Lapsi poseeraa reppu selässä ja silmälasit päässä

Ammatillinen koulutus

Ammattitutkinnon kokonaislaajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen kesto on henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) mukaan 1-2 vuotta.

Ammattitutkinto suoritetaan näyttöinä, osoittamalla ammattitaito käytännön työssä. Näytöt koostuvat valitun osaamisalan työstä ja siihen liittyvistä tehtävistä.

Osaamisen hankkiminen tapahtuu työpaikalla joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Osaamista täydennetään Opiston lähipäivissä.

Voit suorittaa joko koko tutkinnon (150 osp) tai yksittäisiä tutkinnon osia. Tutkintoon voi tapauskohtaisesti sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Tutkinto on valmis, kun kaikki pakolliset tutkinnon osat ja yksi tai useampi valinnainen tutkinnon osa on suoritettu hyväksytysti.

Uusi kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto (OPH-3837-2022) on julkaistu. Tutkinto tulee voimaan 1.1.2023.
Lisätietoa:
 ePerusteet – Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto (avautuu uuteen välilehteen)

Ammatillisen koulutuksen hinta on 550€/lukuvuosi. Lähiopetuspäivinä lounas ja päiväkahvi maksaa opiskelijalle 6.50 €/pv.

Opistolla on mahdollista myös majoittua valmiiksi kalustetuissa opiskelija-asuntoloissa. Majoittumisesta maksetaan erikseen. Majoitusmaksu sisältää asunnon, lounaan, päivällisen sekä aamupalan koulupäivinä.

Lisätietoa saat Opiston toimistosta. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana opiskelijat vastaavat majoitus-, ruoka- ja matkakustannuksista itse.

Opintoihin on jatkuva haku ja niihin haetaan valitsemasi osaamisalan sivuilta löytyvällä sähköisellä hakemuksella. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Hakijalta pyydetään lisäksi kopiot viimeisimmistä koulutodistuksista sekä mahdollisista hakemusta tukevista työtodistuksista.

Pääsyvaatimuksena ammatillisiin opintoihin on 18 vuoden ikä, ylioppilastutkinto tai peruskoulu ja alalle soveltuva koulutus tai työkokemus. Lisäksi hakijalta vaaditaan alalle soveltuvaa SORA-säädösten mukaista terveydentilaa.

Kielivaatimuksena ammatillisiin opintoihin on vähintään suomen kielen perustaso.

Valittavat osaamisalat

Kasvatuksen osaamisala, 150 osp

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Hae ympäri vuoden, aloitus sovitusti
Jatkuva haku

Koulunkäynninohjaaja, 150 osp

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Hae ympäri vuoden, aloitus sovitusti
Jatkuva haku

Ohjauksen osaamisala, 150 osp

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Hae ympäri vuoden, aloitus sovitusti
Jatkuva haku

Perhepäivähoitaja, 150 osp

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Hae ympäri vuoden, aloitus sovitusti
Jatkuva haku

Etsi verkkosivustolta

Skip to content