fbpx
Liity sähköpostilistalle

Ajankohtaista

Vektorikuva vihreästä kaupungista, joka ympäröi vihreää maapalloa

Hyvää kestävän kehityksen viikkoa Keo-Karstulasta

Tällä viikolla (20.-26.9.2020) vietetään Euroopan kestävän kehityksen viikkoa. KEO-Karstulassa olemme kantaneet kortemme kekoon muun muassa toteuttamalla kestävään kehitykseen ja ympäristöviisaaseen toimijuuteen liittyviä koulutuksia ja tapahtumia. Lue lisää kestävän kehityksen koulutuksistamme.

Sukellus sosiaalisen median maailmaan – Yrittäjän sometyöpajat to-pe 29.-30.10.2020

Kaksipäiväisen koulutuksen aikana tutustutaan sosiaalisen median perusteisiin yrittäjän ja yhdistystoimijan näkökulmasta sekä syvennytään Facebook, Instagram, LinkedIn sekä Twitter -sovellusten käyttöön. Koulutus sisältää lisäksi oman organisaation näkyvyyteen liittyviä tehtäviä ja harjoitteita.

Canva-työpaja, to 12.11.2020

Työpajassa opit kuvaamaan omalla älylaitteellasi ja tekemään sillä otetuista kuvista näyttäviä mainoksia, julisteita sekä esitteitä helposti ja nopeasti. Koulutuksessa tutustutaan Canva -kuvankäsittelyohjelmaan ja sen eri toimintoihin sekä opetellaan värien, kirjasimien ja valokuvien sommittelua ja käyttöä graafisissa tuotoksissa.

Kankaat kiertoon – kierrätyspajat to-pe 26.-27.11.2020

Kaksipäiväisessä työpajassa tehdään käyttämättä jääneistä kankaista, kangaspaloista ja vaatteista muokkaamalla uusia vaatteita, kasseja, pussukoita, tyynyjä, säilytyskoreja ym. Vaatteiden muokkaukseen käytetään helppoja niksejä ja luodaan persoonallista ilmettä. Työpajat soveltuvat aloittelijoille.

Korjaa, parsi, kunnosta – käsityöpajat to-pe 3.-4.12.2020

Kaksipäiväisessä käsityöpajassa korjataan, paikataan ja parsitaan kauniisti. Käytetään värikkäitä, lankoja, opetellaan kirjontapistoja. Reikiintyneiden neuleiden, repeytyneiden, haalistuneiden vaatteiden tuunausta. Myös ehjän vaatteen voi tuunata mieleisekseen.

Design Goes Karstula. Metallinen valaisin keltaisella taustalla

Design Goes Karstula pe-la 22.-23.1.2021

Aika: pe – la 22.-23.1.2021 Paikka: Karstulan Evankelinen Opisto, Verkko Design Goes Karstula on Karstulan Evankelisen Opiston, Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n sekä Artranta ry:n yhteistyössä toteuttama kaksipäiväinen kestävän kehityksen ja muotoilun […]

KEO-Karstulan syyslukukausi alkaa elokuussa – ennätysmäärä tukia jaettavissa opiskeluun 

Olemme saaneet ennätysmäärän Opintoseteliavustuksia, joilla voimme tukea opiskelua kansanopistolinjoilla. Tänä vuonna Opintosetelillä opiskeleville alennetut tai jopa kokonaan maksuttomat kansanopistolinjojen koulutusmaksut. Opintoseteli haetaan opistolta saatavalla lomakkeella opistoon hyväksymisen jälkeen. Hae syksyllä alkaviin koulutuksiin 7.8.2020 mennessä.

Koulunkäynninohjaaja on monelle oppilaalle tärkeä tsemppari koulutyöhön

Usein koulunkäynninohjaajan tärkein työtehtävä on oppilaan kannustaminen, kehuminen ja sitouttaminen koulunkäyntiin. Ohjaaja voi olla jopa opettajaa läheisempi. Joillekin erityislapsille koulunkäynninohjaaja voi olla jopa niin merkityksellinen, että lapsi kieltäytyy koulutehtävistä ilman koulunkäynninohjaajan läsnäoloa. Tutun aikuisen ohjauksessa on turvallista tehdä koulutehtäviä”, pohtii kasvastusaineiden opettaja Ulla-Maija Leppänen

KEO-Karstulaan on hankittu sydäniskuri

Karstulan Evankelinen Opisto on hankkinut sydäniskurin eli defibrillaattorin. Defibrillaattori on laite, joka tunnistaa sydämen kammiovärinän ja antaa sydämen käynnistävän sähköiskun. Sydäniskuri on sijoitettu Karstulan Evankelisen Opiston päärakennukseen, alimman kerroksen liikuntasalin […]

Ilmasto ja ympäristö muutoksessa -koulutuksen esittelyvideo julkaistu

Uutta KEO-Karstulassa! Tänään julkaistu Ilmasto ja ympäristö muutoksessa -koulutuksen esittelyvideo on katsottavissa Opiston YouTube -kanavalla. Koulutuksen suunnittelussa mukana olevat Reetta Rossi (Ympäristötieteiden yo) sekä Päivi Surakka (KTM, VTM) kertovat videolla koulutuksen taustoista.