ohjaaja ja ohjattavia

Koulutus sinulle, joka olet kiinnostunut eri ikäisten ihmisten ohjaamisesta ja haluat kehittää osaamistasi.
Tutkinto sopii esimerkiksi työpajojen henkilökunnalle, elinikäisen oppimisen ohjauksen palveluissa toimiville sekä erilaisissa tuki- ja koulutuspalveluissa toimiville.
Toimintaympäristöinä voivat olla julkinen sektori, yksityinen sektori, järjestöt sekä muut kasvatus- ja ohjaustyötä tekevät organisaatiot.
Sinulla on aiempaa koulutusta tai kokemusta kasvatus-, nuoriso-, tai sosiaali- ja terveysalalta tai muulta soveltuvalta alalta ja haluat kehittää osaamistasi.
Omaat hyvät vuorovaikutustaidot ja tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa.
Tutkinto ei anna erillistä ammattinimikettä, vaan suoritat kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, ohjauksen osaamisalalta.

Ohjauksen osaamisalan suorittaneena saat lisää valmiuksia työskentelyyn eri-ikäisten ja eri elämänvaiheiden muutostilanteissa olevien asiakkaiden kanssa. Työ kasvatus- ja ohjausalalla vaatii asiakaslähtöisyyttä, palvelumyönteisyyttä, monipuolisia vuorovaikutustaitoja sekä hyvää moraalista harkintaa.

Tutkinnon suorittaneena

  • osaat toimia mm.etsivässä nuorisotyössä, perhekodeissa, työpajatoiminnassa
  • osaat toimia kasvattajana ja ohjaajana sekä edistät yhteisöllisyyttä ja ammatillista vuorovaikutusta erilaisissa työyhteisöissä
  • noudatat työssäsi alan eettisiä periaatteita sekä työtä ohjaavia säädöksiä ja asiakirjoja
  • osaat hyödyntää työssäsi erilaisia malleja ja menetelmiä
  • hallitset vaativia asiakas­- ja ohjaustilanteita eri ­ikäisten kanssa
  • osaat ohjata yksilöitä ja ryhmiä sekä hyödyntää monialaista verkostoja työssäsi
  • toteutat elinikäistä ohjausta eri taustaisten ohjattavien kanssa, esimerkiksi elämänmuutostilanteissa ja työllistymisessä tukien tai lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia edistäen.

 

Tutkinnon muodostuminen

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, ohjauksen osaamisala 150 osp. Koulutuksen kesto on henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) mukaan 1-2 vuotta

Pakollinen tutkinnon osa:
• Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1-2 , yht. 50 -100 osp
• Lapsen ja nuoren suojelu kasvatus- ja ohjaustyössä, 50 osp
• Osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus, 50 osp
• Aikuisten ohjaus eri elämäntilanteissa, 50 osp

Lisäksi valinnaisiksi tutkinnon osiksi valitaan vapaasti 30-80 osp muita kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon tutkinnon osia, esimerkiksi:
Etsivässä työssä toimiminen 20 osp
Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä 40 osp
Kulttuurinen moninaisuus kasvatus- ja ohjaustyössä, 20 osp
Musiikillisen ilmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa, 10 osp
Kuvallisen ilmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa, 10 osp

Tutkintoon voi sisällyttää myös ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta tai ammatillista osaamista korkeakouluopinnoista (vähintään 5 osp).

Huomaa! Koulutus toteutetaan monimuotoisesti, joten opiskelu osittain verkon kautta on mahdollista.

Opintojen suorittaminen

Ammattitutkinto suoritetaan näyttöinä, osoittamalla ammattitaito käytännön työssä. Näytöt koostuvat valitun osaamisalan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä.

Osaamisen hankkiminen tapahtuu työpaikalla joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Osaamista täydennetään opiston etä- ja lähipäivissä.

Koulutusmaksut

Ammatillisen koulutuksen hinta on 550€ + materiaalimaksu 30 € /lukuvuosi. Lähiopetuspäivinä lounas ja päiväkahvi maksaa opiskelijalle 7 €/pvä. Opistolla majoittuvat maksavat asumisesta erikseen.

Kysy majoituksen kustannuksia Opiston toimistosta. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana opiskelijat vastaavat majoitus-, ruoka- ja matkakustannuksista itse.

