Karstula Evangeliska Folkhögskola

Karstula Evangelisk Folkhögskola (KEO-KARSTULA) är en folkhögskola i Karstula i mellersta Finland som erbjuder yrkesutbildning i områdena av Pedagogisk verksamhet och handledning, såväl som Fritt Bildningsarbetets linjestudier i Pedagogisk verksamhet och handledning, vård, idrott & välmående och hantverk. Vi erbjuder också invandrarutbildning i finska språk och samhälle.

Skolan opererar som internatskola med kristen tro. Vår skolans bakgrundsgemenskap och stödförening består av medlemmarna av den evangeliska väckelserörelsen, såväl som av många kommuner, församlinger och organizationer i vårt verksamhetsområde. Vårt mandat är att höja studerandes generalutbildning och yrkesskicklighet, främja deras fortsättstudier, utbreda deras sociala kunskap och stöda deras personliga utveckling.

I vår skola du kan studiera flexibelt som heltidstuderande, med lärlingskap, med träningskontrakt eller med studievoucher. Vi är en internatskola, alltså du har chansen att bo i studentlägenhet. Alla våra studierna är avgiftsbelagda som är berättiga för studiestöd. År i folkhögskolan tar inte bort din plats i första-gång kvot när du ansöker om högre studier.

Vi erbjuder också andra servicer och faciliteter för sportaktiviteter, boende, lägrer och möten, såväl som för familjsamlinger och andra evenemang. Var så god och le mer nedan.

BOENDESERVICE

Karstula Evangelisk Folkhögskolan ligger vid sjön med promenadsdistans från Karstula stadcentrum. Förutom för våra studerande, våra lägenheterna tjänar också turister och resande året runt. Man kan också boka hela lägenhetsvinger för familjsamlinger, lägrer, möten och andra evenemang.

Om du reser i mellersta Finland med din familj, med dina vänner eller ensam, var så god och kontakt oss om boende. Vi erbjuder en hemlig, ro plats för att stanna övernatten, i rena och rökfria rum. Välkommen att njuta av sjöutsikter, campusområdets vackra gröna miljö och läcker hemlagad mat i Skolans Lunchrestaurang.

BOENDEKAPACITET

 • För 85 personer i dubbelrum
 • Resboende för ungefär 25 personer

PRISER FÖR BOENDE OCH MAT

 • Dubbelrum 70€ / person / 24h
 • Enkelrum 50€ / person / 24h

Priset inkluderar frukost endast när Skolans Lunchrestaurang är öppen. Boende kan också inkludera lunch eller middag, enligt vad som är avtalt under bokningen. Det finns också chans att laga mat i lägenheterna. Basturna värms upp när man begärar i förhand.

LÄGRER, KONFERENSER, FESTER OCH ANDRA PRIVATA EVENEMANG

Vi erbjuder våra faciliteter för utbildning, lägrer och möten såväl som för familjsamlinger och andra evenemang året runt. Det är också möjligt att boka våra lägenheter för evenemangs deltagare.

Vi kan organisera kaffe och mellanmål, lunch eller middag för åtminstone 20 personer i samband med konferens, konvention eller annat möte. Våra studerandena ofta erbjuder också extra program och underhållning för bokada evenemang. Var så god och fråga mer när du gör bokningen.

FACILITETER

 • Föreläsningsrum för 20-100 personer
 • individuell kurscentrum vid sjön för 30 personer
 • auditorium med 183 platser (i specialarrangemangs konferensrum det finns platser för även 300 personer)
 • audiovisuella utrustning och datorer, WiFi
 • det finns piano i några rum och i festsalen finns det en flygel

Vi kan också arrangera personaliserada lägrer, evenemang, utbildningar och kurser av olika sort, när avtalt i förhand. Vi har organiserad tiotals av kurser årligen, längd varierande från en dag till flera veckor. Var så god kontakt oss för mer detaljer när du gör bokningen.

CAMPUSOMRÅDET OCH SPORTMÖJLIGHETERNA

 • joggingrutt, naturväg, badstrand, båtar och kanoter med säkerhetsutrustning
 • tennisfält, volleyballfält, gym och sporthall
 • bra skidspår på vintern

Välkommen!

Etsi verkkosivustolta

Skip to content