Opiskelijahaastattelu: Vaihtoehto välivuodelle

Haastateltava: Joni Oikari
Koulutus: Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto – Koulunkäynninohjauksen osaamisala

Miksi tulit opiskelemaan tälle linjalle?

En päässyt keväällä opiskelemaan opettajakorkeakouluun, joten  tulin Karstulan Evankeliseen opistoon hakemaan vinkkejä koulumaailmaan
ja valmistautumaan pääsykokeisiin. Opistoon pyrkiessäni hain Kasvatus- ja psykologisten aineiden linjalle, mutta Koulunkäyntiavustajan ammattitutkintokoulutuksesta olen saanut saman hyödyn, enkä ole katunut. Olen saanut samassa ajassa suoritettua ammattitutkinnon ja voin työskennellä koulunkäyntiavustajana, jos en seuraavalla yrittämällä pääse yliopistoon.

Onko opiskelu vastannut odotuksiasi?

Linja on vastannut odotuksia. Työharjoitteluista olen saanut paljon haluamaani käytännön kokemusta, koska olen harjoitellut useissa eri paikoissa vuoden aikana.  Nyt olen vakuuttunut, että haluan työskennellä lasten parissa.

Mikä antoisinta / mikä haastavinta?

Haastavinta opiskelussa ovat olleet näytöt. Olen ottanut opiskelun vähän liiankin vakavasti ja tehnyt huolella kaikki tehtävät. Antoisinta koko opiskelussa on ollut uudet ystävät sekä työharjoittelut.

Mitä kertoisit opistosta uudelle opiskelijalle?

Kertoisin, että täällä on rento meininki, eikä hakiessa kannata säikähtää opiston nimessä olevaa evankelinen-sanaa. Täältä saa uusia tuttavuuksia ja kavereita. Tiivis yhteistyö muiden linjojen kanssa on ollut hyvä asia. Mielestäni on ollut hyvä, että olen voinut käyttää liikuntasalia ja kuntosalia opiskeluaikana.

Tähän opiskelijatarinaan liittyvät koulutukset

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto - Koulunkäynninohjauksen osaamisala

Etsi verkkosivustolta

Skip to content