Opintojen rahoitus

Opinnot ovat opintotukeen oikeuttavia kokopäiväopintoja. Opintoihin on mahdollista anoa Aikuiskoulutustukea, mikäli edellytykset täyttyvät.

Suoritettuun tutkintoon on mahdollista myös anoa Aikuiskoulutusstipendiä, joka on n. 414€ suuruinen ja se maksetaan takautuvasti kun tutkinto on suoritettu.

Asuminen opistolla lähipäivien aikana

Kauempaa tulevien opiskelijoiden on mahdollista majoittua lähipäivien aikana Opiston päärakennuksen yhteydessä sijaitsevassa opiskelija-asuntolassa. Asuntolamaksusta sovitaan erikseen Opiston toimiston kanssa. Majoittuvien asuntolamaksuun sisältyy aamiainen ja päivällinen majoituspäiviltä.

Opiston asuntoloissa on valmiiksi kalustettuja, kahden hengen huoneita. Kaksi erillistä huonetta muodostavat solun, joilla on yhteinen WC,- ja suihkutila. Mahdollisuus on myös yhden hengen huoneeseen, mikäli asuntolassa on tilaa.

Asuntola on päihteetön ja savuton. Lemmikit eivät ole sallittuja. Asuntolassa voi majoittua arkisin maanantaista perjantaihin, viikonloppumajoittumisesta sovitaan erikseen.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Opintoihin on jatkuva haku ja niihin haetaan sivun alareunasta löytyvällä sähköisellä hakemuksella. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Varaudu toimittamaan kopio viimeisimmistä koulu/työtodistuksistasi hakemuksesi liitteeksi.

Pääsyvaatimuksena ammatillisiin opintoihin on 18 vuoden ikä, ylioppilastutkinto tai peruskoulu ja alalle soveltuva koulutus tai työkokemus. Lisäksi hakijalta vaaditaan alalle soveltuvaa SORA-säädösten mukaista terveydentilaa.

Vaaditut kentät on merkitty punaisella * merkillä.

Hakukohteen valinta

Ammattitutkinto suoritetaan näyttöinä, osoittamalla ammattitaito käytännön työssä. Näytöt koostuvat valitun osaamisalan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä. Osaamisen hankkiminen tapahtuu työpaikalla joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Osaamista täydennetään opiston lähipäivissä.

Valitse pudotusvalikoista, mikä osaamisala sinua kiinnostaa sekä opintojen toivottu aloitusajankohta. Valitse myös, onko sinulla jo työpaikka tiedossa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista varten.
Hakijan tiedot

Täytä henkilötietosi huolellisesti. Haastattelemme hakijat soittamalla hakemuksessa ilmoitettuun puhelinnumeroon ja lähetämme tiedon opiskelijavalinnasta sekä ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, saat ohjeet sekä suomeksi että englanniksi.
HakemusAsunnon tarve
Karstulan Evankelinen Opisto sijaitsee Karstulassa, pohjoisessa Keski-Suomessa. Opiston opiskelijat voivat majoittua opintojen ajan valmiiksi kalustetussa asuntolassa. Huoneet ovat kahden hengen soluja, joista löytyy valmiina sängyt, työpöydät sekä vaatekaapit. Yhdellä solulla (2 huonetta) on aina yhteinen kylpyhuone ja wc. Asuntolassa on kaksi yhteistä keittiötä ja oleskelutilaa.

Kaikki opiskelijat poistuvat asuntolasta lomaviikkojen ajaksi [talviloma, syysloma, kesäloma ja joululoma]. Täysi-ikäiset opiskelijat voivat erikseen sovitusti majoittua opistolla myös viikonloppuisin, mutta alaikäisten opiskelijoiden tulee palata kotiin viikonlopuksi.Tietojen tarkistus ja hakemuksen lähettäminen

Tarkistathan, että olet täyttänyt hakemuksen kohdat huolellisesti ennen hakemuksen lähettämistä.

Opiston toimisto auttaa ja neuvoo hakemiseen ja opintojen rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä arkisin ma-pe klo 8-15.30 välisenä aikana puhelimitse numerosta p. 014 525 2200 sekä sähköpostilla osoitteessa kansanopisto@keokarstula.fi

Kerro kaverille kanssa:

Etsi verkkosivustolta

Skip to content