Hoiva-avustajalinja -koulutus on sinulle, joka olet kiinnostunut sosiaali- ja terveysalasta ja erityisesti hoiva-avustajan työstä ja äidinkielesi on muu kuin suomi.

Koulutus sopii niin nuorille kuin aikuisillekin. Vuoden mittaiset opinnot kasvattavat suomen kielen osaamistasi ja hoiva-alan ammattisanastoa sekä edistävät jatko-opintojasi sosiaali- ja terveysalalla.

Saat lisää tietoa, taitoa ja varmuutta työskennellä ikääntyvien ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä suomen kielellä.

Opintojen kokonaislaajuus on 60 op. Opinnot voit aloittaa joko elokuussa tai tammikuussa.

 

Opintojen sisältö:
Ikääntyvän osallisuuden ja toimijuuden tukeminen 20 op
• Kieli- ja viestintäosaaminen 10 op
• 
Kasvu ja osallisuus 25 op
• 
Vapaavalintaiset opinnot 5 op

Koulutus järjestetään lähiopetuksena Karstulan Evankelisella Opistolla, pohjoisessa Keski-Suomessa. Opetus järjestetään lukujärjestyksen mukaisesti maanantaista perjantaihin klo 8 – 16 välillä.

Lähiopetuksen lisäksi opinnot sisältävät ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutuksen hinta

  • Koulutuksen hinta ilman asuntolapaikkaa: 85€/opiskelijaviikko eli n. 360€/kk
  • Koulutuksen hinta asuntolapaikan kanssa: 120€/opiskelijaviikko eli n. 510€/kk

Opintoihin on mahdollista hakea myös Opintoseteli-avustusta, joka on suuruudeltaan n. 50% koulutuksen hinnasta. Voit hakea Opintoseteliä, jos olet;

  • maahanmuuttaja
  • työtön
  • tai sinulla ei ole toisen asteen tutkintoa
  • tai sinulla on oppimisen vaikeuksia

Opintoseteliä haetaan erikseen tällä Opintosetelihakemuksella.

Kauempaa tulevilla opiskelijoilla on  mahdollisuus majoittua opintojen ajan valmiiksi kalustetussa asuntolassa. Asuntolan kaksi hyvin varusteltua keittiötä ja oleskelutilaa sekä maksuton WiFi. Opiston liikunta- ja kuntosali ovat opistolla asuvien käytettävissä arkisin. Musiikkia harrastavien on mahdollisuus käyttää opiston soittimia myös vapaa-ajallaan.

Huom! Asuntoloissa ei myöskään ole viikonloppuvalvontaa, joten viikonloppuasumisesta on sovittava aina erikseen. Asuntoloista poistutaan myös lomien ajaksi (syys/talviloma, joulunpyhät sekä kesäkausi).

Opintoihin haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Hoiva-avustaja -opintoihin vaaditaan vähintään 16-vuoden ikä sekä alalle soveltuva terveydentila ja jaksaminen. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa ammatillista koulutusta.

Vaaditut kentät on merkitty punaisella * merkillä.

Opintojen toivottu aloitusajankohta

Valitse, haluatko aloittaa opinnot syksyllä [elokuussa] vai keväällä [tammikuussa]. Huomiothan, että jotkin koulutuslinjat alkavat vain kerran vuodessa.
Hakijan tiedot

Täytä henkilötietosi huolellisesti. Haastattelemme hakijat soittamalla hakemuksessa ilmoitettuun puhelinnumeroon ja lähetämme tiedon opiskelijavalinnasta sekä ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta lomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, saat ohjeet sekä suomeksi että englanniksi.
HakemusAsunnon tarve
Karstulan Evankelinen Opisto sijaitsee Karstulassa, pohjoisessa Keski-Suomessa. Opiston opiskelijat voivat majoittua opintojen ajan valmiiksi kalustetussa asuntolassa. Huoneet ovat kahden hengen soluja, joista löytyy valmiina sängyt, työpöydät sekä vaatekaapit. Yhdellä solulla (2 huonetta) on aina yhteinen kylpyhuone ja wc. Asuntolassa on kaksi yhteistä keittiötä ja oleskelutilaa.

Kaikki opiskelijat poistuvat asuntolasta lomaviikkojen ajaksi [talviloma, syysloma, kesäloma ja joululoma]. Täysi-ikäiset opiskelijat voivat erikseen sovitusti majoittua opistolla myös viikonloppuisin, mutta alaikäisten opiskelijoiden tulee palata kotiin viikonlopuksi.Tietojen tarkistus ja hakemuksen lähettäminen

Tarkistathan, että olet täyttänyt hakemuksen kohdat huolellisesti ennen hakemuksen lähettämistä.

Opiston toimisto auttaa ja neuvoo hakemiseen ja opintojen rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä arkisin ma-pe klo 8-15.30 välisenä aikana puhelimitse numerosta p. 014 525 2200 sekä sähköpostilla osoitteessa kansanopisto@keokarstula.fi

Kerro kaverille kanssa:

Etsi verkkosivustolta

Skip to content