fbpx

Tel. +358 14 525 2200 | Email: kansanopisto@keokarstula.fi

Liity sähköpostilistalle

Ajankohtaista

Vektorikuva vihreästä kaupungista, joka ympäröi vihreää maapalloa

Hyvää kestävän kehityksen viikkoa Keo-Karstulasta

Tällä viikolla (20.-26.9.2020) vietetään Euroopan kestävän kehityksen viikkoa. KEO-Karstulassa olemme kantaneet kortemme kekoon muun muassa toteuttamalla kestävään kehitykseen ja ympäristöviisaaseen toimijuuteen liittyviä koulutuksia ja tapahtumia. Lue lisää kestävän kehityksen koulutuksistamme.

Design Goes Karstula. Metallinen valaisin keltaisella taustalla

Design Goes Karstula pe-la 22.-23.1.2021

Aika: pe – la 22.-23.1.2021 Paikka: Karstulan Evankelinen Opisto, Verkko Design Goes Karstula on Karstulan Evankelisen Opiston, Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n sekä Artranta ry:n yhteistyössä toteuttama kaksipäiväinen kestävän kehityksen ja muotoilun […]

Toimiva vuorovaikutus -kurssi to-pe 7.-8.1.2021

Toimiva vuorovaikutus –kurssi pohjautuu psykologi Thomas Gordonin kansainväliseen koulutusperheeseen ja on suunnattu eri ihmissuhdealojen ammattilaisille. Kurssilla keskitytään vahvistamaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja erilaisten harjoitteiden ja keskustelun avulla. Kurssi soveltuu erinomaisesti esimerkiksi työyhteisön kehittämiseen, täydennys-koulutukseksi kasvatus-, sosiaali-, ja terveysalalla työskenteleville sekä alan opiskelijoille.

Sukellus sosiaalisen median maailmaan – Yrittäjän sometyöpajat to-pe 29.-30.10.2020

Kaksipäiväisen koulutuksen aikana tutustutaan sosiaalisen median perusteisiin yrittäjän ja yhdistystoimijan näkökulmasta sekä syvennytään Facebook, Instagram, LinkedIn sekä Twitter -sovellusten käyttöön. Koulutus sisältää lisäksi oman organisaation näkyvyyteen liittyviä tehtäviä ja harjoitteita.

Canva-työpaja, to 12.11.2020

Työpajassa opit kuvaamaan omalla älylaitteellasi ja tekemään sillä otetuista kuvista näyttäviä mainoksia, julisteita sekä esitteitä helposti ja nopeasti. Koulutuksessa tutustutaan Canva -kuvankäsittelyohjelmaan ja sen eri toimintoihin sekä opetellaan värien, kirjasimien ja valokuvien sommittelua ja käyttöä graafisissa tuotoksissa.

Kankaat kiertoon – kierrätyspajat to-pe 26.-27.11.2020

Kaksipäiväisessä työpajassa tehdään käyttämättä jääneistä kankaista, kangaspaloista ja vaatteista muokkaamalla uusia vaatteita, kasseja, pussukoita, tyynyjä, säilytyskoreja ym. Vaatteiden muokkaukseen käytetään helppoja niksejä ja luodaan persoonallista ilmettä. Työpajat soveltuvat aloittelijoille.

Korjaa, parsi, kunnosta – käsityöpajat to-pe 3.-4.12.2020

Kaksipäiväisessä käsityöpajassa korjataan, paikataan ja parsitaan kauniisti. Käytetään värikkäitä, lankoja, opetellaan kirjontapistoja. Reikiintyneiden neuleiden, repeytyneiden, haalistuneiden vaatteiden tuunausta. Myös ehjän vaatteen voi tuunata mieleisekseen.

Tyttöjen juttu! – Maanantaisin klo 14.30 – 15.30

Maanantaina 7.9.2020 klo 14.30 alkaa Karstulan Evankelisen Opiston liikuntasalissa 7-9 luokkalaisille tytöille suunnattu Tyttöjen juttu! -kerho. Kerho kestää noin tunnin verran ja tarkoituksena on tarjota tytöille liikunnan iloa, rentoutumista ja hyvää mieltä.

KEO-Karstulan syyslukukausi alkaa elokuussa – ennätysmäärä tukia jaettavissa opiskeluun 

Olemme saaneet ennätysmäärän Opintoseteliavustuksia, joilla voimme tukea opiskelua kansanopistolinjoilla. Tänä vuonna Opintosetelillä opiskeleville alennetut tai jopa kokonaan maksuttomat kansanopistolinjojen koulutusmaksut. Opintoseteli haetaan opistolta saatavalla lomakkeella opistoon hyväksymisen jälkeen. Hae syksyllä alkaviin koulutuksiin 7.8.2020 mennessä.

Koulunkäynninohjaaja on monelle oppilaalle tärkeä tsemppari koulutyöhön

Usein koulunkäynninohjaajan tärkein työtehtävä on oppilaan kannustaminen, kehuminen ja sitouttaminen koulunkäyntiin. Ohjaaja voi olla jopa opettajaa läheisempi. Joillekin erityislapsille koulunkäynninohjaaja voi olla jopa niin merkityksellinen, että lapsi kieltäytyy koulutehtävistä ilman koulunkäynninohjaajan läsnäoloa. Tutun aikuisen ohjauksessa on turvallista tehdä koulutehtäviä”, pohtii kasvastusaineiden opettaja Ulla-Maija Leppänen