Opintosetelihakemus

Opintoseteli on valtion myöntämä rahoitus vapaan sivistystyön koulutuksen tukemiseksi. Opintosetelien määrä sekä valintakriteerit voivat vaihdella vuosittain.

  • Yleensä Opintosetelin valintakriteerit täyttävälle opiskelijalle voidaan myöntää n. 50% alennus koulutusmaksuista.
  • Opintoseteli-rahoituksen voi saada joko koko lukuvuodeksi tai kevät- tai syyslukukaudeksi.
  • Opintoseteli-rahoitus myönnetään hakemuksen perusteella.

Opintosetelin myöntämisestä vastaa oppilaitoksen rehtori. Myönnetty Opintoseteli-rahoitus ei vaikuta opiskelijan muihin saamiin etuuksiin.

Haettavissa olevat Opintosetelit

Vapaan sivistystyön Opintoseteliä – eli ”perinteistä Opintoseteliä” – voivat hakea työttömät työnhakijat, oppimisvaikeuksia kokevat tai alhaisen pohjakoulutuksen omaavat hakijat. Perinteistä Opintoseteliä voivat hakea myös pidempään Suomessa asuneet maahanmuuttajat, jotka eivät enää ole kotoutumissuunnitelman piirissä.

Valintakriteerit täyttävälle opiskelijalle voidaan yleensä myöntää n. 50% alennus koulutusmaksuista. Opintosetelin voi saada joko koko lukuvuodeksi tai syys/kevätlukukaudeksi. 

Vapaan sivistystyön Opintoseteliä voi hakea seuraaviin koulutuksiin:

 

Hakukohteen valinta

Valitse pudotusvalikoista koulutus, johon haet Opintoseteliä



Hakijan tiedot

Täytä henkilötietosi huolellisesti. Soitamme sinulle ilmoittamaasi puhelinnumeroon. Saat sähköpostilla lisäohjeita ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.



Opintosetelihakemus




Tietojenkäsittelylupa
Lisätietoa tietojenkäsittelystä löydät opiston Tietosuojaselosteesta.

Menneet Opintosetelit

Nuorten Opintoseteli

Nuorten Opintosetelillä opiskelija voi opiskella syyslukukauden 2022 maksutta ja halutessaan jatkaa opintoja kevätlukukaudella 2023. Myönnetty Opintoseteli ei vaikuta opiskelijan muihin saamiin etuuksiin.

Opintoseteli kattaa 100% syyslukukauden 2022 ajalta; opintomaksut, lounaan ja päiväkahvin koulupäiviltä sekä majoittuvien osalta myös asuntolamaksun, päivällisen ja aamiaisen.

Nuorten Opintoseteliä voivat hakea kaikki peruskoulun suorittaneet heikossa opiskelu- tai työmarkkinatilanteessa olevat 18-30 vuotiaat sekä opiskelu- ja
kielitaidon parantavaan koulutukseen hakeutuvat nuoret maahanmuuttajat.

Nuorten Opintosetelin hakuaika on päättynyt.

Etsi verkkosivustolta

Skip to content