystyön Opintoseteliä – eli ”perinteistä Opintoseteliä” – voivat hakea työttömät työnhakijat, oppimisvaikeuksia kokevat tai alhaisen pohjakoulutuksen omaavat hakijat. Perinteistä Opintoseteliä voivat hakea myös pidempään Suomessa asuneet maahanmuuttajat, jotka eivät enää ole kotoutumissuunnitelman piirissä.

Valintakriteerit täyttävälle opiskelijalle voidaan yleensä myöntää n. 50% alennus koulutusmaksuista. Opintosetelin voi saada joko koko lukuvuodeksi tai syys/kevätlukukaudeksi.

Opintosetelin myöntää opiston rehtori ja sitä haetaan erillisellä Vapaan sivistystyön Opintosetelihakemuksella.

Koulutusmaksut ilman Opintoseteliä

Opiskelijat, jotka eivät täytä Opintosetelien valintakriteereitä, voivat valita kahdesta koulutuspakettivaihtoehdosta. Molemmat koulutuspaketit sisältävät lounaan ja päiväkahvin koulupäivinä. Majoittuville koulutusmaksu sisältää lisäksi aamiaisen sekä päivällisen koulupäivinä.

Koulutusmaksun laskutetaan noin kerran kuukaudessa mutta yksilöllinen maksusuunnitelma on myös mahdollista sopia toimiston kanssa.

 • Koulutuspaketti ilman majoitusta: 85€/opiskelijaviikko eli n. 360€/kk
 • Koulutusmaketti majoituksen kanssa: 120€/opiskelijaviikko eli n. 510€/kk

 

Muuta tukea opiskeluun

Opiskelu on päätoimista ja opintoihin on saatavilla myös monenlaista muuta tukea ja rahoitusta; mm. omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella sekä KELA:n opintotuki.

Asuminen ja eläminen Opistolla

Opistolla on oma opiskelija-asuntola, jossa opiskelijamme voivat asua edullisesti ja viihtyisästi valmiiksi kalustetuissa huoneissa. Asuntolahuoneet ovat 2 hengen huoneita (jaettu kylpyhuone ja wc), yhteinen keittiö ja oleskelutila. 1 hengen huoneesta 10€ lisämaksu. Lemmikki-ystävällisiä huoneita rajoitetusti. Lisätietoja saat opiston toimistosta.

Täysi-ikäiset opiskelijat voivat asua erikseen sovitusti asuntolassa myös viikonloppuisin. Opiston kirjasto, liikunta- ja kuntosali sekä instrumentit ovat asuntolassa asuvien käytettävissä myös vapaa-ajalla. Asuntolassa asuville koulutusmaksuun sisältyy myös aamupala ja päivällinen koulupäivinä.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Opintoihin on jatkuva haku, mikä tarkoittaa että voit hakea milloin sinulle parhaiten sopii. Hae syksyllä alkaviin opetusryhmiin Juhannukseen mennessä. Vapaita koulupaikkoja voi tiedustella opiston toimistosta ympäri vuoden.

Opiskelijat valitaan sähköisen hakemuksen ja haastattelun perusteella. Täytä sähköinen hakemus alempana. Kansanopistolinjoille vaaditaan vähintään 16-vuoden ikää sekä alalle soveltuvaa terveydentilaa ja jaksamista. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa ammatillista koulutusta.

Vaaditut kentät on merkitty punaisella * merkillä.

Opintojen toivottu aloitusajankohta
Liikunta- ja hyvinvointialan koulutukset alkavat kerran vuodessa, syksyisin [elokuussa]. Voit opiskella joko pelkän syyslukukauden [Liikunnanohjauksen peruskurssi] tai koko lukuvuoden [Hyvinvointivalmentaja]. Valitse kumpaan koulutukseen haet:Hakijan tiedot

Täytä henkilötietosi huolellisesti. Haastattelemme hakijat soittamalla hakemuksessa ilmoitettuun puhelinnumeroon ja lähetämme tiedon opiskelijavalinnasta sekä ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, saat ohjeet sekä suomeksi että englanniksi.
HakemusAsunnon tarve
Karstulan Evankelinen Opisto sijaitsee Karstulassa, pohjoisessa Keski-Suomessa. Opiston opiskelijat voivat majoittua opintojen ajan valmiiksi kalustetussa asuntolassa. Huoneet ovat kahden hengen soluja, joista löytyy valmiina sängyt, työpöydät sekä vaatekaapit. Yhdellä solulla (2 huonetta) on aina yhteinen kylpyhuone ja wc. Asuntolassa on kaksi yhteistä keittiötä ja oleskelutilaa.

Kaikki opiskelijat poistuvat asuntolasta lomaviikkojen ajaksi [talviloma, syysloma, kesäloma ja joululoma]. Täysi-ikäiset opiskelijat voivat erikseen sovitusti majoittua opistolla myös viikonloppuisin, mutta alaikäisten opiskelijoiden tulee palata kotiin viikonlopuksi.Tietojen tarkistus ja hakemuksen lähettäminen

Tarkistathan, että olet täyttänyt hakemuksen kohdat huolellisesti ennen hakemuksen lähettämistä.

Opiston toimisto auttaa ja neuvoo hakemiseen ja opintojen rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä arkisin ma-pe klo 8-15.30 välisenä aikana puhelimitse numerosta p. 014 525 2200 sekä sähköpostilla osoitteessa kansanopisto@keokarstula.fi

Kerro kaverille kanssa:

Etsi verkkosivustolta

Skip to content