TAITAEN -linjan tavoitteena on perehdyttää monipuolisesti eri kädentaitojen ja visuaalisen ilmaisun tekniikoihin, kädentaitojen ohjaukseen sekä oman osaamisen tuotteistamiseen. Linja soveltuu niin kuvataide- tai taideteollisuusalan jatko-opintoja suunnitteleville, täydennyskoulutukseksi jo alalla työskenteleville kuin oman luovan harrastuneisuuden vahvistamiseenkin. Linja antaa myös hyvät eväät luovan alan yrittäjyyteen.

Lukuvuoden aikana jokainen opiskelija kokoaa omista tehdyistä töistään oman sähköisen portfolion, jota voi hyödyntää työnäytteenä opiskelu- ja työnhaussa. Opiskelu on käytännönläheistä ja teoriaopinnoissa huomioidaan monipuolisuus erilaisin oppimisen keinoin.

Opintojen sisältö 

 • Käsityötekniikat
 • Visuaalinen ilmaisu ja värioppi
 • Plastinen ilmaisu ja muotoilu
 • Oman osaamisen tuotteistaminen
 • Kädentaitojen ohjaus ja asiakastyö
 • Työpaikalla tapahtuva oppiminen
 • Yhteiskunta- ja työelämävalmiudet
 • Portfolio- ja projektityöskentely

Opintojen suorittaminen

Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään Karstulan Evankelisella Opistolla. Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutusmaksut Opintosetelillä

Opintoseteli on valtion myöntämä rahoitus vapaan sivistystyön koulutuksen tukemiseksi.

 • Yleensä Opintosetelin valintakriteerit täyttävälle opiskelijalle voidaan myöntää n. 50% alennus koulutusmaksuista.
 • Joissain tapauksissa Opintoseteli voi kattaa jopa 100% koulutusmaksuista.
 • Opintoseteli-rahoituksen voi saada joko koko lukuvuodeksi tai kevät- tai syyslukukaudeksi.
 • Opintoseteli-rahoitus myönnetään hakemuksen perusteella.
 • Myönnetty Opintoseteli ei vaikuta opiskelijan muihin saamiin etuuksiin.

 

TAITAEN – Kädentaito ja taidelinjan opintomaksuihin voi anoa Vapaan sivistystyön opintoseteliä, jonka valintakriteerit ja määrä on kuvattu alla.

Vapaan sivistystyön Opintoseteli

Vapaan sivistystyön Opintoseteliä – eli ”perinteistä Opintoseteliä” – voivat hakea työttömät työnhakijat, oppimisvaikeuksia kokevat tai alhaisen pohjakoulutuksen omaavat hakijat. Perinteistä Opintoseteliä voivat hakea myös pidempään Suomessa asuneet maahanmuuttajat, jotka eivät enää ole kotoutumissuunnitelman piirissä.

Valintakriteerit täyttävälle opiskelijalle voidaan yleensä myöntää n. 50% alennus koulutusmaksuista.

Opintosetelin myöntää opiston rehtori ja sitä haetaan erillisellä Vapaan sivistystyön Opintosetelihakemuksella.

Koulutusmaksut ilman Opintoseteliä

Opiskelijat, jotka eivät täytä Opintosetelien valintakriteereitä, voivat valita kahdesta koulutuspakettivaihtoehdosta. Molemmat koulutuspaketit sisältävät lounaan ja päiväkahvin koulupäivinä. Majoittuville koulutusmaksu sisältää lisäksi aamiaisen sekä päivällisen koulupäivinä.

Koulutusmaksun laskutetaan noin kerran kuukaudessa mutta yksilöllinen maksusuunnitelma on myös mahdollista sopia toimiston kanssa.

 • Koulutuspaketti ilman majoitusta: 85€/opiskelijaviikko eli n. 360€/kk
 • Koulutusmaketti majoituksen kanssa: 120€/opiskelijaviikko eli n. 510€/kk

 

Muuta tukea opiskeluun

Opiskelu on päätoimista ja opintoihin on saatavilla myös monenlaista muuta tukea ja rahoitusta; mm. omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella sekä KELA:n opintotuki.

Asuminen ja eläminen Opistolla

Opistolla on oma opiskelija-asuntola, jossa opiskelijamme voivat asua edullisesti ja viihtyisästi valmiiksi kalustetuissa huoneissa. Asuntolahuoneet ovat 2 hengen huoneita (jaettu kylpyhuone ja wc), yhteinen keittiö ja oleskelutila. 1 hengen huoneesta 10€ lisämaksu. Lemmikki-ystävällisiä huoneita rajoitetusti. Lisätietoja saat opiston toimistosta.

Täysi-ikäiset opiskelijat voivat asua erikseen sovitusti asuntolassa myös viikonloppuisin. Opiston kirjasto, liikunta- ja kuntosali sekä instrumentit ovat asuntolassa asuvien käytettävissä myös vapaa-ajalla. Asuntolassa asuville koulutusmaksuun sisältyy myös aamupala ja päivällinen koulupäivinä.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

TAITAEN -opinnot alkavat kaksi kertaa vuodessa, elokuussa ja tammikuussa. Hae syksyllä alkaviin opintoihin Juhannukseen mennessä ja keväällä alkaviin opintoihin Itsenäisyyspäivään mennessä. Vapaita koulupaikkoja voi tiedustella opiston toimistosta ympäri vuoden.

Opiskelijat valitaan sähköisen hakemuksen ja haastattelun perusteella. Täytä sähköinen hakemus alempana. Kansanopistolinjoille vaaditaan vähintään 16-vuoden ikää sekä alalle soveltuvaa terveydentilaa ja jaksamista. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa ammatillista koulutusta.

Ilmoittaudu määräpäivään mennessä opiston toimistoon: kansanopisto@keokarstula.fi / p. 014 525 2200

Opiston toimisto auttaa ja neuvoo hakemiseen ja opintojen rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä arkisin ma-pe klo 8-15.30 välisenä aikana puhelimitse numerosta p. 014 525 2200 sekä sähköpostilla osoitteessa kansanopisto@keokarstula.fi

Kerro kaverille kanssa:

Etsi verkkosivustolta

Skip to content